Η Κίνα «μποϊκοτάρει» την Premier League λόγω Ουκρανίας

Στα 1,7 δις τα έσοδα για τα δικαιώματα της Premier League στις ΗΠΑ

Οι κάτοχοι τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League στην Κίνα δήλωσαν ότι δεν θα μεταδώσουν τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ασία.

Την είδηση ​​αποκάλυψε το BBC, το οποίο υπενθύμισε τη στενή πολιτική συμμαχία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, με την τελευταία να χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στο ουκρανικό έδαφος ως «ειδική επιχείρηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα -μεταξύ άλλων- απείχε και από την ψηφοφορία επί της πρότασης του ΟΗΕ για την καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Premier League ανακοίνωσε ότι στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (5-7 7 Μαρτίου) οι ομάδες θα δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, με τους 20 αρχηγούς τους να φορούν ειδικά περιβραχιόνια στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας (κίτρινο και μπλε).

Η αγγλική Λίγκα είπε ότι οι οπαδοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μαζί με παίκτες, προπονητές, διαιτητές αγώνων και προσωπικό από τις αντίστοιχες ομάδες τους σε μια στιγμή προβληματισμού και αλληλεγγύης πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

Οι οθόνες του σταδίου θα δείχνουν τη φράση «Το ποδόσφαιρο στέκεται μαζί» με φόντο τα κίτρινα και μπλε χρώματα της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας.

Στην Κίνα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League ανήκουν από την πλατφόρμα iQiyi Sports, η οποία διαθέτει αποκλειστική συμφωνία για streaming μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-25.

Προηγουμένως, η Λίγκα είχε συμφωνία με την PP Sports της Suning, την οποία έληξε λόγω έλλειψης συμφωνίας για την αξία των δικαιωμάτων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις