«Φορτώνει» το 39ο του Ο’Σάλιβαν

Προγνωστικά σνούκερ

Τα προγνωστικά σνούκερ για τους ημιτελικούς του European Masters δικαιώθηκαν, αλλά το ζευγάρι Ο'Σάλιβαν-Φαν μας βάζει... δύσκολα για τον σημερινό τελικό.

Όπως αναμενόταν στα προγνωστικά σνούκερ, ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στον «κολλητό» του, Λιανγκ Γουενμπό. Όχι ότι ο ημιτελικός διέφερε πολύ από τους προηγούμενους αγώνες του Rocket, που έμοιαζαν με τεστ αντοχής του αντιπάλου. Ο Κινέζος είχε ευκαιρίες, κέρδισε το πρώτο frame κι έχασε καλή ευκαιρία να πάρει και το δεύτερο. Έπειτα από το λάθος στο τρίτο, όμως, κατέρρευσε.

Το 21ο γκολ το πανηγυρίζεις όπου και αν είσαι!

Ο Ο’Σάλιβαν έπαιξε εξαιρετικά όποτε του παρουσιάστηκαν ευκαιρίες κι έφτασε άκοπα στο 6-2. Ο 39ος βαθμολογούμενος τίτλος μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών και ο Φαν Τζενγκγί, ο οποίος επικράτησε 6-4 του Γκρέαμ Ντοτ στον πρώτο ημιτελικό, είναι αδύνατο να τον τρομάξει. Τρομάζουν, όμως, εμάς οι απίστευτες ομοιότητες του σημερινού τελικού, με τον περσινό του Welsh Open.

Τότε, μάλιστα, ο Ο’Σάλιβαν είχε φτάσει ακόμα πιο ξεκούραστα στη διεκδίκηση του τροπαίου. Σε πέντε αγώνες (μια και ο Άλι Κάρτερ δεν κατέβηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας στον προημιτελικό) είχε χάσει μόλις δύο frames και η μοναδική διαφορά με φέτος ήταν ότι είχε συναντήσει έναν αντίπαλο του top 16 (τον Μαρκ Γουίλιαμς στον ημιτελικό). Στον τελικό, όμως, ο Τζόρνταν Μπράουν έκανε το παιχνίδι της ζωής του και τον νίκησε 9-8.

Ο Μπράουν αγωνιζόταν τότε στον πρώτο ranking τελικό της καριέρας του. Και προτού φτάσει εκεί, η καλύτερη πορεία του ήταν μέχρι τους «8», στο German Masters που είχε διεξαχθεί μόλις ένα μήνα νωρίτερα. Μαντέψτε, λοιπόν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον Φαν Τζενγκγί!

Ο νεαρός Κινέζος δεν είχε περάσει πέρα από τον 3ο γύρο οποιασδήποτε διοργάνωσης στα πρώτα τριάμισι χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Το κατάφερε τον Ιανουάριο, όταν έφτασε κι αυτός στα προημιτελικά του German Masters, έστω και χωρίς να αποκλείσει κάποιο τοπ όνομα – μέχρι που υπέκυψε στον Μαρκ Άλεν (0-5). Και σήμερα, θα ποζάρει μπροστά από το τρόπαιο δίπλα στον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1497569458570907648

Τα χαρακτηριστικά του Φαν (μόλις 21 ετών, με καταγωγή από την ανερχόμενη δύναμη του σπορ, «ομόσταβλος» των Τζάο και Γιαν στη Victoria Academy) τον καθιστούν πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τον Ο’Σάλιβαν από τον Μπράουν πέρυσι. Δικαίως, λοιπόν, θα πει κανείς ότι εφόσον ο Rocket ηττήθηκε τότε, μπορεί να πάθει το ίδιο και σήμερα.

Από την άλλη, όμως, σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοια θαύματα συμβαίνουν μία φορά. Ή, έστω, μία φορά στα πολλά χρόνια – όπως στο Shanghai Masters του 2008, με «δράστη» τον ανερχόμενο τότε Ρίκι Γουόλντεν. Ο Φαν έκανε ήδη αρκετές υπερβάσεις και μπορεί να νιώθει ήδη «γεμάτος» από την πορεία του μέχρι τον τελικό (κι ότι θα έχει καλύτερες ευκαιρίες για τίτλους στο μέλλον).

Όπως και να ‘χει, με τη νίκη του Ο’Σάλιβαν να τιμάται γύρω στο 1.10 (και να έχει φθίνουσα τάση όσο περνά η ώρα), θα χρειαστεί να ρισκάρουμε για να βγάλουμε κέρδος. Δεν έχει κανένα νόημα να ποντάρει κάποιος μια περιουσία σε τόσο χαμηλές αποδόσεις.

Κλίνουμε προς το φαβορί, λοιπόν. Κυρίως επειδή διακρίναμε σημάδια άγχους του Φαν, όταν ο Ντοτ μείωσε χθες από 4-1 σε 4-3. Ο πιτσιρικάς στάθηκε μάλιστα αρκετά τυχερός σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς ο αντίπαλός του να παίζει καλά. Αν βρεθεί σε δύσκολη θέση σήμερα, δύσκολα θα μείνει ατιμώρητος από τον φορμαρισμένο Ο’Σάλιβαν.

Novibet – Το Cash Out* όπως θα ήθελες να είναι

Υπάρχει και το 0-5 από τον Άλεν στο German Masters. Και τότε, ίσως, ο νεαρός Κινέζος να είχε νιώσει ότι έκανε το καθήκον του φτάνοντας μέχρι τους «8» και παραδόθηκε στις ορέξεις του πρώτου τοπ παίκτη που βρέθηκε στο διάβα του. Τώρα έχει νικήσει ήδη έναν τέτοιο, τον Κάιρεν Γουίλσον, αλλά στη φάση των «32». Δεν ήταν ίδια η πίεση τότε με αυτήν που θα νιώθει σήμερα, σε έναν τελικό με όλα τα φώτα πάνω του. Και μάλιστα κόντρα στο είδωλό του.

O τελικός κρίνεται στα 10 frames και διεξάγεται σε δύο σκέλη (15:00 και 21:00). Ο Ο’Σάλιβαν μπορεί να κυριαρχήσει με σκορ πιο άνετο του 10-5, αρκεί να ξεκινήσει καλά. Αν και τα πάντα θα κριθούν από τις πνευματικές αντοχές του Φαν. Είναι αλήθεια, άλλωστε, ότι ο δρόμος του Rocket προς τον τελικό ήταν πανεύκολος (δεν φταίει φυσικά αυτός που αποκλείστηκαν νωρίς όλοι οι μεγάλοι) και δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει αν βρεθεί υπό πίεση. Είναι 46 ετών πια, όχι 30.

Θα πάρουμε , λοιπόν, το μεγάλο ρίσκο του χάντικαπ των 5,5 frames. Το θεωρούμε πιο πιθανό από την απόλυτη έκπληξη, που φυσικά πληρώνει πολύ καλύτερα (άνω του 6.00).

Μονό
15:00
Φαν - Ο'Σάλιβαν
2 (-5,5)
2.55
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις