Φαν-ατικά με τον… πρώην αρνητή

Προγνωστικά σνούκερ

Ο Φαν Τζενγκγί έχει εξελιχθεί στο πρόσωπο του European Masters, το τουρνουά σνούκερ που ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μίλτον Κέινς.

Ήταν θέμα χρόνου οι πολλοί νεαροί Κινέζοι παίκτες που έχουν κατακλύσει το Tour να δείχνουν σιγά-σιγά την κλάση τους. Μετά τον Τζάο Σιντόνγκ, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες παρακολουθούμε το αντίστοιχο ξεπέταγμα του Φαν Τζενγκγί.

Κι αυτός δεν ήταν άγνωστος στο «ψαγμένο» κοινό. Έγινε επαγγελματίας το 2018, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ-21, και… η έκρηξή του αναμενόταν από τότε. Άργησε, ωστόσο, να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Tour και η πρώτη διετία ήταν δύσκολη. Μάλιστα, το 2020 υποβιβάστηκε και επανήλθε άμεσα μέσω Q-Shool – όπως είχε κάνει και ο Τζάο δύο χρόνια νωρίτερα.

Με το Golden 21 προβλέπεις σε ποιους 7 αγώνες θα μπουν ακριβώς 21 γκολ και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο.

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Φαν είχε προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των σνουκερόφιλων για έναν περίεργο λόγο. Αν και συμπλήρωνε τριετία στο Tour, δεν είχε πετύχει century break σε επαγγελματικό αγώνα! Και επειδή λίγοι θεώρησαν ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη ταλέντου, άρχισαν οι… θεωρίες συνωμοσίας. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν οφειλόταν σε κάποιου είδους δεισιδαιμονία, όπως πολλοί υπέθεταν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Φαν αποκάλυψε ότι ήθελε το πρώτο του century break να είναι 147! Εγκατέλειψε το φιλόδοξο σχέδιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, όταν έφτασε κοντά στο maximum στο ματς κόντρα στον Ζακ Σούρετι, αλλά απέτυχε στην 13η κόκκινη (96). Και φέτος έχει πετύχει ήδη οκτώ 100άρια, εκ των οποίων ένα χθες, στην εντυπωσιακή νίκη του με 5-3 επί του Ντέιβιντ Γκίλμπερτ!

Ο πρώην αρνητής century break, είχε αποκλείσει νωρίτερα τους Άλι Κάρτερ, Κάιρεν Γουίλσον και Γιαν Μπινγκτάο. Με την πορεία του μέχρι τους «4» (ένα μήνα μετά την αντίστοιχη έως τους «8» του German Masters) έχει ήδη εξασφαλίσει την ανανέωση της διετούς επαγγελματικής κάρτας του μέσω της ετήσιας κατάταξης. Αν νικήσει και τον Γκρέαμ Ντοτ στον σημερινό ημιτελικό, θα το καταφέρει άμεσα και αυτό!

Παίκτης γρήγορος και επιθετικός, με ιδιαίτερο στιλ στεκαρίσματος, ο 21χρονος άσος έχει όλα τα φόντα να βρεθεί σύντομα μεταξύ των κορυφαίων και να διεκδικεί όλους τους τίτλους.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Δεν είναι εύκολο το ματς κόντρα στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2006. Ο Ντοτ δεν είναι ο παλιός του εαυτός, ενώ έχει πέσει ακόμα και σε σχέση με την αναλαμπή που είχε προ τετραετίας. Τον διακατέχει, όμως, το μαχητικό πνεύμα που είχε πάντοτε. Οι νίκες στο decider επί των Μαρκ Ντέιβις (από 0-3), Τζόου Γιουελόνγκ (από 2-4) και Ράιαν Ντέι, στον χθεσινό προημιτελικό, το αποδεικνύουν.

Δικαίως λογίζεται ως φαβορί ο 44χρονος Σκωτσέζος. Και δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Φαν να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις – όσο κι αν δείχνει ότι ήρθε η ώρα του για κάτι πραγματικά σπουδαίο. Όμως, η απόδοση της νίκης του Ντοτ είναι χαμηλή (γύρω στο 1.50), ενώ δεν μας εμπνέει ότι μπορεί να νικήσει με διαφορά για να επιλέξουμε το χάντικαπ. Γνωρίζοντας το ρίσκο που παίρνουμε, λοιπόν, θα ποντάρουμε στον Φαν.

Ίσως ο μικρός να είναι και ο μοναδικός από τους εναπομείναντες παίκτες που μπορεί να βάλει δύσκολα στον… δαιμονισμένο Ρόνι Ο’Σάλιβαν – με τον οποίο θα ασχοληθούμε αργότερα.

Μονό
15:00
Ντοτ - Φαν
2
2.45
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις