Ολυμπιακός – Αταλάντα: Ψάχνοντας την υπέρβαση κόντρα στη παράδοση

Ολυμπιακός - Αταλάντα

Ολυμπιακός - Αταλάντα το βράδυ της Πέμπτης στη ρεβάνς του Μπέργκαμο, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν νίκη κόντρα στη παράδοση.

Το Ολυμπιακός – Αταλάντα συγκεντρώνει τα βλέμματα στο «Καραϊσκάκης» με τους ερυθρόλευκους να επιδιώκουν έναν… άθλο. O Ολυμπιακός θα χρειαστεί να κάνει…υπέρβαση 50 χρόνων, προκειμένου να αποκλείσει την Αταλάντα και να συνεχίσει τη διαδρομή του στους «16» του Europa League.

Έχοντας χάσει 2-1 στο Μπέργκαμο, το βράδυ της Πέμπτης (17/2), ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να νικήσει την Αταλάντα στον Πειραιά για να εξασφαλίσει την πρώτη του πρόκριση επί ιταλικής ομάδας σε διπλή ευρωπαϊκή αναμέτρηση από το 1972. Αυτή η πρόκριση είχε έρθει απέναντι στη Κάλιαρι, με δύο νίκες (2-1 στις 14/9/72 και 0-1 στις 27/9/72) στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA 1972/73. Στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια κόντρα σε Ιταλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει έξι αποκλεισμούς.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 28ος αγώνας του Ολυμπιακού σε διοργάνωση της UEFA με Ιταλούς αντιπάλους (επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες, 15 ήττες). Εντός έδρας έχει τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες, με δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδι. Πιο πρόσφατη αυτή με 3-1 εναντίον της Μίλαν την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League 2018/19, που του χάρισε την πρόκριση τους «32».

Για ένα γκολ ΔΕΝ χάνεις! Σούπερ δώρα σε περιμένουν κάθε εβδομάδα!

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις δύο από τους δώδεκα εντός έδρας αγώνες του στη φάση των νοκ-άουτ του Europa League (πέντε ισοπαλίες, πέντε ήττες), είχε μείνει εννέα ματς χωρίς νίκη ώσπου νίκησε (4-2) την PSV Eindhoven στον πρώτο αγώνα της περασμένης σεζόν στη φάση των «32». Επίσης επικράτησε σε μόλις μία από τις 22 αναμετρήσεις σε διοργανώσεις της UEFA στις οποίες ηττήθηκε εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, με τελευταία ενάντια στη Ραντ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA 1989/90 (2-0, έχοντας χάσει 2-1 στο πρώτο ματς).

Αναλυτικά οι αποδόσεις από τη pamestoixima: 

Ολυμπιακός – Αταλάντα: 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις