Οι Τσέχοι απέκτησαν το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ

Ολοκληρώνεται η αγορά της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

Η Allwyn έναντι 327 εκατ. ευρώ απέκτησε τη συμμετοχή της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη – Στο 48,1% διαμορφώνεται πλέον η συμμετοχή της Allwyn.

Αλλαγή σελίδας στον ΟΠΑΠ έπειτα από τη συμφωνία της Allwyn να αποκτήσει το ποσοστό που κατείχε στον ΟΠΑΠ η Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη.

Με βάση τη συμφωνία που γνωστοποιήθηκε, η Allwyn, όπως έχει μετονομαστεί η SAZKA Entertainment, που ελέγχεται από τον Κάρελ Κομάρεκ, απέκτησε το υπόλοιπο μειοψηφικό μερίδιο στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 327,4 εκατ. ευρώ. Η Allwyn γνωστοποίησε πως λαμβανομένου υπόψη του καθαρού χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία διαμορφώνει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Επιπρόσθετα έγινε γνωστό πως η αγορά της συμμετοχής της θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ της Allwyn, όπως έχει μετονομαστεί η SAZKA Entertainment,

Ενδεικτική είναι η δήλωση του CEO της Allwyn, Robert Chvatal, ο οποίος ανέφερε πως η συγκεκριμένη εξαγορά ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta την τελευταία τριετία. Η Yeonama Holdings, όπως αναφέρεται στα τελευταία ενημερωτικά δελτία της ΟΠΑΠ, ελέγχεται από τον Γ. Μελισσανίδη.

Να σημειωθεί πως μέσω της στρατηγικής της Allwyn να λαμβάνει τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με αγορές από την ελεύθερη διασπορά, το μερίδιο της στον ΟΠΑΠ έχει αυξηθεί σήμερα στο 48,1%, από 23,7% το 2018.

Η Allwyn λειτουργεί σήμερα λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με πλάνο την εισαγωγή της μέσα στο επόμενο διάστημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά (NYSE), μία συναλλαγή που θα εκτοξεύσει την αξία (EV) της Allwyn σε περίπου 9,3 δισ. δολάρια.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις