Σε όλη την Ευρώπη η τηλεοπτική εικόνα των Μεσογειακών Beach Games «Ηράκλειο 2023»

Σε όλη την Ευρώπη η τηλεοπτική εικόνα των Μεσογειακών Beach Games «Ηράκλειο 2023»

Πρωτοποριακή συμφωνία της EBU για την απόκτηση των δικαιωμάτων των Μεσογειακών Aγώνων

H Eurovision Sport και η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την πρώτη τους συμφωνία για την EBU να αποκτήσει τα δικαιώματα για όλο τον κόσμο της διανομής και μετάδοσης των Μεσογειακών Αγώνων Oran 2022 στην Αλγερία και των Μεσογειακών Beach Games Ηράκλειο 2023 στην Ελλάδα.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που συνήθως διεξάγεται κάθε τετραετία και συμπεριλαμβάνει χώρες που βρίσκονται γύρω ή πολύ κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Γι’ αυτές τις χώρες, οι Μεσογειακοί Αγώνες συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες συγκεντρώνουν τις αθλητικές αποστολές 26 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Μεσογείου που είναι μέλη της ΔΕΜΑ, οι οποίες αγωνίζονται σε περισσότερα από 25 αθλήματα.

Βάσει της συμφωνίας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Μεσογειακούς Αγώνες και τους Μεσογειακούς Beach Games ενοποιούνται και εμπορεύονται για πρώτη φορά, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της ΔΕΜΑ για τον εκσυγχρονισμό των Αγώνων προς όφελος των αθλητών και των ανεξάρτητων αθλημάτων.

Οκτώ μέλη της EBU έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη μετάδοση των διοργανώσεων, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα. Είναι: RTSH (Αλβανία), RTVA (Ανδόρα), BHRT (Βοσνία), CYBC (Κύπρος), France Televisions (Γαλλία), ΕΡΤ (Ελλάδα), RTP (Πορτογαλία) και TRT (Τουρκία). Τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν αποκλείουν τα δικαιώματα στις αντίστοιχες διοργανώτριες χώρες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά Μέλη μας από την Αλγερία και την Ελλάδα, η EPTV και η ΕΡΤ αντίστοιχα, θα συμμετάσχουν σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή και την εγχώρια κάλυψη των Αγώνων τους.

Η 19η έκδοση των Μεσογειακών Αγώνων θα διεξαχθούν στο Οράν της Αλγερίας, μεταξύ 25 Ιουνίου και 5 Ιουλίου.

Από το 2012, μια δεύτερη πολυαθλητική διοργάνωση, οι Μεσογειακοί Beach Games, διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η τρίτη διοργάνωση των Μεσογειακών Beach Games έχει προγραμματιστεί για τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ηράκλειο της Ελλάδας.

Ο Davide Tizzano, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε αυτή τη νέα συνεργασία της ΔΕΜΑ με τη Eurovision Sport. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων που τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενοποιούνται και εμπορεύονται και αναμφίβολα, αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προωθήσουμε τους Αγώνες μας και να τους κάνουμε πιο δημοφιλείς στους νέους σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία τους στον παγκόσμιο αθλητισμό και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη σχέση μας με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που είναι μέλη μας και τις Οργανωτικές Επιτροπές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις