Το μυστήριο του «Shergar». Όταν απήχθη το κορυφαίο άλογο

Το μυστήριο του «Shergar». Όταν απήχθη το κορυφαίο άλογο

Το κοκκινωπό πουλάρι ανήκε στον Αγά Χαν, τον δισεκατομμυριούχο πνευματικό ηγέτη 15 εκατομμυρίων Ισμαηλιτών μουσουλμάνων

8 Φεβρουαρίου 1983, σαν σήμερα μια απίθανη ιστορία. Ο νικητής του Derby της Αγγλίας, ο περίφημος «Shergar», εξαφανίζεται όταν τον κλέβουν άγνωστοι από τους στάβλους του Αγά Χαν και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων λιρών.

Παραμένει όμως το μεγαλύτερο μυστήριο: το συνέβη στον Σέργκαρ, το άλογο κούρσας που κάποτε θεωρούταν ως τον πλησιέστερο ισοδύναμο του Πήγασου στον αληθινό κόσμο, του φτερωτού αλόγου της ελληνικής μυθολογίας.

Ο Σέργκαρ ήταν πέντε ετών και προετοιμαζόταν για τη δεύτερη σεζόν του ως επιβήτορας αναπαραγωγής όταν ένα ομιχλώδες χειμωνιάτικο βράδυ τον άρπαξαν από το εκτροφείο αλόγων Ballymany στην κομητεία Kildare, σε απόσταση αναπνοής από τον ιππόδρομου του Curragh.

Στον ιππόδρομο, ως άλογο δύο και τριών ετών, ο Σέργκαρ δεν ήταν τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικός, κερδίζοντας το Ντέρμπι του 1981 με διαφορά 10 μήκη, μια απόσταση ρεκόρ για τη μεγαλύτερη επίπεδη κούρσα της Βρετανίας.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις