ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Οταν η Εθνική έδωσε δύο αγώνες σε... μία ημέρα

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Οταν η Εθνική έδωσε δύο αγώνες σε... μία ημέρα

LIVE BETTING 24/7!

Best picks

Best Picks Τετάρτης με μπάλα και Euroleague έως 70.00!

Προγνωστικά

Στο ρυθμό των ντέρμπι και του 5.50

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Παράδοση και λογική στο 1.85!

προγνωστικά κληματσούδας

Το 1.90 είναι λάθος

προγνωστικά nba

Με ειδικά και ποιότητα τα χαράματα

Δεν μπορεί ο Άντερσον, φαβορί οι Ρέις

Δεν μπορεί ο Άντερσον, φαβορί οι Ρέις

Προγνωστικά Ευρωλίγκα με τον παίκτη Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα στην εικόνα.

Star του NBA στο 70.00

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

σημείο ημέρας.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

σημείο ημέρας.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

προγνωστικά

Η Stoiximan Super League προσφέρει σιγουράκια

bet builder με την εικόνα να το δείχνει σχεδιαστικά.

Το Bet Builder της ημέρας (24/4)

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (24/4)

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Οταν η Εθνική έδωσε δύο αγώνες σε… μία ημέρα

Οταν η Εθνική έδωσε δύο αγώνες σε... μία ημέρα

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 1951, η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Συρία. Επίσης, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 1951 η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε και την Β’ Γαλλίας.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 1951, η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Συρία. Επίσης, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 1951 η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε και την Β’ Γαλλίας.

Ε;

«Δηλαδή, Τρελοποδόσφαιρο, θες να μας πεις ότι η “γαλανόλευκη” έδωσε δύο αγώνες την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές πόλεις, με δύο διαφορετικούς αντιπάλους, σε δύο διαφορετικές ηπείρους; Πώς έγινε αυτό; Τηλεμεταφέρθηκαν οι διεθνείς μας;», σας ακούμε να ρωτάτε (ό,τι ακριβώς ρωτήσαμε κι εμείς όλο απορία όταν κάποτε διαβάσαμε για αυτό το πέρα για πέρα αληθινό γεγονός). Ας δούμε τι συνέβη!

Η ΕΠΟ «έκλεισε» φιλικό με την Β’ Γαλλίας για τις 14/10 στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας (ένα φιλικό, που, επί της ουσίας, ήταν «ρεβάνς» ενός άλλου φιλικού μεταξύ των ομάδων, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στις 13/12/1950 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με νικητές τους «τρικολόρ» με 1-0). Τον ίδιο μήνα, ωστόσο, η Εθνική μας επρόκειτο να συμμετάσχει στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Α’ Μεσογειακών Αγώνων, τους οποίους θα φιλοξενούσε η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Φθάνοντας, έτσι, στον Σεπτέμβριο του 1951, η ελληνική Ομοσπονδία έντρομη πληροφορήθηκε ότι την ίδια ημέρα που ήταν να γίνει το φιλικό με τους Γάλλους οι υπεύθυνοι των Μεσογειακών Αγώνων προγραμμάτισαν η Εθνική μας να αντιμετωπίσει την Συρία για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης! Μύλος!

Η Β’ Γαλλίας δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο η… Α’, αλλά σίγουρα ήταν πολύ πιο δυνατή από την Εθνική μας – το ματς μαζί της, λοιπόν, κρινόταν (και ήταν) πολύ σπουδαίο για εκείνη την εποχή και πως δεν γινόταν να ακυρωθεί. Ούτε, όμως, ήταν δυνατόν η «γαλανόλευκη» να λείψει από τους Μεσογειακούς Αγώνες, μιας διοργάνωσης επίσημης και επίσης με ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τότε.

Εν τέλει, βρέθηκε λύση για να αποφευχθεί και το απίστευτο κάζο! Μετά από πρόταση της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», η ΕΠΟ κατάρτισε… δύο διαφορετικές Εθνικές Ελλάδας, μια για κάθε παιχνίδι! Προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοιογένεια σε αυτά τα δύο συγκροτήματα, αποφασίστηκε η ομάδα που θα έπαιζε με την Συρία να βασιστεί κατά κύριο λόγο σε παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ εκείνη που θα πήγαινε στην Μασσαλία σε ποδοσφαιριστές συλλόγων της Αθήνας.

Πράγματι, κόντρα στην Συρία η Ελλάδα παρατάχθηκε με επτά παίκτες του Ολυμπιακού, δύο της άλλης μεγάλης ομάδας του Πειραιά, του Εθνικού και δύο του Αστέρα Αθηνών. Επρόκειτο για τους Κουρουκλάτο (Ολ.), Ρωσσίδη (Ολ.), Μουράτη (Ολ.), Ιωάννου (Εθν.), Λινοξυλάκη (Αστ. Αθ.), Κοτρίδη (Ολ.), Ραδίτσα (Αστ. Αθ.), Δαρίβα (Ολ.), Λεκατσά (Εθν.), Μπέμπη (αρχηγός – Ολ.) και Δρόσο (Ολ.). Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, η Εθνική μας κέρδισε την, μάλλον αδύναμη, Συρία με το ευρύ 4-0. Χατ-τρικ έκανε ο Λεκατσάς (18’, 23’, 71’), ενώ το τέταρτο ελληνικό γκολ σημείωσε ο Μουράτης (75’ πέναλτι).

Στον άλλον αγώνα, τώρα, αυτόν με την Β’ Γαλλίας, η Ελλάδα εμφανίστηκε με οκτώ παίκτες της ΑΕΚ, δύο του Παναθηναϊκού και έναν του Εθνικού Πειραιά, ενώ στην διάρκεια της αναμέτρησης μπήκε αλλαγή και ένας παίκτης του Πανιωνίου, που δεν ήταν, μάλιστα… όποιος κι όποιος αλλά ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης, ο οποίος εκείνη την ημέρα έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο! Η σύνθεση της Ελλάδας απαρτιζόταν από τους Δελαβίνια (ΑΕΚ), Μουρατίδη (ΑΕΚ), Παραγυιό (ΑΕΚ), Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ), Γούλιο (αρχηγός – ΑΕΚ), Πούλη (ΑΕΚ), Κανάκη (ΑΕΚ), Βάβουλα (Εθνικού – 46’ Νεστορίδης, Πανιωνίου), Παπαγεωργίου (ΑΕΚ), Φυλακτό (Παναθηναϊκού) και Ι. Παπαντωvίου (Παναθηναϊκού).

Τελικό σκορ: Β’ Γαλλίας-Ελλάδα 1-0 (20’ Σονιέ). Η γαλλική ομάδα είχε στην ενδεκάδα της και μερικούς διεθνείς της Α’ Γαλλίας, όπως τους Νταρουί, Μαρς, Μεανό, Μπαγιό και Στρικάν. Απ’ την πλευρά της, η ελληνική ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 55ο λεπτό έχοντας χάσει με τραυματισμό τον Πούλη, όμως, παρ’ όλ’ αυτά, έκανε καλή εμφάνιση (κάτι που τόνισε με έμφαση ο Τύπος της εποχής) και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 10’ σε σουτ του Κανάκη.

Να σημειωθεί, ότι η ΕΠΟ αναγνωρίζει κανονικά και τους δύο αυτούς αγώνες της Εθνικής μας των Ανδρών παρότι έγιναν την ίδια μέρα και συνάμα έχει προσμετρήσει τα στοιχεία τους στους σχετικούς της στατιστικούς καταλόγους (διεθνείς συμμετοχές παικτών και προπονητών, σκορ, γκολ, κλπ).

Τέλος, για την ιστορία, μερικές ημέρες μετά την… διπλή της εμφάνιση την ίδια μέρα η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των πρώτων Μεσογειακών Αγώνων και, μάλιστα, δίχως να δεχθεί ούτε ένα γκολ! Οι αγώνες έγιναν σε ενιαίο γκρουπ, που απάρτιζαν η διοργανώτρια Αίγυπτος, η Συρία και η Ελλάδα. Μετά το 4-0 της «γαλανόλευκης» επί των Σύριων στην πρεμιέρα, την δεύτερη αγωνιστική ήταν σειρά των αμφιτρυώνων να διαλύσουν την Συρία, αυτήν την φορά με 8-0. Την τρίτη αγωνιστική, όπου θα κρινόταν και ο τίτλος, η ελληνική ομάδα νίκησε την αιγυπτιακή με 2-0 (10’ Κοτρίδης, 53’ Λεκατσάς) και στέφθηκε πρωταθλήτρια με 4 βαθμούς (σ.σ. η νίκη τότε έδινε δύο πόντους) και τέρματα 6-0!

Πηγή: insanesoccer.wordpress.com

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις