Προγνωστικά σνούκερ: Η χρονιά του τίγρη… στο 2.15

Προγνωστικά σνούκερ: Η χρονιά του τίγρη... στο 2.15

Οι Κινέζοι γιορτάζουν μεθαύριο την είσοδο στη «χρονιά του τίγρη». Κι αυτό μόνο ως σημάδι μπορεί να εκληφθεί για τον σημερινό τελικό του German Masters.

Το προσωνύμιο «Τίγρης» έχει αποδοθεί στον Γιαν Μπινγκτάο. Για τη μαχητικότητα που βγάζει στο τραπέζι του σνούκερ και την ικανότητά του να τα βγάζει πέρα απέναντι σε κάθε δυσκολία. Το ζήσαμε για τα καλά αυτό και το προηγούμενο τετραήμερο, στους αγώνες που έδωσε στο Βερολίνο.

Ίσως ο σημερινός τελικός με τον καλό του φίλο, Τζάο Σιντόνγκ, να είναι ακόμα πιο δύσκολος. Δυο παιδιά που έγιναν άντρες στα τραπέζια της Victoria Academy στο Σέφιλντ, την τελευταία εξαετία, τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε έναν βαθμολογούμενο τουρνουά. Ποιος θα επικρατήσει;

Η ψήφος μας πάει στον Γιαν. Δεν είναι μόνο το σημειολογικό του πράγματος (η κινέζικη Πρωτοχρονιά την Τρίτη και πού είναι αφιερωμένο το νέο έτος), αλλά κι αυτά που έχουμε δει στους προηγούμενους αγώνες του. Ξέραμε ότι ο 21χρονος άσος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά αυτές τις μέρες το πήγε σε… άλλο επίπεδο. Ειδικά κόντρα στον Σέλμπι και τον Ντέι έδωσε ρέστα.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Οι δύο παίκτες έγιναν επαγγελματίες τον ίδιο χρόνο (το 2016 – χρονιά της μαϊμούς για τους Κινέζους, αλλά οι εν λόγω ήταν αυθεντικότατα ταλέντα). Το στιλ παιχνιδιού τους είναι εντελώς διαφορετικό, όμως ο ένας «τραβάει» τον άλλο. Οι πρώτες διακρίσεις του Γιαν, είναι βέβαιο ότι έδωσαν κίνητρο στον Τζάο, ο οποίος είχε μπει «μουδιασμένα» στο Tour.

Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, αφότου ο «Τίγρης» κατέκτησε το Masters. Ο Τζάο, ο οποίος κάνει τακτικά εξάσκηση μαζί του και (προφανώς) τον νικά αρκετές φορές εκεί, πιθανόν να βρήκε το κίνητρο που χρειαζόταν για να κάνει το δικό του breakthrough. Και το κατάφερε πριν από δύο μήνες, κατακτώντας με εμφατικό τρόπο το UK Championship.

Ίσως τώρα είναι η σειρά του «Κυκλώνα» να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον φίλο του. Ο Γιαν έχει ranking τρόπαιο στο ενεργητικό του από το καλοκαίρι του 2019. Είχε κατακτήσει τότε το Riga Masters, το οποίο όμως είναι (ήταν) μικρό σε κύρος. Ο τελικός κρινόταν στα πέντε νικηφόρα frames (ένα λιγότερο από τους χθεσινούς ημιτελικούς στο Βερολίνο), ενώ τα περισσότερα μεγάλα ονόματα είχαν απουσιάσει για διαφόρους λόγους.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο Γιαν επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει κι έναν «κανονικό» βαθμολογούμενο τίτλο. Ξέρει κι αυτός ότι μπορεί, αφού καθιερώθηκε πιο γρήγορα στο κουρμπέτι από τον Τζάο και θα τον έχει νικήσει (σίγουρα) κι αυτός πολλές φορές στο τραπέζι εξάσκησης. Με βάση και το «άστρο» που φαίνεται να τον ακολουθεί στο German Masters, θα ποντάρουμε στη νίκη του με το ελάχιστο χάντικαπ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη (έναρξη στις 15:00 και στις 21:00) και νικητής θα αναδειχθεί όποιος φτάσει πρώτος στα 9 frames.

Μονό
15:00
Τζάο - Γιαν
2 (-1,5)
2.15
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις