Τι Λωζάνη, τι… Άσκολι!

Τι Λωζάνη, τι... Άσκολι!

Καλημέρα σε όλους! Μας δικαίωσε χθες ο δεύτερος αγώνας της Λεονέσα με την Σαμπαντέλ, στον οποίο μπήκαν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο ζητούσαμε και καλοπληρωθήκαμε, καθώς μπορεί την ώρα που έγραφα την στήλη η απόδοση να ήταν 2.37, ωστόσο πριν ξεκινήσει το ματς είχε πάει 2.62, οπότε ακόμα καλύτερα! Το έτερο ματς πήγε άκλαφτο, δυστυχώς… Φτωχό το σημερινό πρόγραμμα, μια δυαδούλα ετοίμασα η οποία πληρώνει λίγο κάτω από τετραπλασιασμό. 

Οριακό ματς για την Άσκολι… 

Πάμε στην περιφέρεια του Μάρκε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άσκολι, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται για την 36η αγωνιστική της Serie B την νεοφώτιστη Πορντενόνε σε ένα αμφίρροπο ματς. 

Οι γηπεδούχοι μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες που πήραν από τις 3 Ιουλίου κι έπειτα κατάφεραν να πλασαριστούν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί που βρίσκονταν στις θέσεις για τα play outs του υποβιβασμού, τώρα έχουν κρυφές βλέψεις για είσοδο στην οκτάδα. Φυσικά ο κίνδυνος για ενδεχόμενο υποβιβασμό δεν έχει εξαφανιστεί, μια και βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τις θέσεις των μπαράζ, αλλά με ενδεχόμενη νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουν την παραμονή και υπό προϋποθέσεις κοιτάζουν και για κάτι καλύτερο. Εντός έδρας η ομάδα του Νταβίντε Ντιονίτζι είναι αρκετά δυνατή, καθώς μετρά εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 17 αγώνες, όμως δε λείπουν τα αμυντικά προβλήματα τα οποία εμφανίζονται συνήθως όταν αγωνίζεται μακριά από το «Λίλο Ντελ Ντούκα». Προέρχεται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Τσιταντέλα με 2-1. Ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή ο Σέρβος μέσος Νίνκοβιτς, που έχει και επτά ασίστ. 

Η Πορντενόνε αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, μια και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μένει να «κλειδώσει» την συμμετοχή της στα play offs, όπου και θα διεκδικήσει το θαύμα της ανόδου. Αν, μάλιστα, δεν είχε κάνει τις δύο κολλητές ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές, θα μπορούσε να μπει σφήνα και στην πρώτη δυάδα. Έχει τα θεματάκια της όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της, καθώς έχει υποστεί εννέα ήττες σε 17 εξόδους. Πρόβλημα η άμυνα με 30 γκολ παθητικό και για να πάρει αποτέλεσμα στο Άσκολι θα πρέπει να τη βελτιώσει αισθητά. Πρώτος σκόρερ ο φορ Στρίτσολο με οκτώ τέρματα σε 23 αγώνες. 

Σε φόρμα η Άσκολι, αλλά δεν είναι ομάδα να την εμπιστευτείς απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο όπως η Πορντενόνε. Θα μπει επιθετικά, μια και αυτή είναι η φιλοσοφία της. Θα ρισκάρω αρκετά με την επιλογή του over 2,5, θεωρώντας ότι ο αγώνας θα έχει γκολ από το ημίχρονο, ανοίγοντας το ρυθμό. 

Αγώνας τίτλου στη Λωζάνη 

Σε έναν αγώνα που ίσως τελειώσει την υπόθεση τίτλος, η ομάδα της Λωζάνης που του χρόνου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας, φιλοξενεί την αδιάφορη Βίντερτουρ, που έχει σωθεί εδώ και αρκετό καιρό. 

Μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας η γηπεδούχος, θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την πρώτη θέση. Τυπικά χρειάζεται μία ακόμα νίκη ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος της σεζόν και απέχει οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Γκρασχόπερς. Επίθεση-φωτιά με 37 τέρματα σε 16 αγώνες εντός, άμυνα-μπετόν έχοντας δεχθεί μόλις έξι! Φυσικά θα προσπαθήσει να κερδίσει απόψε ώστε να τελειώνει με την υπόθεση άνοδος. Προέρχεται από την ήττα 2-1 από τη Βαντούζ και μάλιστα με ανατροπή.  

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας απλά να κλείσει η σεζόν. Η Βίντερτουρ βρίσκεται σε φόρμα, μιας και μετράει τέσσερα ματς αήττητη. Αξιοπρεπέστατη στα εκτός έδρας παιχνίδια, σκοράρει αρκετά και μοιάζει δυσκατάβλητη αν την υποτιμήσεις. Έχει πετύχει πέντε τέρματα στις τελευταίες δύο εξόδους της, στις νίκες επί των Ααράου (3-2) και Κιάσσο (2-0).  

Τη νίκη θα ψάξει (και μάλλον θα βρει) η Λωζάνη, το παιχνίδι της θα κάνει η Βίντερτουρ, γιατί να μην πάρουμε το αμφίτερμα που σχεδόν διπλασιάζει; Αξίζει.  

Δυάδα (απόδοσης 3.66) 

22:00 ΆσκολιΠορντενόνε: Over 2,5 (2.00) 

21:30 ΛωζάνηΒίντερτουρ: Goal/goal (1.83) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις