Από την Αγγλία ως την Αφρική, δύο δυάδες δρόμος…

προγνωστικά

Προγνωστικά από δύο αναμετρήσεις της αγγλικής Championship, αλλά και από τα προημιτελικά του Copa Africa, στην σημερινή στήλη του Βασίλη Βασιλείου.

Καλά μας πήγε το Σάββατο με 5 από τις 7 επιλογές από τα προγνωστικά στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας να επαληθεύονται. Στα σημερινά, δύο αναμετρήσεις στην Championship και άλλες δύο από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής συνθέτουν το παιχνίδι μου.

Winmasters – O% Γκανιότα* κάθε μέρα.

Προγνωστικά Championship: «Πολύ σκληρή για να πεθάνει» η Ντέρμπι – Το μομέντουμ με τη Φόρεστ

Τι κι αν ξεκίνησε με -21 βαθμούς η Ντέρμπι, δείχνει να μην τα βάζει κάτω και να παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία. Φυσικά αν το καταφέρει θα πρόκειται για ένα ακόμη «ποδοσφαιρικό θαύμα» που θα γραφτεί στην ιστορία. Ο προπονητής των «κριαριών» Γουέιν Ρούνεϊ, απέρριψε μάλιστα πρόταση να αναλάβει την Έβερτον γιατί έχει πίστη στην ομάδα και θέλει να την κρατήσει στην κατηγορία. Με όπλο την έδρα της κυρίως (4-0-1 στα τελευταία 5), η Ντέρμπι έχει καταφέρει να μαζέψει 35 βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο, τρεις περισσότερους από την σημερινή της αντίπαλο Μπέρμιγχαμ.

Οι «μπλε» απογοητεύουν τη φετινή σεζόν (1-2-2 στα τελευταία 5) και βρίσκονται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία. Αν μάλιστα οι ομάδες που είναι από κάτω της, ήταν πιο δυνατές σίγουρα θα είχε μπλεξίματα με την παραμονή. Εκτός έδρας δε, έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία 12 ματς! Αν η εξωαγωνιστική κατάσταση στην Ντέρμπι ήταν καλύτερη ο άσος εδώ, ίσως ήταν και χαμηλότερος. Δεν είναι για ανοίγματα η συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά θα στηρίξω… Ρούνεϊ!

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Κάρντιφ υποδέχεται την Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Ουαλοί συνεχίζουν χωρίς νίκη για έκτος σερί ματς (0-2-4) και βρίσκονται μόλις 3 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Φόρεστ από την άλλη κυνηγάει με αξιώσει την είσοδό της στα πλέι-οφ, ενώ μετρά τρεις διαδοχικές νίκες. Η ομάδα του Κούπερ αδικείται θεωρώ από τα σετ των αποδόσεων και φυσικά η αξία, βάση φόρμας, είναι στην κόντρα του άσου.

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Στις 17:00 το μεγάλο ματς των «8» ανάμεσα σε Αίγυπτο και Μαρόκο, με μεσογειακό άρωμα. Οι «φαραώ» δυσκολεύονται αρκετά στο να βρουν το γκολ. Προκρίθηκαν στα πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού (0-0 κ.δ.) και μάλλον σε ανάλογο τέμπο θα κινηθεί κι αυτή η αναμέτρηση. Το Μαρόκο από την άλλη βρέθηκε να χάνει από το Μαλάουϊ, αλλά πήρε την πρόκριση με ανατροπή (2-1). Από την εικόνα των δύο ομάδων που έχω, περιμένω την Αίγυπτο να μείνει πίσω από την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τυχόν αντεπιθέσεις. Έχει αρκετή ισοπαλία το ματς και αν προκύψει νικητής στα 90 λεπτά, πιστεύω θα γίνει οριακά. Εξαιρετική απόδοση το 2.15 στη Novibet να υπάρξει νικητής με ένα γκολ διαφορά.

Στο τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, Σενεγάλη και Ισημερινή Γουινέα διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους. Ξεκινώ από τους τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι προκρίθηκαν από τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στο Μάλι και αποτελούν την έκπληξη της διοργάνωσης ως τώρα. Μετρούν 4/4 under 1,5, με τέρματα 2 υπέρ και ένα κατά, καθώς αγωνίζονται σε όλα τα ματς με στόχο το «μηδέν» πίσω. Κάτι ανάλογο θα πράξουν και σήμερα.

Στην αντίπερα όχθη, επικρατεί ανησυχία για την κατάσταση του Μανέ. Ο ηγέτης της Σενεγάλης αποχώρησε τραυματίας στη νίκη-πρόκριση της χώρας του επί του Πράσινου Ακρωτηρίου και δίνεται αμφίβολος για την αναμέτρηση. Τεράστιο πρόβλημα στο γκολ (με ή χωρίς Μανέ) αντιμετωπίζουν τα «λιοντάρια της Τανάγρας» , ωστόσο δεν έχουν δεχθεί ακόμα κάποιο γκολ στο τουρνουά. Η εικόνα και η διαχείριση του αγώνα από τις δύο ομάδες δε πρόκειται να αλλάξει. Αν υπάρξει νικητής στη κανονική διάρκεια (το τονίζω το αν) αυτός κατ’εμέ θα είναι η Σενεγάλη. Σε απόδοση 2.55 προσφέρεται το combo του άσου με το under 2,5 στη Winmasters.

Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο Novibet

Μονό
15:30
Ντέρμπι - Μπέρμιγχαμ
1 (-0,25)
2.00
BET: 6 units
Μονό
17:00
Αίγυπτος - Μαρόκο
Οποιαδήποτε ομάδα να νικήσει με 1 γκολ διαφορά
2.15
BET: 6 units
Μονό
18:00
Κάρντιφ - Νότιγχαμ Φόρεστ
2 dnb
1.85
BET: 8 units
Μονό
21:00
Σενεγάλη - Ισημερινή Γουινέα
1 & under 2,5
2.55
BET: 6 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις