Όταν ο Χάρι Γουίλσον πλήρωνε… 2,501.00 (!)

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μια πραγματικά τρελή ιστορία της οικογένειας Γουίλσον. Ο παππούς, η πίστη στο εγγόνι και οι 125.000 λίρες.

Γεννημένος στο Ρέξαμ της Ουαλίας, ο Χάρι Γουίλσον, είχε… προδιαγεγραμμένο μέλλον. Ή μάλλον, ο παππούς του θέλησε να προδιαγράψει το μέλλον του!

Γνωστό… αιώνιο ταλέντο της Λίβερπουλ, εκεί άλλωστε ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, άσχετα αν κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές -κι αυτές σε Κύπελλα, μακριά απ’ το «Άνφιλντ»- με την πρώτη ομάδα των «ρεντς». Ακολούθησαν πολλοί δανεισμοί σε μικρότερες κατηγορίες, όμως πλέον στην ηλικία των 25, δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του, οδηγώντας την Φούλαμ στην κορυφή της Championship και πολύ κοντά στην άνοδο της στην Premier League.

Καλά όλα αυτά, όμως υπάρχει μια ιστορία που συνοδεύει τον Ουαλό, άγνωστη για πάρα πολλούς και συνάμα, απίστευτα… τρελή!

Ήταν βρέφος ακόμα, μόλις 18 μηνών, όταν ο παππούς του Πίτερ Έντουαρντς απευθύνθηκε σε έναν απ’ τους μεγαλύτερους -αν όχι τον μεγαλύτερο- μπουκ της Μεγάλης Βρετανίας, την William Hill, προκειμένου να του δώσουν απόδοση για το ενδεχόμενο ο εγγονός του να φορέσει κάποτε το εθνόσημο!

Φυσικά, είναι γνωστό πως στην Μεγάλη Βρετανία παίζουν στοίχημα για τα… πάντα, κι έτσι η William Hill όχι μόνο δεν αρνήθηκε το αίτημα του, αλλά του προσέφερε απόδοση που άγγιζε το 2,501.00! Ικανοποιημένος από την τιμή, ο παππούς αποφάσισε να επενδύσει 50 λίρες στο εγγόνι του!

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: Τελευταία μεγάλη παράσταση του τεράστιου Αγιαξ των 70s

Μετά από 16 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2013, ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν, καλεί τον πιτσιρικά της Λίβερπουλ στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Στο πρώτο ματς που βρίσκεται στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας, ο Γουίλσον μένει στον πάγκο στο 0-0 κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία. Τέσσερις ημέρες μετά, η Ουαλία αντιμετώπιζε το Βέλγιο στις Βρυξέλλες. Ο Γουίλσον, κάνει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο όντας ο νεαρότερος της ιστορίας της Εθνικής Ουαλίας, ερχόμενος από τον πάγκο στο 87’ και ο παππούς του την ίδια στιγμή, μάλλον άνοιγε σαμπάνιες, αφού μόλις είχε κερδίσει το ποσό των 125.000 λιρών! Το τελικό 1-1, μάλλον μικρή σημασία έχει για την οικογένεια Γουίλσον!

Με αυτά τα χρήματα, ο Πίτερ Έντουαρντς, μπόρεσε και συνταξιοδοτήθηκε νωρίτερα. Και το οφείλει στον Χάρι Γουίλσον.

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: ΜΜΕ και ποδόσφαιρο. Οι πρώτες μεταδόσεις στην Αγγλία

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις