Άθλοι και… αυτοκτονίες στο φινάλε της Championship

Άθλοι και... αυτοκτονίες στο φινάλε της Championship

Όποιοι έχουν ασχοληθεί έστω λίγο με το αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι το πρωτάθλημα της Championship είναι ένα από τα πιο αδυσώπητα και σκληρά της Ευρώπης. Με τις… μισές από τις 24 ομάδες που μετέχουν να φαντάζουν συχνά ισάξιες και με 46 αγωνιστικές, συν play offs για όσους τερμάτισαν μεταξύ 3ης και 6ης θέσης, μπας και τους χαμογελάσει η τύχη και βρεθούν στον παράδεισο που ακούει στο όνομα Premier League…

Το βράδυ της Τετάρτης, η 46η και τελευταία αγωνιστική τα είχε όλα. Καταρχάς φιέστα, με τη Λιντς να σηκώνει το πολυπόθητο τρόπαιο και να συνδυάζει την πολυπόθητη άνοδο με μία κούπα.

Είχε και… αυτοκτονίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι, καθώς και άθλους από τις Μπάρνσλεϊ, Λούτον!

Οι «μπάγκις» εξασφάλισαν τη 2η θέση και την απευθείας άνοδο παρά το εντός έδρας 2-2 με την ΚΠΡ, καθώς η Μπρέντφορντ ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπάρνσλεϊ εντός έδρας!

Οι δε «κύκνοι», διέλυσαν με 4-1 τη Ρέντινγκ με δύο γκολ στο τέλος στο τέλος και, σε συνδυασμό με την απίθανη, εντός έδρας ήττα της Νότιγχαμ Φόρεστ από την αδιάφορη Στόουκ με 4-1, βρέθηκαν να υπερτερούν στους 70 βαθμούς κατά ένα γκολ! Έτσι, θα παίξουν στα play offs κι ό,τι προκύψει…

Στη μάχη της σωτηρίας, η Χαλ ήταν ήδη καταδικασμένη, ενώ την άγουσα για τη League One πήραν και οι Γουίγκαν (που έφαγε -12 πρόσφατα), Τσάρλτον.

Η τελευταία ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την πρωταθλήτρια Λιντς και είδε δύο ομάδες να τη ξεπερνούν. Η μία ήταν η Λούτον, που νίκησε με 3-2 τη Μπλάκμπερν και ολοκλήρωσε τη μεγάλη απόδραση, καθώς συγκέντρωσε 11 βαθμούς στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές! Για τη δε Μπάρνσλεϊ, τα είπαμε και πριν, πήρε μάγκικο διπλό στην έδρα της Μπρέντφορντ χάρη σε γκολ του Όντουορ στο… 91’ και κάπως έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμη μία χρονιά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

https://twitter.com/Jinks_7/status/1286038176839217153

Τι μένει τώρα; Μα ασφαλώς να δούμε ποιος θα ακολουθήσει τις Λιντς και Γουέστ Μπρομ στα σαλόνια! Τα ημιτελικά φέρνουν αντιμέτωπες σε διπλά ματς την Σουόνσι με τη Μπρέντφορντ και τη Φούλαμ με την Κάρντιφ, με τις δύο νικήτριες να τα λένε στον μονό τελικό του «Wembley» στις 4 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Κυριακή, 26 Ιουλίου

Σουόνσι – Μπρέντφορντ (20:30)

Δευτέρα, 27 Ιουλίου

Κάρντιφ – Φούλαμ (21:45)

Τετάρτη, 29 Ιουλίου

Μπρέντφορντ – Σουόνσι (21:45)

Πέμπτη, 30 Ιουλίου

Φούλαμ – Κάρντιφ (21:45)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις