Επίδειξη δύναμης από τον Ο’Σάλιβαν

Επίδειξη δύναμης από τον Ο'Σάλιβαν

O Rocket συνέτριψε με 6-1 τον Τζακ Λισάουσκι και έκλεισε θέση για την προημιτελική φάση του Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νιλ Ρόμπερτσον.

Εμφανώς ανανεωμένος ύστερα από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ο Ο’Σάλιβαν έκανε… πάρτι κόντρα στον Λισάουσκι κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του στο φετινό Masters.

Με δύο century breaks και μια σειρά από εξαιρετικές στεκιές, ο 46χρονος άσος ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε το Alexandra Palace. Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική κι αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με το γεγονός ότι ο Λισάουσκι αποδείχθηκε για άλλη μια φορά «λίγος» για να τον κοντράρει.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1480895708718931975

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Ο’Σάλιβαν δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του. Ειδικά μετά το century (104) με το οποίο ο 30χρονος άσος ισοφάρισε σε 1-1, ο Rocket… απογειώθηκε. Δεν ήταν μόνο τα δύο century (127, 125) και τα άλλα τρία 60+ breaks, αλλά και η μεγάλη θέληση που έδειξε.

Υπήρξαν στιγμές που χτύπησε εκνευρισμένος το χέρι του στο τραπέζι όταν έχασε μπάλες. Όχι επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθεί το frame ή να στραβώσει το ματς, αλλά επειδή ένιωσε ότι μ’ αυτά τα λάθη το παιχνίδι του δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τέλειο.

Ένα από αυτά τα λίγα λάθη έδωσε στον Λισάουσκι μια καλή ευκαιρία να κάνει κάτι στο ματς, στο έκτο frame. Αυτός, όμως, δεν την αξιοποίησε και λίγα λεπτά αργότερα είπε «αντίο» στη διοργάνωση.

Στον προημιτελικό θα δούμε επανάληψη του τελικού του World Grand Prix. Ο μεγάλος αγώνας ανάμεσα στον Ρόνι Ο’Σάλιβαν και τον Νιλ Ρόμπερτσον θα διεξαχθεί στις 15:00 της Πέμπτης (13/1).

Ζορίστηκε, αλλά πέρασε ο Σέλμπι

Ο Μαρκ Σέλμπι επικράτησε 6-3 του Στίβεν Μαγκουάιρ, όμως ο αγώνας δεν εξελίχθηκε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Ο Σκωτσέζος σκόραρε με μεγαλύτερη συνέπεια, αλλά έκανε κι αυτά τα αβίαστα λάθη που σπάνια αποφεύγει και του στοιχίζουν.

Ο Σέλμπι δεν βρέθηκε επ’ ουδενί σε καλή μέρα. Ίσως να κλονίστηκε κιόλας από την παρ’ ολίγον απώλεια του πρώτου frame, με τα εξαιρετικά σνούκερ στα οποία τον έβαλε ο αντίπαλός του. Έτσι, δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ρυθμό στο σκοράρισμα.

Η τύχη έπαιξε διάφορα παιχνίδια, όμως σε γενικές γραμμές ευνόησε περισσότερο τον Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης – όπως στην ανωτέρω φάση. Το παράδοξο ήταν ότι ο Μαγκουάιρ δεν εκνευρίστηκε όσο άλλες φορές. Δεν μπόρεσε, όμως, να βρει απαντήσεις μετά το διάλειμμα και είδε τον Σέλμπι να ξεφεύγει με 5-2.

Το εξαιρετικό καθάρισμα του τραπεζιού στο ένατο και τελευταίο frame, ήταν η καλύτερη στιγμή του 38χρονου Άγγλου. Αντίπαλός του στον προημιτελικό της Παρασκευής (21:00) θα είναι ο καλός του φίλος, Μπάρι Χόκινς.

Σήμερα ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος, με τους αγώνες Τζαντ Τραμπ-Μαρκ Άλεν (15:00) και Κάιρεν Γουίλσον-Στιούαρτ Μπίνγκαμ (21:00).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις