Σνούκερ: Κυνηγώντας το δύσκολο 2.50

Σνούκερ: Κυνηγώντας το δύσκολο 2.50

Ημέρα Ρόνι Ο'Σάλιβαν είναι η σημερινή στο Masters. Ωστόσο, η σαφής υπεροχή του έναντι του Τζακ Λισάουσκι δυσκολεύει αισθητά τις επιλογές μας στο στοίχημα.

Με νωπές ακόμα τις δάφνες από το World Grand Prix, ο Rocket ρίχνεται στη μάχη του αγαπημένου του τουρνουά με στόχο να το κατακτήσει για όγδοη φορά. Και οι οπαδοί του, που είναι πάντοτε πιο εκδηλωτικοί στο Alexandra Palace, αναμένεται να δημιουργήσουν… ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο τουρνουά, ο Ο’Σάλιβαν δεν χρειάζεται να παίξει ιδιαίτερα καλά για να νικήσει ακόμα και παίκτες 16άδας. Αρκεί η αύρα του για να κομπλάρει τον αντίπαλο και ο Λισάουσκι δεν πείθει, είναι η αλήθεια, ότι μπορεί να αποφύγει κάτι τέτοιο.

Εκτός κι αν η συνεργασία με τον Πίτερ Έμπντον που άρχισε πριν λίγο καιρό ο χαρισματικός άσος (όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του UK Championship), αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Δύσκολα θα δούμε θαύματα τόσο γρήγορα και μάλιστα απέναντι στον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, αφού άλλωστε το πρόβλημα του Λισάουσκι δεν αφορά μόνο την ψυχοσύνθεσή του. Είναι και ο τρόπος παιχνιδιού του που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπι.

Το βέβαιο είναι ότι αν θέλει να σηκώσει κάποιο τρόπαιο, θα πρέπει να αρχίσει να νικά τους μεγάλους. Και τον Ο’Σάλιβαν δεν έχει καταφέρει ούτε καν να τον κοντράρει στις τρεις αναμετρήσεις τους πριν από τη σημερινή. Με συνολικά frames 17-4 υπέρ του Rocket, το ψυχολογικό βάρος για τον Λισάουσκι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Το ποντάρισμα σ’ ένα καλό χάντικαπ θα ήταν μια προφανής επιλογή. Μας προβληματίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της τάξης του ’92 (Γουίλιαμς, Χίγκινς). Προφανώς και δεν θα είναι διόλου παράξενο να φτάσει στους «8» και ο τρίτος. Απλώς, ίσως να μην το καταφέρει τόσο εύκολα.

Ως χαρισματικός σκόρερ που είναι, ο Λισάουσκι μπορεί να σημειώσει τουλάχιστον το υψηλότερο break στο ματς. Πρόκειται για στοίχημα-ρουλέτα, ειδικά για παιχνίδι επιπέδου Masters. Δεν βλέπουμε, ωστόσο, κάτι πιο ελκυστικό.

Θέλει ρεβάνς ο Σέλμπι

Κανονικά ο στοιχηματισμός σε αγώνες του Στίβεν Μαγκουάιρ θα έπρεπε να απαγορεύεται. Ο τύπος είναι τόσο απρόβλεπτος, που μας έχει εκθέσει αμέτρητες φορές – αν και τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του koubanezos.gr, μας ώθησε σε μια σπάνια στιγμή έμπνευσης.

Ακόμα και κόντρα στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαρκ Σέλμπι, ο Σκωτσέζος είναι ικανός για όλα. Στο περσινό Masters, για παράδειγμα, τον είχε νικήσει με 6-3. Νικητής βγήκε και από την αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση, για το Players Championship του 2020 (6-5). Συνολικά έχει 15 νίκες επί του παίκτη που θεωρείται επιτομή της σοβαρότητας – παράδοξο, με μια πρώτη ανάγνωση, αλλά μόνο ένας αλλοπρόσαλλος αντίπαλος θα μπορούσε να το πετύχει.

Φέτος, ωστόσο, μάλλον είναι η σειρά του Σέλμπι. Δεν έχει κατακτήσει τίτλο μετά το τέταρτο παγκόσμιο στέμμα και μόνο στο πρόσφατο World Grand Prix έδειξε σημάδια βελτίωσης (έφτασε μέχρι τους «4»). «Διψά» για κάτι μεγάλο, ιδίως στο Masters, όπου έχει χρόνια να διακριθεί.

Ο Μαγκουάιρ έχει κινηθεί στη συνήθη μετριότητα στο πρώτο μισό της σεζόν, με peak δυο προημιτελικούς. Για να νικήσει, θα πρέπει να του πάει καλά το ματς από την αρχή – όπως πέρυσι, που προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα καλά breaks. Ο Σέλμπι δεν είναι άτρωτος, αλλά δεν τον πιάνεις και κάθε μέρα κορόιδο. Θα αναζητήσει τη ρεβάνς.

Μελετώντας την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο παικτών, διαπιστώνουμε το εξής. Στις περισσότερες νίκες του Σέλμπι, το σκορ ήταν ευρύ (6-2 ή 6-3). Τις φορές που το ματς έγινε ντέρμπι, ο Μαγκουάιρ είχε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Όπως αναφέραμε ήδη, απόψε φαίνεται πιο πιθανό να συμβεί το πρώτο.

Μονό
15:00
Ο'Σάλιβαν - Λισάουσκι
Υψηλότερο break Λισάουσκι
2.50
BET: 10 units
Μονό
21:00
Σέλμπι - Μαγκουάιρ
1 (-2,5)
2.01
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις