Σνούκερ: Ώρα Masters με 5.00 και 7.00

Σνούκερ: Ώρα Masters με 5.00 και 7.00

Οι γιορτές τελείωσαν, το σνούκερ ξαναρχίζει! Το Alexandra Palace ανοίγει τις πύλες του για το Masters, με τους 16 κορυφαίους παίκτες του κόσμου

Την είχαμε ανάγκη την ξεκούραση, παίκτες και «παίκτες» (του στοιχήματος). Να ξεχαρμανιάσουμε, να ηρεμήσουμε, να δούμε λίγο και τους ανθρώπους μας. Αλλά τώρα που το δεύτερο Triple Crown τουρνουά της σεζόν βρίσκεται μπροστά μας, δεν βλέπουμε την ώρα!

Η μοναδική ατμόσφαιρα που προκαλεί η θέα του μονού τραπεζιού στην αρένα του Ally Pally, θα γεμίσει τις οθόνες μας από τις 15:00 αυτής της Κυριακής (9/1) μέχρι αργά το βράδυ της επόμενης (16/1). Στο ματς της πρεμιέρας, ο περσινός θριαμβευτής, Γιαν Μπινγκτάο, θα αντιμετωπίσει τον Μαρκ Γουίλιαμς και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι «μεγάλοι».

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, νικητής του τελευταίου τουρνουά του 2021, θα επιδιώξει να κατακτήσει τον τίτλο για όγδοη φορά. Ο Τζον Χίγκινς και ο Νιλ Ρόμπερτσον, οι χαμένοι των δύο τελευταίων τελικών του παρελθόντος έτους και κλασικοί θαμώνες του Masters. Ο Τζάο Σιντόνγκ, ο οποίος εισήλθε για πρώτη φορά στο top 16 μετά το (πολυαναμενόμενο) breakthrough του στο UK Championship. Παλιότεροι κάτοχοι του τροπαίου (Σον Μέρφι, Μαρκ Άλεν, Στιούαρτ Μπίνγκαμ) και άλλες γνώριμες φυσιογνωμίες (Μπάρι Χόκινς, Στίβεν Μαγκουάιρ, Άντονι ΜακΓκιλ).

Το «παρών» ξαναδίνει και ο Τζαντ Τραμπ, μαζί με τον «κολλητό» του Τζακ Λισάουσκι. Πρόσεξαν, προφανώς, περισσότερο στις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και δεν κόλλησαν κορωνοϊό, όπως πέρυσι που έφαγαν την κρυάδα του αποκλεισμού όταν έφτασαν στο Λονδίνο. Εκεί θα είναι και ο Κάιρεν Γουίλσον, όχι όμως ο Λούκα Μπρεσέλ, που μπούκαρε… με μικρή καθυστέρηση στη 16άδα. Ούτε και ο Ντινγκ Τζουνχούι (για πρώτη φορά μετά το 2006).

Δεν είναι δυνατόν να λείπει, τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και Νο 1 της κατάταξης. Ο Μαρκ Σέλμπι, ο οποίος αναζητά ακόμα τον πρώτο του τίτλο, επτά μήνες μετά τον θρίαμβο στο Crucible.

Όσοι δεν έχει τύχει να ασχοληθείτε με την κλήρωση και τα brackets που έχουν δημιουργηθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στα πάντοτε έγκυρη (για θέματα του σνούκερ) wikipedia. Το ωρολόγιο πρόγραμμα (που λέγαμε παλιά), είναι διαθέσιμο στις στοιχηματικές εταιρίες. Σήμερα, ωστόσο, θα ασχοληθούμε μόνο με τα μακροχρόνια. Και οι προτάσεις μας είναι τρεις.

  1. Ο Μαρκ Γουίλιαμς μπορεί να κάνει τη μίνι έκπληξη στο πρώτο τεταρτημόριο της διοργάνωσης. Ο Γιαν προσφέρεται ως φαβορί στο μεταξύ τους ματς στην πρεμιέρα, θα έχει όμως το άγχος της υπεράσπισης του τίτλου. Και μάλιστα μπροστά σε κόσμο (που δεν υπήρχε πέρυσι στις κερκίδες). Δεν τίθεται θέμα για το αν ο Ουαλός είναι ικανός να τον νικήσει, παρότι τα τελευταία χρόνια απογοητεύει στο Masters. Μετά, είτε με τον Χίγκινς είτε με τον Τζάο, όλα γίνονται. Ειδικά με τον Σκωτσέζο, του οποίου έχει πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια.
  2. Ο Νιλ Ρόμπερτσον θα επιδιώξει ρεβάνς από τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν για την ήττα στον τελικό του World Grand Prix, η οποία σίγουρα τον πίκρανε περισσότερο απ’ όσο άφησε να φανεί εκείνη την ημέρα. Οι δυο τους είναι πιθανό να συναντηθούν στον προημιτελικό, σε best of 11 ματς δηλαδή όπου ο Αυστραλός τα πηγαίνει καλύτερα κόντρα στον Rocket απ’ ό,τι στα multi session. Αν νικήσει, θα έχουμε βάσιμες ελπίδες να «περάσει» το ποντάρισμα για πρόκρισή του στον τελικό. Θα προτιμούσαμε, βέβαια, να πλήρωνε περισσότερο.
  3. Το αγαπημένο μας στοίχημα – κι ας ξέρουμε ότι έχουμε ελάχιστες ελπίδες να το κερδίσουμε: Να δούμε τουλάχιστον ένα century, σε κάθε έναν από τους 15 αγώνες! Φαίνεται πιο βατό από το Παγκόσμιο, όπου οι αγώνες είναι 31. Τώρα, όμως, θα παιχτούν λιγότερα frames (πολύ λιγότερα, βασικά) κι αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας. Όπως και να ‘χει, είναι παράδοση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Έστω για τον χαβαλέ.

Θα αποφύγουμε να προτείνουμε από τώρα νικητή της διοργάνωσης. Ο Τραμπ κάποια στιγμή θα σπάσει την κατάρα των Triple Crown, αλλά η τιμή είναι πολύ χαμηλή (γύρω στο 3.50). Ο Σέλμπι έχει θεωρητικά βατό δρόμο μέχρι τους «4», αλλά του έχει λείψει η σταθερότητα. Ο Ο’Σάλιβαν ασφαλώς και είναι ικανός για back to back τίτλους, αλλά ίσως να «ξύπνησε» κιόλας τους αντιπάλους του στο World Grand Prix. Οπότε το αφήνουμε για αργότερα.

Για την έκπληξη, πάλι, δύσκολα θα πεις σε κάποιον να βάλει τα χρήματά του σε κάτι βαρβάτο (π.χ. πρόκριση Λισάουσκι στον τελικό). Ίσως κάποιοι πιστεύετε π.χ. στο άστρο του Τζάο Σιντόνγκ, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε φόρμα στο Championship League – όχι εμείς, πάντως, που του έχουμε πάει κόντρα από νωρίς. Θα τον βρείτε στο 25.00 για κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν το λες και φοβερή απόδοση. Το θέμα ήταν να είχες ανάλογη έμπνευση πριν το UK…

Αργότερα μες στην ημέρα, θα ακολουθήσει κείμενο με προτάσεις για τους δύο αγώνες της Κυριακής.

Μονό
Νικητής 1ου Quarter
Μαρκ Γουίλιαμς
5.00
BET: 7 units
Μονό
Να φτάσει στον τελικό
Νιλ Ρόμπερτσον
3.60
BET: 10 units
Fun Bet
Να γίνει century σε κάθε αναμέτρηση
Ναι
7.00
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις