Ο κορωνοϊός… έβγαλε νοκ άουτ τη «Χρυσή Μπάλα»

Ο κορωνοϊός… έβγαλε νοκ άουτ τη «Χρυσή Μπάλα»

Η «Χρυσή Μπάλα», το πιο διάσημο ατομικό βραβείο στο ποδόσφαιρο, δεν θα απονεμηθεί το 2020, λόγω του ότι η σεζόν επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού, ως γνωστοποίησε το «France Football».

Έτσι, ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι και η Αμερικανίδα Μέγκαν Ραπίνο, που κέρδισαν το βραβείο το 2019 σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα, δεν θα έχουν διάδοχο φέτος.

Το γαλλικό περιοδικό δικαιολογεί αυτήν την απόφαση με το «δίκαιο που υπερισχύει για αυτόν τον τιμητικό τίτλο (ο οποίος) δεν μπορούσε να διατηρηθεί, ιδίως σε στατιστικό επίπεδο. Η πανδημία Covid-19 ανάγκασε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου να διακοπούν για αρκετούς μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Euro 2020 έως το 2021».

«Για πρώτη φορά από το 1956, θα γίνει ένα διάλειμμα στην απονομή της “Χρυσής Μπάλας”. Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020, επειδή αποδεικνύεται, μετά από μεγάλο προβληματισμό, ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια μοναδική χρονιά δεν μπορεί – ούτε θα πρέπει – να αντιμετωπίζεται ως μια συνηθισμένη χρονιά» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Πασκάλ Φερέ.

Επίσης το περιοδικό αποφάσισε, αντί για την απονομή της «Χρυσή Μπάλας» στους κορυφαίους, να αναδείξει στο τέλος της χρονιάς, μετά από ψηφοφορία, τους έντεκα καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις