Στοίχημα: Θα ζοριστεί ο Ο’Σάλιβαν

Στοίχημα: Θα ζοριστεί ο Ο'Σάλιβαν

Ο δεύτερος ημιτελικός του World Grand Prix έχει φαβορί. Θα αποδείξει, όμως, ο Rocket και στο τραπέζι, ότι παραμένει καλύτερος του Στιούαρτ Μπίνγκαμ;

Η σταθερότητα που επιδεικνύει ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν στα τελευταία τουρνουά είναι αξιοθαύμαστα για παίκτη της ηλικίας του. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη σνούκερ όλων των εποχών, δεν είναι μικρό πράγμα να φτάνει σε προημιτελικούς και ημιτελικούς.

Από την άλλη, όμως, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Η ήδη τιγκαρισμένη τροπαιοθήκη του δεν έχει υποδεχθεί… νέο μέλος μετά τον Αύγουστο του 2020 – οπότε και κατέκτησε το έκτο του Παγκόσμιο. Ούτε στο World Grand Prix θα έχει εύκολο έργο αν παίξει στον τελικό με τον Νιλ Ρόμπερτσον (νίκησε 6-3 τον Μαρκ Σέλμπι και μας οδήγησε στο ταμείο). Πρώτα, όμως, θα πρέπει να ξεμπερδέψει με τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ.

Η εβδομάδα έχει εξελιχθεί περίεργα για τον Rocket. Προχθές, μετά τη νίκη επί του Χοσεΐν Βαφάι, επανέφερε στη συζήτηση το θέμα της απόσυρσής του από την ενεργό δράση. Τόνισε, μάλιστα, ότι σε τρία χρόνια το πολύ θα έχει αποσυρθεί, μια και δεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Χθες, μετά τη νίκη επί του Τζίμι Ρόμπερτσον, δήλωσε ότι προτιμά να αποκλειστεί σε έναν προημιτελικό ή ημιτελικό, ενώ έχει χαρεί το πώς έχει παίξει, παρά να φτάσει πιο μακριά χωρίς να έχει απολαύσει τη διαδρομή. «Τα τρόπαια δεν σημαίνουν τίποτα πλέον για μένα. Έχω κατακτήσει ήδη αρκετά και δεν απομένει τίποτα να αποδείξω», ανέφερε σχετικά.

Είναι γεγονός ότι ο Ο’Σάλιβαν έφτασε στους «4» χωρίς να δεχθεί σοβαρή πίεση από κάποιον αντίπαλο. Έβγαλε ορισμένα εξαιρετικά breaks, αλλά ειδικά χθες του προσφέρθηκαν ευκαιρίες στο πιάτο. Από αυτές που τις εκτελεί… μηχανικά πλέον. Και παράλληλα ζορίζεται πολύ κόντρα σε παίκτες του top 16. Για την ακρίβεια, έχει νικήσει μόνο έναν μετά το Tour Championship του Μαρτίου: Τον… Μπίνγκαμ, στον 1ο γύρο του Champion of Champions!

Δεν είναι τυχαίο, προφανώς. Ο 45χρονος άσος από το Μπάζιλντον παραδέχθηκε χθες, ύστερα από τη νίκη του επί του Στίβεν Μαγκουάιρ (5-1), ότι ήταν πολύ νευρικός στην τελευταία του αναμέτρηση με τον Ο’Σάλιβαν. Αποκαρδιωτικό είναι και το συνολικό H2H απέναντί του: Έχει μόλις τέσσερις νίκες και δεκαεπτά ήττες, πολλές εκ των οποίων είναι συντριπτικές.

Μία από τις νίκες του Μπίνγκαμ, φυσικά, είναι εκείνη στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, το οποίο τελικά κατέκτησε. Και σαφώς μπορεί να τα καταφέρει και σήμερα, αν πιάσει απόδοση σαν τη χθεσινή. Ίσως του έχει δώσει αυτοπεποίθηση για να μη φοβηθεί τον μεγάλο αντίπαλό του, ο οποίος – συν τοις άλλοις – δείχνει κακόκεφος αυτές τις μέρες.

Όποιος κι αν επικρατήσει, θα είναι αουτσάιντερ στον αυριανό τελικό. Θα αποφύγουμε να προβλέψουμε νικητή: οι αποδόσεις για τον Ο’Σάλιβαν είναι αδικαιολόγητα χαμηλές και ο Μπίνγκαμ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ντέρμπι είναι πιθανό να δούμε, πάντως. Οver 9,5 λοιπόν κι ο Θεός βοηθός.

 

Μονό
21:00
Ο'Σάλιβαν - Μπίνγκαμ
Over 9,5 frames
2.10
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις