Στοίχημα σνούκερ: Άλεν-Τσάο όπως… το 2012

Στοίχημα σνούκερ: Άλεν-Τσάο όπως... το 2012

Στην πρώτη μας απόπειρα για κέρδη στο World Grand Prix του σνούκερ, ασχολούμαστε με ένα ζευγάρι με πλούσια ιστορία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα σνουκερικά βίντεο που κυκλοφορούν στο Youtube. Στον 1ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2012, ο 25χρονος, αλλά ήδη παίκτης του top 16 Μαρκ Άλεν, χάνει με 9-6 από τον νεανία Τσάο Γιουπένγκ.

Ο Βορειοϊρλανδός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και στο 16ο frame. Ύστερα από σκληρή μάχη, όμως, καταφέρνει να ανατρέψει το 23-57 εις βάρος του. Πρέπει να βάλει και την τελευταία μαύρη, στην οποία καταφέρνει να πλασαριστεί ιδανικά.

Ο Άλεν ευστοχεί και πανηγυρίζει, ζητώντας από το κοινό που τον επευφημεί, να του συμπαρασταθεί και στη συνέχεια. Αμέσως, όμως, αντιλαμβάνεται έντρομος ότι έχει βάλει στη στεκιά περισσότερη δύναμη απ’ όση χρειαζόταν. Ο Τζον Βέργκο φωνάζει «where’s the cue ball going», βλέποντας την άσπρη μπάλα να οδεύει με φόρα στην τρύπα της κίτρινης. Και το ματς τελειώνει άδοξα με νικητή τον Τσάο!

Ο Άλεν δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν δήλωσε ένα φάουλ στο οποίο είχε υποπέσει και ήταν αδύνατο να αντιληφθεί ο διαιτητής – μέγα ατόπημα στον κόσμο του σνούκερ. Στοχοποίησε, μάλιστα, όλους τους νεαρούς Κινέζους παίκτες ως «κλέφτες», ξεσηκώνοντας σάλο.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, αλλά η αποψινή αναμέτρηση των δύο παικτών για το World Grand Prix,  γυρίζει το μυαλό σ’ εκείνο το ματς του. Ο Άλεν έχει ζητήσει προ πολλού συγγνώμη από τους Κινέζους, αλλά η πλάκα είναι ότι στο μεταξύ ο Τσάο δικαίωσε, τρόπον τινά, τον προ ενιαετίας ισχυρισμό του: Το 2018 κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση αγώνων και τιμωρήθηκε με 20μηνο αποκλεισμό! Τη γλίτωσε φτηνά, μόνο και επειδή ομολόγησε την πράξη του και συνεργάστηκε με το World Snooker Tour για το ξεσκέπασμα κι άλλων «σκοτεινών» υποθέσεων.

Λίγο πριν την τιμωρία του ο Τσάο είχε φτάσει σε δύο ranking τελικούς – στον έναν, κόντρα στον Νιλ Ρόμπερτσον για το Scottish Open του 2017, είχε… αυτοκτονήσει χάνοντας από 8-4. Στα 31 του πια, έχει επιστρέψει εδώ και λίγους μήνες στο επαγγελματικό Tour και η παρουσία του είναι πολύ καλή στην τρέχουσα σεζόν. Πλέον, αναζητά κι αυτός το breakthrough όπως κι άλλοι συμπατριώτες του. Μπας και ξεχαστεί το ατόπημά του.

Ο Τσάο μπορεί να νικήσει απόψε τον Άλεν. Ο Βορειοϊρλανδός περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του, μια και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η δήλωσή του περί χρεωκοπίας τον περασμένο Μάιο, σχετίζεται με χρέος 570.000 λιρών στην Εφορία! Το άγχος είναι εμφανές στο παιχνίδι του στα τελευταία τουρνουά και δεν θα είναι σύμμαχος ούτε στην αποψινή μάχη.

Η παράδοση (τρεις νίκες για τον Άλεν μετά το επίμαχο ματς του Παγκοσμίου του 2012, οι δύο σε best of 7 αγώνες όπως ο αποψινός), δεν λέει και πάρα πολλά. Η επικαιρότητα έχει αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς να αποκλείει νίκη του Άλεν με 4-0. Εδώ κατέκτησε το Northern Ireland Open με τόσα στο κεφάλι του.

Θα επιλέξουμε, ωστόσο, τη νίκη του Τσάο με «αβάντζο» 1,5 frame. Προσφέρει ικανοποιητική απόδοση και αν συνδυαστεί με το over 5,5 στον άλλο αγώνα που αρχίζει λίγο μετά τις 22:00, ανάμεσα στον Νιλ Ρόμπερτσον και τον Νοπόν Σαενγκχάμ, σχεδόν διπλασιάζεται.

Ο Αυστραλός είναι φυσικά το φαβορί. Προκαλεί προβληματισμό, όμως, ότι απουσίασε από το Scottish Open επικαλούμενος ιατρικό πρόβλημα (παλμικές εμβοές, μια διαταραχή που προκαλεί πονοκέφαλο και αστάθεια στον ύπνο). Ο Σαενγκχάμ είναι ικανός να τον ζορίσει έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον αν δεν τον πετύχει σε σούπερ φόρμα.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσετε αλλού!
Δυάδα απόδοσης 3.10
22:00
Άλεν - Τσάο
2 (+1,5)
1.80
22:00
Ρόμπερτσον - Σαενγκχάμ
Over 5,5 frames
1.72
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις