Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ: Η μεγάλη κόντρα μιας δεκαετίας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ

Η σημερινή μάχη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ δε θυμίζει σε τίποτα την άλλοτε μεγάλη κόντρα των 90's και 00's. Ή μήπως όχι;

Διαβάζοντας τις λέξεις Άρσεναλ και ντέρμπι, σου έρχεται στο μυαλό η Τότεναμ. Όταν, πάλι, διαβάζεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ντέρμπι, σου έρχεται στο μυαλό η Λίβερπουλ. Υπήρχε όμως μια εποχή που η κόντρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ ήταν το υπέρτατο ντέρμπι στην Αγγλία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ: Η «σπίθα» που «άναψε» την κόντρα

Ήταν Οκτώβρης του 1990 και η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν τους «κανονιέρηδες» για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας αυτός έμελλε να μείνει στην ιστορία, ίσως για τους λάθους λόγους, καθώς το τελικό αποτέλεσμα δε το θυμούνται πολλοί (0-1 νίκη της Άρσεναλ). Ωστόσο, αυτό που θυμούνται όλοι είναι η μαζική σύρραξη 21(!) παικτών που προκλήθηκε από το φάουλ του Νάιτζελ Γουΐντερμπερν (Άρσεναλ), στον Ντένις Ίρβινγκ (Μαν. Γιουν.). Μετά το τέλος του αγώνα και οι δυο ομάδες τιμώρησαν αρκετούς από τους παίκτες τους.

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ: Η μεγάλη κόντρα μιας δεκαετίας

 

Όμως, η πραγματική τιμωρία ήρθε από την FA ένα μήνα μετά. Χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων λιρών σε κάθε ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό αφαίρεση βαθμών. 2 αφαιρέθηκαν από την Άρσεναλ και ένας από την ομάδα του Μάντσεστερ. Αυτή είναι και η μόνη αφαίρεση βαθμών για σύρραξη παικτών στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος. Στο τέλος εκείνης της σεζόν η Άρσεναλ στέφθηκε πρωταθλήτρια, αλλά η έχθρα της με τη Γιουνάιτεντ μόλις είχε αρχίσει.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας στο eyap.gr

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις