Παλμέιρας – Φλαμένγκο. Το (διπλό) αήττητο της «Φλα»!

Παλμέιρας – Φλαμένγκο. Το (διπλό) αήττητο της «Φλα»!

Ετοιμη για το repeat η «βερδάο», 9 ματς χωρίς νίκη επί της «Φλα»

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το τρόπαιο του Copa Libertadores θα καταλήξει σε βραζιλιάνικα… χέρια. Παλμέιρας εναντίον Φλαμένγκο στο Μοντεβίδεο, σε ουδέτερο γήπεδο, όποια τα καταφέρει θα φτάσει τα 3 τρόπαια στη διοργάνωση.

Η Φλαμένγκο είναι αήττητη στα τελευταία εννέα ματς με αντίπαλο την Παλμέιρας (5-4-0) ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ήτοι από τον Νοέμβριο του 2017. Τότε είχε τερματιστεί ανάλογο αήττητο οκτώ αγώνων της «βερδάο» (4-4-0).

Σημειωτέον ότι το 0-0… απουσιάζει από τα μεταξύ τους εδώ και 20 αναμετρήσεις.

Σε ουδέτερο, όπως φέτος, γήπεδο και σε τελικό συναντήθηκαν σχετικά πρόσφατα, τον Απρίλιο για το Supercopa Brasil 2021, στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπραζιλία: 2-2 τελικό αποτέλεσμα και 6-5 στα πέναλτι η «Φλα», με τεχνικό τότε ακόμη τον Ροτζέριο Σένι…

Ετοιμη για το repeat η «βερδάο» καθώς άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της στο φετινό τουρνουά. Πρώτευσε με 5-0-1 σε όμιλο με Ντιφένσα, Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε και Ουνιβερσιτάριο ντε Λίμα και κατόπιν, στα νοκ άουτ, έκανε 3-3-0: πρόκριση με δύο νίκες επί της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στους «16», με 3άρα επί της Σάο Πάουλο στους «8» και με δύο ισοπαλίες στα ημιτελικά με αντίπαλο μια άλλη βραζιλιάνικη, την Ατλέτικο Μινέιρο.

Και η Φλαμένγκο είχε βγει πρώτη στον όμιλό της, τον οποίο στελέχωναν Βέλεζ Σάρσφιλντ, LDU ντε Κίτο και Ουνιόν λα Καλέρα, μένοντας αήττητη (3-3-0) και στα νοκ άουτ… οργίασε με 6/6 νίκες και 18-3 (!) ενάντια σε, κατά σειρά, Ντιφένσα, Ολίμπια Ασουνσιόν και Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και αφιέρωμα στον τελικό του Copa Libertadores 2021 στο nbozionelos.gr.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις