Στοίχημα σνούκερ: Τα ωραία παίρνουν τέλος

Στοίχημα σνούκερ: Τα ωραία παίρνουν τέλος

Τα πρόσωπα που έδωσαν αφορμή για συζητήσεις κατά το πρώτο τριήμερο του UK Championship, καλούνται να αποδείξουν ότι οι νίκες τους δεν ήταν... φωτοβολίδες.

Ο 2ος γύρος του UK Championship αρχίζει και θα ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας λίγο ανάποδα. Με το τι θα ήταν καλύτερο να ΜΗΝ παίξετε από το απογευματινό session του Σαββάτου (27/11).

Δεν αγγίζουμε, φερ’ ειπείν, τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Αντιμετωπίζει τον Ρόμπι Γουίλιαμς – απλή συνωνυμία με τον διάσημο οπαδό της Πορτ Βέιλ – και είναι φυσικά το φαβορί. Όμως ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσει στα 6 frames είναι αβέβαιος. Ο αντίπαλος, άλλωστε, έχει στιλ παιχνιδιού που μπορεί να τον εκνευρίσει, αν κι αυτό μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα σε ένα 6-1 ή 6-2.

Ο Rocket ήταν σοβαρός στο 6-3 επί του Μάικλ Γουάιτ και ίσως σκέφτεται ότι με τους αποκλεισμούς τωων Ρόμπερτσον και Μέρφι, ο δρόμος για έναν τίτλο ανοίγει. Από την άλλη, θυμόμαστε τον περσινό αποκλεισμό του στον ίδιο γύρο από τον Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ… Οπότε, καλύτερα μακριά και αγαπημένοι.

Αντίστοιχη φοβία προκαλεί κι ο αγώνας του Γιαν Μπινγκτάο με τον Μπεν Γούλαστον. Μπορεί τον τελευταίο να τον βλέπουμε πλέον λιγότερο συχνά από τη (διαιτήτρια) σύζυγό του, όμως δεν παύει να είναι αξιόλογος παίκτης. Και το χάντικαπ 2,5 frames για τον Κινέζο μόλις στο 1.70, δεν μας ελκύει.

Θα ασχοληθούμε, αντίθετα, με τον Σι Τζιαχούι, ο οποίος μετά τη νίκη-έκπληξη επί του Σον Μέρφι, που έδωσε αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση, αντιμετωπίζει σήμερα τον Ντόμινικ Ντέιλ. Κάποιοι θα θεωρήσουν ότι ο αντίπαλος είναι βατός για τον μικρό. Ο Spaceman, όμως, είναι παλιά καραβάνα και δεν είναι εύκολο να πιαστεί κώτσος.

Για κάποιον λόγο θυμηθήκαμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014. Τότε που ο Ντέιλ πέρασε στον 2ο γύρο νικώντας τον Μαρκ Ντέιβις και συνάντησε εκεί τον… Σι της εποχής. Τον Μάικλ Γουόσλι, ο οποίος αποκλείσει τον Ντινγκ Τζουνχούι, που προερχόταν από την κατάκτηση πέντε ranking τίτλων μες στη σεζόν και είχε πάει στο Crucible ως φαβορί.

Θέλετε να μάθετε πόσο ήρθε το ματς; Ο Ντέιλ νίκησε με 13-4!

Δεν είναι, ασφαλώς, το ίδιο πράγμα. Ο Ουαλός κλείνει τα 50 σε λίγες μέρες και η απόδοσή του έχει γνωρίσει κάμψη. Όμως, πέτυχε δύο centuries στη νίκη επί του Άσλι Κάρτι στον προηγούμενο γύρο. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε, επίσης, ότι ο Σι νίκησε τον Μέρφι με τον τελευταίο να αγωνίζεται με πόνους στη μέση. Το ποντάρισμα στον Ντέιλ με 1,5 frame χάντικαπ μπορεί να μας πληρώσει καλά.

Έκπληξη προκάλεσε και ο Άντι Χικς με την πρόκριση επί του Λιανγκ Γουενμπό. Ο 48χρονος άσος είναι αουτσάιντερ και στο ματς με τον Μάικλ Χολτ, ο οποίος γεύτηκε προχθές τη χαρά της νίκης (επί του Ζακ Σούρετι με 6-4) ύστερα από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων.

Δεν πείθει ο Χολτ κι ας υπάρχει η αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα «λυθεί». Το 1.42 της νίκης του με το ελάχιστο χάντικαπ δεν αξίζει το ρίσκο. Θα προτιμήσουμε το over 8,5 frames.

Ενδιαφέρουσα μάχη είναι κι αυτή του Γου Γιζέ με τον Χαμάντ Μία. Δύο παίκτες που νίκησαν πιο έμπειρους αντιπάλους στον 1ο γύρο (Λου Νινγκ και Μάθιου Στίβενς αντίστοιχα) και βλέπουν ως ευκαιρία τον μεταξύ τους αγώνα για πρόκριση στους «32».

Ο Γου είναι «φρέσκος» επαγγελματίας – μόλις τον περασμένο μήνα έκλεισε τα 18. Πολλοί ειδικοί τον χαρακτηρίζουν ήδη «αστέρα» του μέλλοντος και οι νίκες που έχει πετύχει στα προηγούμενα τουρνουά τους δίνουν δίκιο. Όμως, ο Μία είναι αξιόμαχος και δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία. Το over 8,5 μπορεί να «κάτσει» και εδώ και αν συνδυαστεί με το προηγούμενο ματς, μας δίνει μια άκρως συμπαθητική απόδοση.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσετε αλλού!
Μονό
15:00
Ντέιλ - Σι
1 (-1,5)
2.05
BET: 15 units
Δυάδα απόδοσης 2.30
15:00
Χολτ - Χικς
Over 8,5 frames
1.62
15:00
Γου - Μία
Over 8,5 frames
1.42
BET: 8 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις