Ας μιλήσουν οι έδρες…

Προγνωστικά Ligue 1

Προγνωστικά Ligue 1. Παιχνίδι στα μέτρα τους έχουν Λιλ και Νις απέναντι σε Ναντ και Μετς αντίστοιχα. Επιλογές με γκολ, σκόρερ και ειδικά.

Προγνωστικά Ligue 1: Με φόρα η Λιλ…

Φτωχότερο το σημερινό πρόγραμμα της Γαλλίας καθότι οι ομάδες της Ligue 2 έχουν υποχρεώσεις για το Coupe de France. Επομένως θα εστιάσουμε στις αναμετρήσεις Λιλ – Ναντ και Νις – Μετς στα σημερινά προγνωστικά Ligue 1. Για πάμε…

Νίκη που της εξασφάλισε ευρωπαϊκή συνέχεια (είτε στο Champions League είτε στο Europa) πέτυχε η Λιλ μεσοβδόμαδα απέναντι στη Σάλτσμπουργκ (1-0). Στα εγχώρια η ομάδα του Ζοσλίν Γκουρβενέκ αγνοεί τη νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια (0-3-2) αν και στα τέσσερα από αυτά προηγήθηκε στο σκορ. Γενικώς η άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ειδικά με την απουσία του Μπότμαν. Καθώς έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά της Ligue 1 εκτός από τη νίκη επί της Μαρσέιγ με 2-0. Εντός «Πιέρ-Μορουά» ηττήθηκε μόνο στο πρώτο κόντρα στη Νις (0-4), έκτοτε είναι αήττητη σε Champions League και Ligue 1 (4-4-0). Σε φόρμα ο φορ Ντέιβιντ, πέτυχε τα δύο γκολ απέναντι στη Μονακό αλλά και το γκολ νίκης κόντρα στη Σάλτσμπουργκ.

Εκεί που έδειχναν ευνοϊκές οι συνθήκες για να πάρει κάτι καλό στο Παρίσι η Ναντ (ισοφάρισε στο 76’ την Παρί που έπαιζε με 10 παίκτες απ’ το 65’), κατάφερε να δεχτεί δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και εν τέλει να ηττηθεί. Δεν είναι καλή εκτός έδρας (σε αντίθεση με πέρυσι). Εχει μόλις ένα διπλό σε επτά αγώνες (1-4 στην Ανζέ, 1-2-4 συνολικά). Στην άμυνα εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα καθώς ως φιλοξενούμενη επιτρέπει περίπου 13 τελικές ανά παιχνίδι ενώ δέχεται γκολ σε όλα.

Εντυπωσιακή παράδοση διατηρεί η Λιλ με αντίπαλο τη Ναντ. Σε 36 παιχνίδια μέσα-έξω την τελευταία 20ετία, έχει ηττηθεί μόλις 4 φορές! (20-12-4). Εντός έδρας μετρά 4 συνεχόμενες νίκες, σε όλες πέτυχε τουλάχιστον 2 τέρματα.

«Κλείνει το μάτι» στη Λιλ ο διαιτητής Ζοάν Αμέλ, με τον οποίο οι «λιλουά» μετρούν 7 σερί νίκες την τελευταία τετραετία, ανεξάρτητα από έδρες.

Παιχνίδι στα μέτρα της Λιλ, η οποία εντός είναι πιο αξιόπιστη. Υπολογίσιμη αλλά δεν τρομάζει η Ναντ, εκτιμώ ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να επιβληθούν. Οριακά αποδεκτός ο απλός άσσος, θα τον συνδυάσουμε με Over 1,5 για μεγαλύτερη απόδοση. Επιπλέον θα εμπιστευτούμε και τη φόρμα του φορ Ντέιβιντ.

Προγνωστικά Ligue 1: Η ποιότητα κάνει τη διαφορά…

Νίκη με ανατροπή για τη Νις στην έδρα της Κλερμόν (1-2), άμεση απάντηση στην ήττα από τη Μονπελιέ που ήταν η πρώτη φετινή εντός. Δεν μαγεύει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Η ποιότητα όμως της μεσοεπιθετικής της γραμμής είναι αδιαμφισβήτητη (7/8 φετινές νίκες της συνδυάστηκαν με Over). Ξεχωρίζουν οι Γκουιρί και Ντελόρ, οι οποίοι έχουν σημειώσει τα 15 από τα 25 τέρματα των «αετών». Εντός «Αλλιάνζ Ριβιέρα» έχει δημιουργήσει σχεδόν 60 τελικές στα τρία τελευταία με Μπρεστ, Λιόν και Μονπελιέ!

Έβγαλε αντίδραση η Μετς που κατάφερε να ισοφαρίσει τη Μπορντό (αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο) και να σώσει τον βαθμό (3-3). Στα αρνητικά, μάλλον παρένθεση ήταν το μηδέν παθητικό με τη Μαρσέιγ. Εμφάνισε και πάλι τα αμυντικά θέματα που την ταλανίζουν από την αρχή της σεζόν (παραμένει χειρότερη άμυνα στη Ligue 1 μαζί με την Μπορντό). Επιθετικά δείχνει βελτιωμένη πάντως, με τον Ντε Πρεβίλ αλλά και τον εξτρέμ Νγκέτε (επέστρεψε από πολύμηνο τραυματισμό) να δίνουν άλλη πνοή στη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Ευνοϊκή για τη Νις η μεταξύ τους παράδοση, το περσινό 1-2 ήταν μόλις το πρώτο διπλό της Μετς σε 12 αναμετρήσεις από το ’03 έως σήμερα (6-5-1).

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε 21 παιχνίδια εντός 20ετίας, έχουν καταλογιστεί 12 πέναλτι. (9 για Νις και 3 για Μετς). Τον καταλογισμό πέναλτι σιγοντάρει και ο διαιτητής Φρανσουά Λετεξί ο οποίος έχει δείξει την άσπρη βούλα 5 φορές στα 6 φετινά παιχνίδια του.

Εύκολα ή δύσκολα θεωρώ πως θα κερδίσει η Νις αλλά το 1.40 του άσσου δεν μας «ψήνει». Θα βρει τους χώρους να απειλήσει με την ταχύτητά της η Μετς, ένα γκολ μπορεί να το πετύχει. Θα επιλέξουμε επίσης και το να καταλογιστεί πέναλτι στο ματς.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσατε αλλού!
Μονό
18:00
Λιλ - Ναντ
1 & over 1,5
2.10
BET: 15 units
Σκόρερ
18:00
Λιλ - Ναντ
Γκολ Ντέιβιντ (Λιλ)
2.40
BET: 5 units
Μονό
22:00
Νις - Μετς
1 & goal/goal
3.40
BET: 7 units
Ειδικό
22:00
Νις - Μετς
Καταλογισμός πέναλτι
2.70
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις