Απάντηση Χερν στον Μέρφι

Απάντηση Χερν στον Μέρφι

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του σνούκερ, Μπάρι Χερν, πήρε θέση κατά των δηλώσεων του Σον Μέρφι για τη συμμετοχή ερασιτεχνών παικτών στο επαγγελματικό Tour.

Την έντονη αντίδραση του Μπάρι Χερν προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σον Μέρφι περί αδικίας, λόγω της συμμετοχής ερασιτεχνών παικτών στα επαγγελματικά τουρνουά.

Ο άλλοτε επικεφαλής του World Snooker Tour δήλωσε στην Daily Mirror: «Όταν έβαλα για πρώτη φορά τον Σον να αγωνιστεί στη European Super League, σε ηλικία 13 ή 14 ετών, ήταν ακόμα ερασιτέχνης. Ο καθένας χρειάζεται μια ευκαιρία. Και οφείλουμε να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους να εξελίξουν το σνούκερ ως επάγγελμά τους».

Και πρόσθεσε ο Χερν: «Ο Σον λέει συνήθως σωστά πράγματα. Όμως, τα σχόλιά του για τους ερασιτέχνες παίκτες είναι άστοχα και εντελώς λανθασμένα. Μερικές φορές, το να μιλάς αμέσως μετά από μια πικρή ήττα, δεν προμηνύει κάτι καλό για την κοινή λογική».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το World Snooker Tour. Η διευθύνουσα αρχή του αθλήματος υπερασπίστηκε την πρόσκληση του Σι Τζιαχούι και των υπολοίπων επιλαχόντων του περσινού Q-School και πρόσθεσε: «Στην προκείμενη περίπτωση, διαφωνούμε σφόδρα με τα σχόλια του Σον».

Απάντηση, όμως, έδωσε και ο Μέρφι στους φιλάθλους που του υπενθύμισαν τη συμμετοχή του σε επαγγελματικό τουρνουά του γκολφ. «Ο κόσμος συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια. Το μυστικό είναι στη λέξη Open (ανοιχτό). Το τουρνουά που συμμετείχα ήταν ανοιχτό για συμμετοχές».

Ο Μέρφι δεν μετανιώνει για όσα δήλωσε την Τρίτη. «Γνωρίζω ότι φάνηκε άσχημο, επειδή είπα όσα είπα ύστερα από μια ήττα από ερασιτέχνη. Όμως αυτή είναι η άποψή μου».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις