Maximum ο Γκάρι, πέντε 100άρια ο Τεπτσάγια

Maximum ο Γκάρι, πέντε 100άρια ο Τεπτσάγια

Ο Γκάρι Γουίλσον και ο Τεπτσάγια Αν-Νου έκλεψαν την παράσταση από τους «μεγάλους» του σνούκερ, κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα του UK Championship.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν εντελώς χθες. Όμως τα θύματα δεν ήταν μεγάλα «ψάρια», όπως την Τρίτη που αποκλείστηκε ο Σον Μέρφι. Τα φώτα, πάντως, στράφηκαν σε δύο παίκτες της… δευτεροτρίτης ταχύτητας, για τα σπάνια επιτεύγματά τους.

Πρώτα στον Γκάρι Γουίλσον, ο οποίος έκανε maximum break στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ίαν Μπερνς (6-2). Ήταν το τέταρτο 147 στην καριέρα του άσου από το Γουόλσεντ, ο οποίος τα κατάφερε στο έβδομο frame της αναμέτρησης.

https://twitter.com/EurosportGR/status/1463533631285178378

Το maximum αυτό ήταν το 172ο που σημειώθηκε σε επίσημο αγώνα σνούκερ. Ο δε Γουίλσον, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των έντεκα παικτών που έχουν σημειώσει τουλάχιστον τέσσερα 147άρια κι από το οποίο απουσιάζουν ζωντανοί θρύλοι του σπορ όπως ο Μαρκ Σέλμπι και ο Μαρκ Γουίλιαμς!

Ακόμα πιο εντυπωσιακός ήταν ο Τεπτσάγια Αν-Νου. Ο Ταϊλανδός δεν ένιωσε δέος απέναντι στον Στίβεν Χέντρι και πραγματοποίησε την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση της καριέρας του. Νίκησε με 6-1 πετυχαίνοντας πέντε century breaks και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ σε best of 11 αγώνα που κατέχει ο Φέργκαλ Ο’Μπράιεν, από το UK Championship του 2016 (6-5 τον Μπάρι Χόκινς).

Ο Αν-Νου έκανε άλλα δύο half-centuries – το δεύτερο στο frame που έχασε! Ο Χέντρι ήταν αδύνατο να βρει απαντήσεις και κατά τη χειραψία συνεχάρη με θερμά λόγια τον αντίπαλό του.

Δυσκολεύτηκε ο Ο’Σάλιβαν

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Μάικλ Γουάιτ, προτού επικρατήσει με 6-3. Ο Ουαλός πρώην επαγγελματίας έπιασε καλή απόδοση ύστερα από τα δύο εντυπωσιακά centuries του Rocket στο ξεκίνημα, μετατρέποντας το 3-1 σε 3-3. Στη συνέχεια, όμως, λύγισε αφού στάθηκε και λίγο άτυχος στο έβδομο frame (ο Ο’Σάλιβαν «φλούκαρε» τη frame ball κίτρινη).

Μετά τον αγώνα ο Rocket είχε μόνο καλά λόγια να πει στον Γουάιτ. Και όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του, θα ήθελε να τον αναλάβει αμισθί ως προπονητής, ώστε να τον βοηθήσει να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να επιστρέψει στο επίπεδο που αξίζει.

Εύκολα ή πιο δύσκολα προκρίθηκαν και οι υπόλοιποι μεγάλοι. Ο Μαρκ Σέλμπι νίκησε 6-2 τον Ρος Μιούιρ, ο Μαρκ Γουίλιαμς 6-3 τον Λέι Πεϊφάν και ο Μπάρι Χόκινς 6-1 τη Ριάν Έβανς. Αίσθηση προκάλεσε το 6-1 του Τσάο Γιουπένγκ επί του Τζέιμι Τζόουνς, ενώ μίνι έκπληξη προκάλεσε η επικράτηση του Τζέραρντ Γκριν επί του Κερτ Μάφλιν (6-3).

Ο Ντινγκ Τζουνχούι, εξάλλου, νίκησε εύκολα 6-2 τον Τζανγκ Αντά κι έκανε το πρώτο από τα πολλά βήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει θέση στο Masters του προσεχούς Ιανουαρίου. Ο 34χρονος Κινέζος πρέπει να φτάσει στον τελικό, αν θέλει να διατηρηθεί εντός του top 16. Τέτοιον κίνδυνο δεν διατρέχει ο Τζακ Λισάουσκι, ο οποίος συνέτριψε με 6-0 τον Σον Μάντοκς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Χάμιλτον-Τέιλορ 6-4, Κινγκ-Πέιτζ 6-2, Ακάνι-Χόλγουορθ 6-2, Σιάο-Τζανγκ Τζ. 6-2, Κάρινγκτον-Τζάο Τζ. 6-1, Χάιφιλντ-Τζ. Γουίλσον 6-3, Ρ. Γουίλιαμς-Μποντ 6-4, Γουόλντεν-Στέντμαν 6-4, Σελτ-Τσανγκ 6-5, Στίβενς-Μία 5-6.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις