Μέχρι και τον τελευταίο πόντο

προγνωστικά

Προγνωστικά F1: Πολύ γεναιόδωρο το σημερινό κουπόνι με τα βλέμματά μας να είναι στραμμένα στην μάχη του Χάμιλτον και του Βερστάπεν.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, σε όλους τους λάτρεις του στοιχήματος και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το τσίρκο της Φόρμουλα 1 βρίσκεται στο Κατάρ, στο ντεπούτο του ως πίστα F1, και η μάχη μεταξύ του Χάμιλτον και του Βερστάπεν βρίσκεται στην πιo κρίσιμη καμπή της. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το μεσημέρι (16.00), κάτω από τα νέα δεδομένα που προσθέτει η Μερσέντες στο πρωτάθλημα. Αρκετές επιλογές για τα προγνωστικά μας σήμερα και πάμε να αρχίσουμε την ανάλυσή μας.

Προγνωστικά F1: Βρετανική κυριαρχία και προβάδισμα

Ο Βρετανός κυριάρχησε στις κατατακτήριες του Σαββάτου και έδειξε ότι ο σημερινός αγώνας έχει ξεκάθαρο φαβορί. Η γερμανική ομάδα διέπρεψε, καθώς κέρδισε την πρώτη θέση στην σχάρα εκκίνησης με 5 δέκατα διαφορά. Σε συνδυασμό με τον καλύτερο ρυθμό αγώνα που παρουσίασε στη Βραζιλία και στα ελεύθερα δοκιμαστικά του τριημέρου, μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Μαξ Βερστάπεν περιορίστηκε στην -για τα δεδομένα- ικανοποιητική δεύτερη θέση, θέση που του επιτρέπει να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο στον αγώνα της Κυριακής. Ο Ολλανδός, ο οποίος μετράει εννέα νίκες την φετινή χρονιά, βρίσκεται στο +14 από τον δεύτερο Χάμιλτον και σε περίπτωση που η νίκη θα καταστεί ανέφικτη, οφείλει να δεχτεί όσο το δυνατόν την μικρότερη δυνατή ζημιά.

Η Αλπίν και η Άλφα Τάουρι πετάνε

Είναι ίσως η μοναδική φορά μέσα στην χρονιά που ούτε η Μακλάρεν ούτε η Φερράρι βρίσκονται στο λεγόμενο «best of the rest». Η γαλλική ομάδα και η θυγατρική της Ρεντ Μπουλ πατάνε εξαιρετικά καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου (Παρασκευή και Σάββατο), δείχνοντας ότι η Λουσάιλ είναι μία πίστα που ευνοεί τα μονοθέσια και το στήσιμό τους. Εκτός από τους σταθερά καλούς Γκασλί και Αλόνσο, οι Τσουνόντα και Οκόν φαίνονται ιδιαίτερα ανεβασμένοι. Ο Ιάπωνας τρέχει ένα σερί ημιτελών γκραν πρι, αφού εκτός από το Τέξας (9η θέση), είναι ιδιαίτερα άτυχος στους αγώνες του -εγκατάλειψη στο Μεξικό και άδικη τιμωρία στην Βραζιλία- και του στερήθηκε η ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο τον Λανς Στρόλ στη μάχη της 13ης θέσης. Από την άλλη πλευρά, ο Έστεμπαν Οκόν προέρχεται από μία εξαιρετική εμφάνιση στο Ιντερλάγκος, τερματίζοντας στην 8η θέση. Στο Κατάρ θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν ακόμη καλό αγώνα, αφού φαίνεται πως το μονοθέσιο της Αλπίν αποδίδει ικανοποιητικά.

Επιλογή με βάση την εικόνα των ομάδων και τον… Χάμιλτον

Είναι δεδομένο πώς αν δεν έχουμε παρατράγουδα στην πρώτη στροφή, ο Βρετανός πιλότος θα εξαφανιστεί από τον ανταγωνισμό. Δεν πιστεύω πως η W12 θα είναι το ίδιο κυριαρχική και σήμερα, σίγουρα όμως ο Χάμιλτον έχει την ικανότητα και κυρίως το κίνητρο να πάρει τους 25 βαθμούς. Θα επιλέξουμε για τα προγνωστικά μας διαφορά νίκης με περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα σε απόδοση 2.00. Λόγω αυτού και λόγω της μεγαλύτερης δυναμικής της Μερσέντες και της 11 θέσης του Πέρεζ, είναι σίγουρο ότι η Ρεντ Μπούλ θα τον βάλει στα πίτ για να πάρει τον ταχύτερο γύρο. Γι’ αυτό θα επιλέξουμε τον Μεξικανό να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σε απόδοση 6.00. Επίσης, όσον αφορά τις Αλπίν και Άλφα Τάουρι, είναι πολύ ενθαρρυντικές οι θέσεις από τις οποίες θα εκκινήσουν στον αυριανό αγώνα. Πέμπτος ο Αλόνσο και ένατος ο Οκόν και από την άλλη τέταρτος ο Γκασλί και όγδοος ο Γιούκι. Θα είναι πολύ δύσκολο (ιδιαίτερα σε αυτή τη πίστα) για τις Φερράτι και Μακλάρεν να προσπεράσουν αυτές τις ομάδες, γι’ αυτό και θα επιλέξουμε την Αλπίν να τερματίσει και με τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς σε απόδοση 2.25. Το ίδιο ισχύει και για την Άλφα Τάουρι σε απόδοση 2.15.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσετε αλλού!
Μονό
16:00
Grand Prix Κατάρ
Περιθώριο νίκης 10+ δευτερόλεπτα
2.00
BET: 15 units
Μονό
16:00
Grand Prix Κατάρ
Ταχύτερος γύρος Σέρτζιο Πέρεζ
6.00
BET: 10 units
Μονό
16:00
Grand Prix Κατάρ
Να τερματίσουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα και τα δύο μονοθέσια της Άλφα Τάουρι
2.15
BET: 15 units
Μονό
16:00
Grand Prix Κατάρ
Να τερματίσουν στην δεκάδα και τα δύο μονοθέσια της Αλπίν
2.25
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις