Πρεμιέρα για Γεωργίου στο Q-Tour

Μία ήττα, δύο νίκες, πολλές ελπίδες

Η προσπάθεια του Μιχάλη Γεωργίου για «κανονική» επιστροφή στο επαγγελματικό σιρκουί του σνούκερ, αρχίζει το πρωί του Σαββάτου.

Στη μάχη του Προκριματικού Tour (Q-Tour) ρίχνεται από σήμερα ο Μιχάλης Γεωργίου. Πρόκειται για νέα σειρά τεσσάρων τουρνουά, που αντικαθιστά το Challenge Tour της διετίας 2018-20 και θα χαρίσει διετείς επαγγελματικές κάρτες σε δύο παίκτες.

Ο Kύπριος άσος έχει, ως γνωστόν, δικαίωμα συμμετοχής και στα επαγγελματικά τουρνουά της φετινής περιόδου, μαζί με άλλους πέντε επιλαχόντες του περσινού Q-School. Ωστόσο, δεν απολαμβάνει τα προνόμια που παρέχει το επαγγελματικό στάτους, γι’ αυτό επιδιώκει την πλήρη επιστροφή.

Το Q-Tour περιλαμβάνει τέσσερα τουρνουά και βαθμολόγηση. Ο πρώτος της τελικής κατάταξης θα κερδίσει αυτόματα την πρώτη επαγγελματική κάρτα. Οι 16 επόμενοι παίκτες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλέι οφ, με σύστημα νοκ άουτ αγώνων και τον νικητή να επιστρέφει κι αυτός στο επαγγελματικό σιρκουί. Σημειωτέον ότι υπάρχει έπαθλο 12.000 λιρών για τον νικητή κάθε τουρνουά.

Το 1ο τουρνουά της σειράς άρχισε από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο Μπράιτον, με τους προκριματικούς γύρους. Από σήμερα ρίχνεται στη μάχη και ο Γεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 12:00 τον 29χρονο Άγγλο Φιλ Ο’Κέιν, στον γύρο των 64. Στη συνέχεια ο 33χρονος άσος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ισχυρούς παίκτες, όπως ο πρώην επαγγελματίας Σίντνεϊ Γουίλσον και ο νικητής δύο βαθμολογούμενων τουρνουά, Μάικλ Γουάιτ.

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί μες στο Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες μέχρι και τη φάση των 16 κρίνονται στα 3 νικηφόρα frames, οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί στα 4 και ο τελικός στα 5.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις