Πρωινός καφές στη… Nότια Κορέα

Πρωινός καφές στη… Nότια Κορέα

Χαιρετώ, αγαπημένοι μου κουβανέζοι. Διανύσαμε ήδη το πρώτο μισό του Ιούλη και σε κανονικές συνθήκες, ήδη θα κάναμε σχέδια για τις επερχόμενες διακοπές μας. Η πανδημία όμως και οι παρενέργειες της είναι ορατές στις καθημερινές μας συνήθειες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει επηρεάσει πάρα πολλούς από εμάς. Προσωπικά, έχοντας τη θάλασσα μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά δεν έχω θέματα διακοπών, αλλά οι σκέψεις μου είναι με όλους εσάς, που ζείτε μακριά από αυτή και οι υποχρεώσεις σας δεν σας επιτρέπουν, να την απολαύσετε, γεμίζοντας τις μπαταρίες και ξεφεύγοντας από τη καθημερινότητα των πόλεων.

Στοιχηματικά δεν τα πήγαμε και άσχημα στο τελευταίο ραντεβού μας. Η Καβασάκι κέρδισε άνετα, βγάζοντας και το over… μόνη της, ενώ Οΐτα και Κόμπε αρκέστηκαν στην ισοπαλία, επιβεβαιώνοντας την από το ημίχρονο. Στο ντέρμπι της J2 βγάλαμε νικητή τη Ναγκασάκι, αλλά η Εχίμε προσέγγισε το ματς πολύ αμυντικά και δεν σκόραρε, για να περάσει και το αμφίτερμα. Τέλος, στη Nότια Κορέα η Πόχανγκ απέδειξε για άλλη μια φορά τη σταθερή, από την αρχή της σαιζόν, αδυναμία της, να καθαρίζει τα ματς στην έδρα της, παραχωρώντας την ισοπαλία στη Σουγόν. Έτσι μας στέρησε μεν τη μεγαλύτερη προτεινόμενη απόδοση στο 4.00, αλλά φρόντισα δε, να σας προτείνω και τη διπλή της ευκαιρία, οπότε φαντάζομαι, ότι τουλάχιστον οι πιο συντηρητικοί από εσάς πληρωθήκατε.

Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη μελέτη και ανάλυση όλων των αγώνων μέχρι σήμερα και σας ευχαριστώ θερμά και για τα πραγματικά όμορφα μηνύματα σας στη διαδικτυακή μας παρέα στο Telegram. Το σημαντικό για μένα είναι, όλοι εσείς οι αναγνώστες, να μπορείτε μέσω της στήλης και του σάιτ, να έχετε τη καλύτερη δυνατή πληροφόρηση σχετικά με τους επερχόμενους αγώνες. Κλείνουμε ένα μήνα ζωής και όλη η ομάδα του koubanezos.gr έχει δώσει πραγματικά εντυπωσιακά δείγματα γραφής, αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται. Και πιστέψτε με, όλη αυτή η αγάπη, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη, που μας δείχνετε σε αυτό το πρώτο μήνα της εμφάνισης μας στο διαδίκτυο, μας γεμίζει χαρά και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά και επιτυχίες.

Ξεκίνημα λοιπόν νωρίς με τη φάση των «16» στο Κύπελλο Κορέας. Όλα τα ματς είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι με τον νικητή, να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Champions League. Νικητής του τροπαίου πέρσι ήταν η ομάδα της Σουγουόν, η οποία αποτελεί και τη πολυνίκη ομάδα του θεσμού με 5 κατακτήσεις.

Μάχη φορμαρισμένων

Το πρώτο ματς που θα μας απασχολήσει είναι το ματς της Σουβόν εναντίον της Μπουσάν. Μπορεί φέτος να τους χωρίζει μια κατηγορία, αλλά οι δύο ομάδες πέρσι κοντραρίστηκαν 4 φορές στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους στη Κ2. Φέτος οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πορεία ανόδου για τα μεγάλα σαλόνια, αφού η ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής ημέρας τους βρήκε πρώτους στο βαθμολογικό πίνακα με 19 βαθμούς. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και με αιχμή την επιθετική της γραμμή και τα 21 γκολ στο ενεργητικό της, δείχνει ικανή, να πετύχει το μεγάλο της στόχο. Σήμερα όμως ο προπονητής της Κιμ – Ντον – Κιουν θα κατεβάσει την ομάδα με τη δεύτερη 11άδα, καθώς στις χθεσινές του δηλώσεις τόνισε, ότι πρωταρχικός και μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη Κ1. Και οι φιλοξενούμενοι διανύουν περίοδο φόρμας στη μεγάλη κατηγορία, με αποκορύφωμα τη νίκη τους τη Παρασκευή εναντίον της Σεούλ με 2-0, που τους έφερε στην 7η θέση. Στο σημερινό ματς η Μπουσάν θα έχει αλλαγές στην αρχική της σύνθεση, με το ροτέισον να περιορίζεται σε 2-3 καίριες θέσεις για λόγους ξεκούρασης.

Θεωρώ ότι όσο και ταλαντούχα μπορεί, να είναι η αναπληρωματική 11αδα των γηπεδούχων, δεν παύει, να υστερεί ποιοτικά απέναντι στην αντίστοιχη των φιλοξενούμενων. Με δεδομένη και τη παράδοση, που θέλει τη Μπουσάν ,να φεύγει νικήτρια στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ τους, πιστεύω, ότι το διπλό έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης. Καθαρή νίκη των φιλοξενούμενων βλέπω λοιπόν με πιθανά σκορ 0-2 ή 0-3.

Η πρώτη τους συνάντηση στο θεσμό

Συνεχίζουμε με το δεύτερο σημερινό ματς και θα μεταφερθούμε στην έδρα της Νταέτζεον, η οποία υποδέχεται τη Σεούλ. Άλλη μια ενδιαφέρουσα μάχη, η πρώτη στο θεσμό για τους δύο αντιπάλους. Οι Σίτιζενς κυνηγούν φέτος και αυτοί την άνοδο στη Κ1, βρισκόμενοι μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους της Σουβόν. Πολύ καλοί επιθετικά, αλλά με αρκετά θεματάκια στην άμυνα αντιμετωπίζουν σήμερα τη Σεούλ, η οποία ακόμα προσπαθεί, να συνέλθει από τις απανωτές αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της πρωτεύουσας απογοητεύει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις της, βλέπει ήδη τη κορυφή με τα κιάλια και αναζητά άμεσα θετικά αποτελέσματα, με το θεσμό του κυπέλλου, να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να σωθεί η χρονιά.

Περιμένω ματς με ένταση και φάσεις εκατέρωθεν, αφού καμία εκ των δύο δεν πείθει αμυντικά. Ο προπονητής των γηπεδούχων Γουανγκ – Σουν – Χονγκ θέλει σίγουρα και τη προσωπική εκδίκηση απέναντι στην πρώην ομάδα του Σεούλ, αφού διώχθηκε ως αποτυχημένος τον Απρίλιο του 2018. Από την άλλη η Σεούλ μόνο μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου θα μπορέσει, να διεκδικήσει μια θέση στο ερχόμενο Champions League και σίγουρα θα θελήσει, να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση, αφού στο πρωτάθλημα έχει μείνει παρά πολύ πίσω. Με όλα αυτά τα δεδομένα βλέπω πολύ ισοπαλία στο ματς και πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση από ένα γκολ το έχουν οι δύο μονομάχοι και δίνω και ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Σεούλ, η οποία και καλύτερο ρόστερ διαθέτει, αλλά και ψάχνει εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα της δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια. 

Η ώρα της εκδίκησης

Κλείνω τη βόλτα μας στα γήπεδα της Κορέας, αφήνοντας το ματς της Τζετζού εναντίον της Σουγουόν τελευταίο και λόγω απόδοσης αλλά και λόγω μπόλικου παρασκηνίου, που δίνει στο σημερινό αγώνα μια νότα ίντριγκας και επιθυμίας για απαντήσεις και εκδίκηση. Οι γηπεδούχοι της Τζετζού περιμένουν τους αντιπάλους τους ξεκούραστοι, αφού το τελευταίο χρονικά τους ματς εναντίον της Μπούτσεον τη Κυριακή αναβλήθηκε λόγω έντονης ομίχλης. Απέναντι τους η ομάδα της Σουγουόν, η οποία πέρσυ τους κέρδισε τη τελευταία αγωνιστική, υποβιβάζοντας τους στη Κ2. Οι γηπεδούχοι σίγουρα έχουν ρίξει το βάρος στην άμεση επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Κ1,τα πηγαίνουν μέχρι στιγμής εξαιρετικά και αν δεν υπήρχε η αναβολή τη Κυριακή, ίσως να βρισκόταν ήδη σε θέση οδηγού στο βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια η επιπλέον μέρες ξεκούρασης χωρίς μάλιστα τη ταλαιπωρία κάποιου ταξιδιού, αναθεώρησε και τα πλάνα του προπονητή της ομάδας Ναμ Κι Ιλ, ο οποίος αναμένεται, να κατεβάσει τη καλύτερη δυνατή ομάδα. Η κάτοχος του κυπέλλου Σουγουόν κατάφερε, να αποσπάσει πολύ σημαντική ισοπαλία απέναντι στη Πόχανγκ ανεβάζοντας συνολικά τη ψυχολογία της, αλλά οι λιγοστές μέρες ξεκούρασης και το μικρό σχετικά ρόστερ της καθιστούν αυτόματα την αποστολή της σήμερα εξαιρετικά δύσκολη. Μπορεί επιθετικά, να ανεβάζει συνεχώς στροφές αλλά το αμυντικό της πρόβλημα παραμένει.

Ωρα για απαντήσεις λοιπόν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέρσι χάσανε και στις 4 αναμετρήσεις εναντίον της Σουγουόν με τη τελευταία μάλιστα, να τους στέλνει και στη Κ2. Σίγουρα δεν θα είναι και εύκολο, αφού οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν ακατάπαυστα, αλλά πιστεύω ότι μια οριακή νίκη της Τζετζού με σκορ 2-1 είναι πολύ πιθανή, καλύπτοντας όμως και την ισοπαλία.

Μονό

13:00 Σουβόν – Μπουσάν Ι Παρκ: 2 & over 1,5 (2.60)

Μονό

13:00 Νταέτζεον Σίτιζενς – Σεούλ: Χ2 & goal/goal (2.25)

Μονό

13:00 Τζετζού – Σουγουόν: 1Χ & goal/goal (2.75)

Fun Bet

13:00 Νταεντζεον – Σεούλ: Να κριθεί στα πέναλτι (7.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις