Στοίχημα σνούκερ: Κάπου το πάει ο Rocket

Στοίχημα σνούκερ: Κάπου το πάει ο Rocket

Με το σνούκερ που έπαιξε ο Ρόνι Ο'Σάλιβαν το προηγούμενο διήμερο, δείχνει ικανός για την κατάκτηση του English Open.

Ημέρα προημιτελικών είναι η σημερινή για το English Open του σνούκερ και η σύνθεση των ζευγαριών δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο ελκυστική.

Και οι οκτώ παίκτες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση έχουν κατακτήσει τουλάχιστον από έναν ranking τίτλο. Οι έξι από αυτούς βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πρώτη 16άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Και οι τέσσερις έχουν υπάρξει παγκόσμιοι πρωταθλητές στο (πολύ) πρόσφατο παρελθόν.

Αναπόφευκτα, το ενδιαφέρον κεντρίζει ο πιο δημοφιλής ανάμεσά τους. Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο οποίος με τις εμφανίσεις του το προηγούμενο διήμερο έχει δώσει ελπίδες στους αναρίθμητους οπαδούς του για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά το Παγκόσμιο του 2020.

Προχθές, δεν άφησε τον Μιχάλη Γεωργίου να πάρει ανάσα. Με επίδειξη masterclass αφότου έχασε το πρώτο frame, επικράτησε 4-1 σημειώνοντας τρία century breaks κι ένα 82άρι.

Χθες το απόγευμα, όταν ο Άντονι Χάμιλτον του έβαλε δύσκολα ισοφαρίζοντας 3-3, έβγαλε… λαγούς από το καπέλο στο decider. Ευστοχώντας αρχικά σε μια απίθανη μακρινή κόκκινη, κατέληξε να κάνει century.

Και το βράδυ, ο αγώνας με τον Τζέιμι Κλαρκ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Στο τέλος, μάλιστα, είχε ευκαιρία για maximum κι έκανε το γνωστό παιχνίδι με την ερώτηση προς τον διαιτητή για το έπαθλο προτού αστοχήσει (από κακή θέση) στην κίτρινη.

Με λίγα λόγια, ο Rocket κάπου το πάει αυτήν την εβδομάδα. Πέρα από την παρουσία του στο τραπέζι, είναι και το συνολικό mindset που βγάζει προς τα έξω (και στις συνεντεύξεις του) μας κάνει να θέλουμε να ποντάρουμε πάνω του για κατάκτηση του τροπαίου.

Κυρίως, όμως, μας κάνει να το σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Ότι ο Rocket έχει κερδίσει την πρόκριση στο επερχόμενο Champion of Champions ως επιλαχών. Ελλείψει άλλων πρωταθλητών, καλύπτει μια κενή θέση όντας ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Κι αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν το αντέχει ο εγωισμός του.

Η τιμή του μακροχρόνιου πριν από τον σημερινό προημιτελικό με τον Λούκα Μπρεσέλ είναι καλή. Αντίπαλος στον ημιτελικό θα είναι ένας εκ των Τζον Χίγκινς ή Γιαν Μπινγκτάο, αλλά κανείς δεν μπορεί να τρομάξει τον Ο’Σάλιβαν αν βρεθεί στα καλά του.

Στο σημερινό ματς, πάντως, που αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 17:00, αν θέλουμε κέρδος, κυνηγάμε το over 7,5. Ο Μπρεσέλ παρουσιάζεται αναγεννημένος σ’ αυτό το τουρνουά και μπορεί να δυσκολέψει τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών σε ένα best of 9 παιχνίδι.

Σημειωτέον ότι ο Βέλγος είχε νικήσει τον Ο’Σάλιβαν στον προημιτελικό του China Championship του 2017, το οποίο τελικά κατέκτησε. Έκτοτε οι δύο παίκτες δεν έχουν ξανασυναντηθεί (ο Rocket έχει μία νίκη στην πρώτη τους κόντρα, το 2015).

Μπορεί να το παλέψει ο Κινγκ

Ο Τζαντ Τραμπ είναι ένας πιθανός αντίπαλος του Ο’Σάλιβαν στον τελικό κι ας μην έχει πείσει με την έως τώρα παρουσία του στο English Open. Είδαμε, όμως, και στο χθεσινό ματς με τον Ρος Μιούιρ ότι δεν χρειάζεται να πιάσει κορυφαία απόδοση για να νικήσει χωρίς άγχος.

Ο Μαρκ Κινγκ είναι αντίπαλος στα μέτρα του. Έχει, όμως, την ικανότητα και την πείρα για να τον δυσκολέψει. Δεν θα τα βάλει κάτω στην πρώτη ατυχία, όπως ο Μιούιρ χθες ή ο Χόλγουορθ προχθές.

Ο 47χρονος Λονδρέζος δεν συγκρίνεται, φυσικά, με τον Τραμπ στο σκοράρισμα. Όμως τα πάει καλά και σ’ αυτόν τον τομέα αυτήν την εβδομάδα, ενώ είναι πάντοτε αξιόπιστος τακτικά. Μπορεί, λοιπόν, να κερδίσει τουλάχιστον δύο frames και να μας πληρώσει με το over.

Η παράδοση είναι αμείλικτη για τον Κινγκ. Είχε νικήσει τον Τραμπ στις δύο πρώτες τους κόντρες, το 2008 και το 2011. Έκτοτε όμως έχασε και τις έντεκα που ακολούθησαν.

Μονό
14:00
Τραμπ - Κινγκ
Over 6,5 frames
1.66
BET: 10 units
Μονό
17:00
Ο'Σάλιβαν - Μπρεσέλ
Over 7,5 frames
2.00
BET: 10 units
Μακροχρόνιο
Κατάκτηση English Open
Ο'Σάλιβαν
4.33
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις