Στοίχημα σνούκερ: Ένα αστέρι γεννιέται

Στοίχημα σνούκερ: Ένα αστέρι γεννιέται

Το English Open κρατά συντροφιά στους φίλους του σνούκερ από το πρωί της Δευτέρας κι ένας πιτσιρικάς έχει κλέψει την παράσταση από τους μεγάλους.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για την ασύλληπτη χθεσινή απόδοση του Ρόνι Ο’Σάλιβαν κόντρα στον Μιχάλη Γεωργίου (4-1 με τρία centuries κι ένα 82άρι). Ή για την αντίδραση του Τζον Χίγκινς μετά την απώλεια του Northern Ireland Open. Έστω για τη σταθερότητα των Μαρκ Σέλμπι και Τζαντ Τραμπ ή την… ανάσταση του Λούκα Μπρεσέλ.

Τις εντυπώσεις, ωστόσο, στο English Open έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ένας 17χρονος. Ο πρωταθλητής Αγγλίας κάτω των 16 ετών, Πολ Ντεβίλ, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία σε επαγγελματικό τουρνουά, έχει προκριθεί στη φάση των «16»!

Ο νεαρός άσος είχε κληρωθεί στον 1ο γύρο με τον Μαρκ Γουίλιαμς, ο οποίος όμως αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Νίκησε άνετα με 4-0 τον Μαρκ Λόιντ, που αντικατέστησε τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και στη συνέχεια απέκλεισε δύο ταλαντούχους Κινέζους, που είναι σίγουρα πιο έμπειροι από τον ίδιο: Τον Τσανγκ Μπινγκγιού και χθες τον Τζάο Σιντόνγκ (αμφότερους με 4-3).

Αριστερόχειρας, με επιθετική προσέγγιση και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από απόσταση, ο Ντεβίλ συζητιέται ήδη στους κύκλους του σνούκερ ως πιθανό αστέρι του μέλλοντος. Ο κόσμος, βέβαια, «ψοφάει» για τέτοια κι έχει πει το ίδιο για πολλούς άλλους κατά καιρούς, που στην πορεία χάθηκαν. Ο δρόμος για τον 17χρονο άσο είναι πολύ μακρύς ακόμη.

Προέχει απόψε στις 21:00 ο αγώνας με μια… γριά αλεπού του αθλήματος. Τον 47χρονο Μαρκ Κινγκ, ο οποίος είναι λογικό να βλέπει τον αγώνα σαν ευκαιρία για μία ακόμα διάκριση.

Ο έμπειρος Άγγλος έπαιξε πολύ καλά χθες στη νίκη του επί του Τομ Φορντ (4-3). Και, για κάποιον λόγο, ο αποψινός αγώνας μου θυμίζει τον προημιτελικό κόντρα στον Χοσεΐν Βαφάι, το 2016 στο Μπέλφαστ. Ο Ιρανός είχε κάνει το ξεπέταγμά του σ’ εκείνο το Northern Ireland Open, και ορισμένοι τον έβλεπαν ικανό ακόμα και για το τρόπαιο. Ο Κινγκ, όμως, έφερε με διάφορα mind games και σκληρή τακτική το ματς στα μέτρα του, μέχρι που επικράτησε (5-3).

Παρεμπιπτόντως, λίγες ημέρες αργότερα ο Λονδρέζος κατέκτησε και τον μοναδικό βαθμολογούμενο τίτλο της καριέρας του. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Πάμε και στην ουσία: τι ποντάρουμε. Ο Ντεβίλ έχει τσαγανό. Δεν θα φοβηθεί. Αλλά και ο Κινγκ είναι «ψημένος» σε τέτοιες καταστάσεις. Με βάση και τη χθεσινή του απόδοση, δεν χάνει. Ο πιτσιρικάς είναι άπειρος και δεν ήταν λίγες οι γκέλες του και χθες – άσχετα αν ο Τζάο έκανε περισσότερες.

Επειδή, όμως, η απόδοση του «1» είναι χαμηλή, αναγκαζόμαστε να ρισκάρουμε. Πάμε με το under, κρατώντας μια πισινή και για την περίπτωση της νέας (μεγάλης) έκπληξης.

Ρίσκο και με Τραμπ

Άλλο ένα καλό μονό αποδεκτό σχετίζεται πάλι με το σύνολο των frames. Ο κάτοχος του τίτλου, Τζαντ Τραμπ, υποδέχεται τον Ρος Μιούιρ και είναι το απόλυτο φαβορί. Το γεγονός, όμως, ότι ο 26χρονος Σκωτσέζος προέρχεται από δύο εντυπωσιακές νίκες (4-0 τον ΜακΓκιλ, 4-1 τον Γου), δεν περνά απαρατήρητο.

Ο Τραμπ δεν βρίσκεται σε τοπ φόρμα. Ζορίστηκε αρκετά χθες από τον Στίβεν Χόλγουορθ, παρά το φαινομενικά άνετο 4-1. Είναι φυσικά τόσο καλός, που μπορεί να νικήσει 4-0 παίζοντας μέτρια – για τα δεδομένα του.

Γι’ αυτό είναι ρίσκο το over 5,5 αλλά αναγκαζόμαστε να το πάρουμε αν θέλουμε να παίξουμε στοίχημα. Αν ο Μιούιρ δεν τρομάξει από το όνομα του αντιπάλου και τα φώτα του τηλεοπτικού τραπεζιού, μπορεί να πάρει τα δύο frames που θα μας πληρώσουν.

Μονό
21:00
Τραμπ - Μιούιρ
Over 5,5 frames
2.62
BET: 10 units
Μονό
21:00
Κινγκ - Ντεβίλ
Under 5,5 frames
2.00
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις