Οι Γουόριορς είναι ξανά εδώ

ΝΒΑ

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στην άγρια Δύση μας πηγαίνει ο Nikolas Kappa. Αξία στις αποδόσεις στο παιχνίδι Οκλαχόμα - Γουόριορς.

ΝΒΑ: Δύσκολη χρονιά προμηνύεται για την Οκλαχόμα

Καλημέρα απανταχού κουβανέζοι! Ταξίδι στο NBA και στην άγρια Δύση σήμερα για το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Εν γένει δεν υποστηρίζω την άποψη της πρόβλεψης σε μια διοργάνωση αν δεν υπάρχει ένα δείγμα δέκα ή περισσότερων αγώνων. Σήμερα όμως, δεν μπορούσα να μην ασχοληθώ με το πολύ χαμηλό χάντικαπ που δίνεται στην νίκη των «νταμπς».  Λόγω του ότι είναι αρκετά νωρίς δεν θα προβώ σε εκτενή ανάλυση του παιχνιδιού, παρά μόνο κάποια facts για την στοιχειοθέτηση του pick μου.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, η Οκλαχόμα δεν έχει κάνει καμία νίκη στα τρια πρώτα παιχνίδια. Από την αρχή της σεζόν οι εκτιμήσεις ήταν ότι τόσο η Οκλαχόμα, όσο και το Χιούστον οδεύουν προς το λεγόμενο «tanking». Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί τερματίσουν όσο πιο κοντά γίνεται στις τελευταίες θέσεις, ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερη κλήρωση στη λοταρία του draft. Στα δύο πρώτα παιχνίδια έχασαν από τους Γιούτα και το Χιούστον, με 21 και 33 πόντους αντίστοιχα διαφορά.

Αφήνοντας εκτός το season openner θα σταθώ στο παιχνίδι με το Χιούστον. Στο παιχνίδι αυτό, το εξίσου νεανικό σύνολο των «πυραύλων» έβαλε σε σκέψεις όλους τους stakeholders της ομάδας της Οκλαχόμα. Η ομάδα φάινεται να τα παράτησε στην τέταρτη περίοδο, καθώς κανείς παίκτης δεν άγγιξε κάτι πέραν της μετριότητας. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τον κόσμο της Οκλαχόμα, είναι ότι η ομάδα έμοιαζε διαλυμένη σχεδόν από την αρχή. Στη συνέχεια έγινε το bounce back με την Φιλαδέλφεια, με τους Τζίλιους-Αλεξάντερ, Ντορτ και Γκίντι να βρίσκουν ρυθμό. Όταν γράφεται bounce back, εννοείται ότι ήταν κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνεπώς, στους νεαρούς Ντορτ και Γκίντι, οι οποίοι έδειξαν ότι η ομάδα μπορεί να χτίσει πάνω τους στο αμυντικό κομμάτι. Σήμερα είναι ένα πολύ καλό crash test απέναντι σε πιθανούς title contenders.

ΝΒΑ: Διεκδικητές του τίτλου και άρωμα από τα παλιά

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, δεν χρειάζεται να αναλυθούν εκτενώς. Γουόριορς από τα «παλιά». Ένας δαιμονισμένος Στεφ Κάρι, ο οποίος καρτερά υπομονετικά την επιστροφή του Splash Bro του. Μέχρι στιγμής επιδεικνύει τις επιθετικές του αρετές, μετρώντας  31 πόντους ανά παιχνίδι, στατιστικό το οποίο τον κατατάσσει στην 2η θέση μέχρι στιγμής της λίστας με τους  σκόρερ ανά παιχνίδι. Πλαισιομένος από τον αμυντικό βράχο Γρκιν και τους Πουλ και Γουίγκινς, με τον τελευταίο κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν έως τώρα, θυμίζοντας στον κόσμο ότι δικαίως δημιουργούταν ντόρος γύρω από το όνομά του. Οι «νταμπς», είναι αήττητοι μέχρι τώρα και δεν νομίζω να σπάσει κάποτε σύντομα το σερί νικών τους. Στα τρία πρώτα παιχνίδια έχουν κερδίσει τους Λέικερς, τους Κλίππερς και τους Κινγκς με μέσο όρο πόντων τους 118,3  και 8,5 πόντους διαφορά ανά παιχνίδι. Εξ’ ου και το όριο των 9 πόντων που δίνεται.

Μιλώντας για φόρμα και αποδόσεις, η Οκλαχόμα δέχεται 115,3 πόντους ανά παιχνίδι και η διαφορά με την οποία χάνει είναι 22 πόντοι ανά παιχνίδι. Βέβαια αμφότεροι έχουν παίξει τρια παιχνίδια, επομένως το δείγμα θεωρείται μικρό για σημαντικότητα και θα κινηθούμε διπλά εκ του ασφαλούς. Αυτό σημαίνει ότι θα χαμηλώσουμε τα όρια και με την βοήθεια του  bet builder θα δημιουργήσουμε μια αποδεκτή απόδοση. Ακόμη, δεν θα ποντάρουμε δυνατά, παρ’ ότι θεωρώ ότι θα καλυφθούν αρκετά εύκολα τα lines. Επίσης το money line στο -9,0 έχει στοιχηματική αξία. Τέλος στο απουσιολόγιο δεν έχουμε κάποια απουσία που δημιουργήθηκε στα πρώτα παιχνίδια.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσατε αλλού!
Combo
03:10
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2 (-6,5) & οver 109,5 πόντοι Γουόριορς
1.90
BET: 25 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις