Η πρώτη αγγλική ομάδα που… άλωσε το Μόναχο

Η πρώτη αγγλική ομάδα που… άλωσε το Μόναχο

Οι Τζέρεμι Γκος και Μαρκ Μπόουεν είχαν σημειώσει στο «Ολίμπιασταντιον» του Μονάχου τα γκολ της...

 19 Οκτωβρίου 1993. Σαν σήμερα η Νόριτς γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα που νικά την Μπάγερν στο Μόναχο, για τον 2ο γύρο του UEFA Cup. Καμία άλλη αγγλική δεν είχε… αλώσει ως τότε τη Βαυαρία και τα «καναρίνια» τα κατάφεραν ενάντια σε μια ομάδα που έπαιζε με Μεχμέτ Σολ, με Αδόλφο Βαλένσια (αργότερα έπαιξε στον ΠΑΟΚ), με Τόμας Χέλμερ, με Κρίστιαν Νέρλινγκερ, με Λόταρ Ματέους και έχοντας στον πάγκο τον Εριχ Ρίμπεκ.

Οι Τζέρεμι Γκος και Μαρκ Μπόουεν είχαν σημειώσει στο «Ολίμπιασταντιον» του Μονάχου τα γκολ της Νόριτς, για την οποία έπαιζε βασικός ο πολύ γνωστός μας Μαρκ Ρόμπινς (Πανιώνιος 1998-99, νυν τεχνικός της Κόβεντρι). Δίπλα του ο κόουτς Μάικ Γουόκερ είχε βάλει τον ανερχόμενο, τότε, Κρις Σάτον.

Η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά την αγγλική ομάδα στο β’ ημίχρονο αλλά ο Σκοτσέζος γκολκίπερ της Νόριτς, Μπράιαν Γκαν, εξουδετέρωσε επικίνδυνο σουτ του Ματέους και κοντινή κεφαλιά του Βαλένσια διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.


Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο nbozionelos.gr

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις