Στοίχημα σνούκερ: Ζόρικος τελικός, αλλά… Χίγκινς

Στοίχημα σνούκερ: Ζόρικος τελικός, αλλά... Χίγκινς

Ο Μαρκ Άλεν και ο Τζον Χίγκινς θα διεκδικήσουν σήμερα το τρόπαιο στο Northern Ireland Open του σνούκερ, σε έναν τελικό ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Το μόνο συμπέρασμα που βγήκε από τους χθεσινούς ημιτελικούς στο Μπέλφαστ είναι ένα. Ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμήσεις ποιος εκ των Μαρκ Άλεν ή Τζον Χίγκινς βρίσκεται πιο κοντά στον τίτλο. Το βέβαιο είναι ότι στον τελικό που κρίνεται στα 9 νικηφόρα frames και θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη (15:00 και 21:00) μετέχουν οι δύο καλύτεροι παίκτες του τουρνουά.

Ο Άλεν νίκησε δίκαια και μάλλον εύκολα τον Ρίκι Γουόλντεν με 6-3 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό. «Κλειδί» της νίκης του Βορειοϊρλανδού αποδείχθηκε η επικράτησή του στη σκληρή τακτική μάχη του έκτου frame, χάρη στην οποία ξέφυγε με 4-2 στο σκορ. Το ολικό καθάρισμα (133) που ακολούθησε απλώς κατέδειξε με σαφή τρόπο ότι ο Άλεν είναι παίκτης ψυχολογίας. Ούτε μια άτυχη στιγμή που είχε στο όγδοο frame αποδείχθηκε ικανή να τον σταματήσει.

Άλλο Γουόλντεν, όμως, και άλλο Χίγκινς. Ειδικά αν είναι σαν τον Χίγκινς του δεύτερου μισού του χθεσινοβραδινού ημιτελικού με τον Γιαν Μπινγκτάο, που προκάλεσε… σοκ και δέος. Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ίσως ο Νο 1 θαυμαστής του Σκωτσέζου παγκοσμίως, τον αποθέωνε επί δέκα λεπτά στο Eurosport, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Ο 46χρονος άσος έπιασε απλησίαστα στάνταρ, με ορισμένα μακρινά pots που έκοβαν την ανάσα και εντυπωσιακή αξιοπιστία στο σκοράρισμα. Μετέτρεψε έτσι το 0-2 σε 6-2 με breaks 52, 83, 61, 78, 75 και 90 πόντων!

Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Τι να παίξεις στο στοίχημα σε έναν τελικό που φαίνεται τόσο «κλειστός», αλλά μπορεί να εξελιχθεί με οποιονδήποτε τρόπο;

Ο Άλεν είναι φορμαρισμένος. Μετρά ήδη έναν χαμένο ranking τελικό φέτος (στο Championship League από τον Γκίλμπερτ) και δεν θέλει να χάσει και δεύτερο. Ειδικά τον σημερινό που θα διεξαχθεί μπροστά στο κοινό του – στοιχείο που διαχειρίστηκε έξοχα φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που «πνιγόταν» στο άγχος.

Αποφασισμένος ο Σκωτσέζος

Ο Χίγκινς από την πλευρά του, κανονικά δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Ωστόσο, η αντίδρασή του μετά την απώλεια του Masters τον Ιανουάριο, υποδηλώνει άλλα πράγματα. Στο Players Championship βρέθηκε σε διαστημική φόρμα και πήρε παραμάζωμα τους πάντες. Στο Παγκόσμιο δεν τα κατάφερε, αλλά μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού έχασε (πολλά) κιλά και γενικά προσέχει περισσότερο τον εαυτό του. Προφανώς δεν έχει χορτάσει τίτλους και είναι λογικό.

Τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά και πριν αρχίσει το τουρνουά. Και από τη στιγμή που είχαμε ποντάρει από τότε Χίγκινς για το τρόπαιο, δεν γίνεται να κάνουμε πίσω τώρα, που έφτασε στον τελικό. Ειδικά μετά το σόου κόντρα στον Γιαν.

Η παράδοση είναι μοιρασμένη, με εννιά νίκες για κάθε παίκτη – άρα τιμητική για τον Άλεν. Στις τέσσερις multi-session αναμετρήσεις του παρελθόντος, όμως, νικητής αναδείχθηκε σε όλες ο Σκωτσέζος. Κάτι που προφανώς δεν είναι τυχαίο. Όπως τόνισε χθες και ο Ο’Σάλιβαν, ο Άλεν είναι μεγάλος παίκτης, δίχως αμφιβολία. Αμφιβολία υπάρχει για το αν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα απέναντι στο τοπ παιχνίδι του Χίγκινς σε best of 17 αγώνα.

Τα πάντα μπορούν να συμβούν φυσικά, αλλά θα πάμε με την κοινή λογική. Η οποία λέει ότι έστω και κατά διαστήματα, ο Μάγος του Γουίσο θα πιάσει το peak της απόδοσής του.

Αργεί να πάρει μπρος

Το υψηλότερο break είναι ένα στοίχημα που συνηθίζουμε να κυνηγάμε στους τελικούς, αν και πρόκειται για καθαρό τζόγο. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να επιλέξουμε παρά την υψηλότερη απόδοση, η οποία – παραδόξως – είναι αυτή του Χίγκινς. Πιθανότατα επειδή ο Άλεν έκανε 147 στο τουρνουά, διότι συνολικά έχουν από πέντε έκαστος στη διοργάνωση.

Ο Σκωτσέζος, επίσης, άργησε να πάρει μπρος στα περισσότερα παιχνίδια. Με τον Γιαν και τον Γκίλμπερτ βρέθηκε να χάνει 0-2. Με τον Γουίλιαμς επέστρεψε από 0-3. Ακόμα και κόντρα στους Ο’Κόνορ και Ατζάιμπ έχασε το πρώτο frame και μόνο με τον Μπρεσέλ ξεκίνησε φουριόζος.

Δεν θα είναι κακό, λοιπόν, ένα χαμηλό fun bet για προβάδισμα του Άλεν στο πρώτο mini session. Αρκεί να μην κάτσει κάνα 4-0, που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γυρίσει μετά.

Μονό
15:00
Άλεν - Χίγκινς
2 (-1,5)
2.10
BET: 15 units
Μονό
15:00
Άλεν - Χίγκινς
Χίγκινς υψηλότερο break
2.00
BET: 10 units
Fun bet
15:00
Άλεν - Χίγκινς
Άλεν νικητής στα frames 1-4
3.00
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις