Στοίχημα σνούκερ: Ημιτελικοί με παρελθόν

Στοίχημα σνούκερ: Ημιτελικοί με παρελθόν

Ο... γηπεδούχος Μαρκ Άλεν αντιμετωπίζει τον Ρίκι Γουόλντεν και ο Τζον Χίγκινς τον Γιαν Μπινγκτάο, στους ημιτελικούς του Northern Ireland Open του σνούκερ.

Και τα δύο ζευγάρια έχουν πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Μη σας προκαλεί εντύπωση επειδή ο Γιαν είναι μόλις 21 ετών. Στα περισσότερα ορόσημα της μέχρι τώρα καριέρας του, με αποκορύφωμα τον θρίαμβο στον τελικό του περσινού Masters, συναντά τον Χίγκινς.

Έχοντας νικήσει και τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους (η μία για το UK Championship του 2019, σε best of 11 αγώνα όπως ο σημερινός) ο Κινέζος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Έχει περάσει, άλλωστε, προ πολλού το στάδιο του να θεωρείται «νεαρός και εξελίξιμος». Όσα έχει πετύχει ήδη, δεν τα έχουν χαρεί όλοι οι υπόλοιποι νεαροί επαγγελματίες μαζί.

Χθες το βράδυ ο Γιαν συνέτριψε με 5-0 τον Μίτσελ Μαν και πάει ολοταχώς για την κούπα που φέρει το «βαρύ» όνομα του μακαρίτη Άλεξ Χίγκινς – αυτήν που έχασε οριακά το 2017, ηττώμενος 9-8 από τον Μαρκ Γουίλιαμς. Ο εν ζωή Χίγκινς, βέβαια, έχει κι αυτός τις φιλοδοξίες του. Χθες νίκησε 5-3 τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ επιστρέφοντας από το 0-2, όμως δεν έλαμψε με την απόδοσή του. Κάτι που επισήμανε κι ο ίδιος στη συνέντευξή του μετά το ματς.

Ο 46χρονος άσος, βέβαια, είχε τις εκλάμψεις του μες στην εβδομάδα. Τα τρία centuries στη νίκη επί του Μπρεσέλ, η ανατροπή από 0-3 κόντρα στον Γουίλιαμς, δεν είναι μικρά επιτεύγματα. Δεν θυμόμαστε, όμως, από πότε έχει να κατακτήσει τίτλο με το B Game του – διότι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σάρωσε στο Players Championship, «πετούσε».

Δεν θα πάμε κόντρα στο μακροχρόνιο που δώσαμε προ εβδομάδας. Ο αδυνατισμένος Χίγκινς είναι βελτιωμένος σε σχέση με τη διετία 2018-20 και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο. Όμως το all around game και το τσαγανό του Γιαν μας τρομάζει. Περιμένουμε ντερμπάκι (6-5 ή 6-4 υπέρ του ενός ή του άλλου), οπότε θα το ποντάρουμε κιόλας.

Σαν να τον θέλει ο Θεός τον Άλεν

Ένα στοιχείο που δεν αναφέραμε για τον Χίγκινς, είναι η εύνοια της τύχης που είχε χθες. Με μια φλουκιά περιωπής στο τέταρτο frame, άρχισε ένα break 64 πόντων κι έφερε το ματς στα μέτρα του.

Ακόμα μεγαλύτερη ρέντα είχε και ο Μαρκ Άλεν στον προημιτελικό με τον Τζαντ Τραμπ. Στο πέμπτο frame, μια αντίστοιχη καραμπόλα τον βοήθησε να μειώσει 3-2 και να «χαλάσει» εντελώς το μυαλό του αντιπάλου του – ο οποίος είχε κλωτσήσει νωρίτερα ευκαιρία για το 4-0.

Ο Άλεν είναι φαβορί σήμερα κόντρα στον Ρίκι Γουόλντεν, ο οποίος συνέχισε την εξαιρετική πορεία του αποκλείοντας και τον Σον Μέρφι (5-4). Ο 38χρονος άσος ανέτρεψε το εις βάρος του 1-3 και πέρασε στους «4» ενός βαθμολογούμενου τουρνουά για πρώτη φορά μετά το China Open του 2016. Τότε είχε φτάσει στον τελικό, όπου έχασε 10-4 από τον Τζαντ Τραμπ.

Ήταν λίγο πριν τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη χαντακώσουν τη φόρμα του Γουόλντεν. Λίγες εβδομάδες πριν από εκείνο το China Open, άλλωστε, είχε παίξει στον τελικό και του Players Tour Finals με τον σημερινό του αντίπαλο, τον Άλεν, από τον οποίο επίσης είχε χάσει (με 10-6).

Ο Βορειοϊρλανδός κατακτούσε τότε τον πρώτο του βαθμολογούμενο τίτλο επί βρετανικού εδάφους. Παράλληλα, έπαιρνε και ρεβάνς από τον Γουόλντεν για την ήττα του (7-10) στον τελικό του International Championship του 2014, στην Τσενγκντού της Κίνας. Αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά.

Ο Γουόλντεν κάνει φιλότιμη προσπάθεια να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ. Λέει ότι δεν πονάει πια κι αυτό επιβεβαιώνεται από το πόσο καλά παίζει. Όμως και ο Άλεν παίζει καλά. Έχει την έδρα, έχει και ρέντα. Σαν να τον θέλει ο Θεός αυτήν την εβδομάδα. 

Από αυτό το τελευταίο στοιχείο θα πιαστούμε για το τελικό ποντάρισμα, αν και ο αγώνας είναι ανοιχτός.

Μονό
15:00
Άλεν - Γουόλντεν
1 (-1,5)
1.72
BET: 15 units
Μονό
21:00
Γιαν - Χίγκινς
Over 9,5 frames
2.00
BET: 20 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις