Στοίχημα σνούκερ: Γιαν, η ευκαιρία σου

Στοίχημα σνούκερ: Γιαν, η ευκαιρία σου

Η εξέλιξη του Northern Ireland Open μας υπενθύμισε γιατί στη Βρετανία πολύ συχνά το χαρακτηρίζουν "strange old game".

Είναι βέβαιο ότι μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ, θα έχουμε ξεχάσει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Μπέλφαστ. Ωστόσο, η τροπή που έχει πάρει το «μικρό» αυτό τουρνουά μας θυμίζει πόσο περίεργο είναι το παιχνίδι.

Ο Νιλ Ρόμπερτσον φαινόταν να πετάει στον 1ο γύρο – και στο πρώτο παιχνίδι μετά τον γάμο του – αλλά συνετρίβη χθες το μεσημέρι με 4-1 από τον Ρίκι Γουόλντεν. Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν έκανε ένα μαγικό καθάρισμα για να ισοφαρίσει 3-3 τον Γιαν Μπινγκτάο, όμως ο Κινέζος βρήκε το σθένος να τον νικήσει στο decider και να περάσει στους «8».

Ο Μαρκ Γουίλιαμς είχε ρίξει στα σχοινιά τον Τζον Χίγκινς, όταν προηγήθηκε με 3-0, αλλά ήταν ο Σκωτσέζος αυτός που, αφού κέρδισε στην τελευταία μαύρη το τέταρτο frame, στο τέλος ολοκλήρωσε την ανατροπή (4-3). «Αντίο» είπε χθες το βράδυ και ο Μαρκ Σέλμπι, αφού ηττήθηκε 4-2 από τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ, ο οποίος τον τιμώρησε «κλέβοντας» του δύο frames που φαίνονταν δικά του.

Και το αποκορύφωμα ήρθε σήμερα, στον πρώτο προημιτελικό. Ο Τζαντ Τραμπ προηγήθηκε 3-0 του Μαρκ Άλεν παίζοντας για πρώτη φορά μες στην εβδομάδα τόσο καλό σνούκερ. Ωστόσο, αστόχησε σε μια εύκολη κόκκινη που θα του διασφάλιζε το 4-0 και τελικά είδε τον Βορειοϊρλανδό να τον νικά με 5-3 – έστω και με μεγάλη δόση τύχης σε ορισμένα frames!

Τι παίζουμε απόψε

Ήταν αναγκαία αυτή η ανακεφαλαίωση πριν ασχοληθούμε στοιχηματικά με τους δύο βραδινούς προημιτελικούς. Διότι αποδείχθηκε ξανά πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στο σνούκερ.

Φαινομενικά, πάντως, έχουμε φαβορί και στα δύο ματς. Ο Χίγκινς, π.χ., έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον φορμαρισμένο Γκίλμπερτ. Ο τελευταίος μοιάζει απελευθερωμένος μετά την κατάκτηση του πρώτου βαθμολογούμενου τίτλου του. Ίσως διαφορετικά να μην κέρδιζε χθες.

Δεν είναι εύκολο να νικήσει και τον Χίγκινς ο «Angry Farmer», αλλά δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη αν το κάνει. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Σκωτσέζο, πάντως, πιο πολύ επειδή ήταν η επιλογή μας στο μακροχρόνιο για κατάκτηση του τροπαίου.

Στο άλλο παιχνίδι τα πράγματα είναι θεωρητικά πιο ξεκάθαρα. Όλα γίνονται βέβαια, αλλά να χάσει ο Γιαν Μπινγκτάο από τον Μίτσελ Μαν, μία ημέρα μετά την πρόκριση επί του Ο’Σάλιβαν; Θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη.

Ασφαλώς και ο Μαν θα νιώθει ότι δεν έφτασε το ταβάνι του. Και σίγουρα έχει καλύτερες πιθανότητες κόντρα στον Γιαν, απ’ ό,τι αν αντιμετώπιζε τον Rocket.  Δεν είναι θεαματικός παίκτης, αλλά είναι πεισματάρης. Γι’ αυτό έχει καταφέρει περισσότερα πράγματα από άλλους, πιο ταλαντούχους συνομήλικους του.

Θα ρισκάρουμε με το over, λόγω χαμηλών αποδόσεων στη νίκη του Γιαν. Ο Κινέζος τα καταφέρνει καλύτερα στα δύσκολα και συχνά παρουσιάζει αστάθεια. Αν περάσει, πάντως, έχει ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο ranking τίτλο του.

Μονό
21:00
Χίγκινς - Γκίλμπερτ
1 (-1,5)
2.00
BET: 20 units
Μονό
21:00
Γιαν - Μαν
Over 7,5 frames
2.20
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις