Με γκολ, κόρνερ και fun bet στη Γαλλία

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας: Παιχνίδια για γκολ στη Ligue 1, ξεχωρίζει το ντέρμπι Λιόν - Μονακό. Ευνοϊκές συγκυρίες για κόρνερ στη Ligue 2

Προγνωστικά Γαλλίας: Με τα γκολ στην Ligue 1

Δύο αναμετρήσεις από Ligue 1 (Κλερμόν – Λιλ και το ντέρμπι Λιόν – Μονακό) στο σαββατιάτικο γαλλικό κουπόνι, από το οποίο βέβαια δεν λείπει και η πάντα απρόβλεπτη Ligue 2. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ντιζόν – Αμιάν και Βαλενσιέν – Δουνκέρκη στα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας, ενώ έχουμε και αλλαγή προπονητή στη Νανσί. Για πάμε…

Κλερμόν – Λιλ

Μεγαλώνει το αρνητικό σερί της Κλερμόν, που με το 1-1 στην έδρα της Λοριάν έφτασε τα επτά παιχνίδια μακριά από το τρίποντο (0-4-3). Βέβαια στο διάστημα αυτό έπαιξε με Παρί, Μονακό και Λιόν. Καλή μεσοεπιθετικά, δημιουργεί αρκετές τελικές (ειδικά εντός), ενώ έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά της, εκτός από τις ήττες σε Παρί και Ρεν. Τα πέντε γκολ έφτασε ο φορ Μπάγιο (έχει και δύο ασίστ), σημείο αναφοράς για την ομάδα του Πασκάλ Γκαστιέν.

Την χειρότερη στιγμή ήρθε η διακοπή για την Λιλ, καθώς με το 2-0 απέναντι στην Μαρσέιγ έφτασε τις τρεις σερί νίκες και σκαρφάλωσε στην 8η θέση (14 βαθμοί). Δείχνουν να «στρώνουν» σιγά σιγά οι πρωταθλητές ενώ το ματς με την Μαρσέιγ ήταν το πρώτο φετινό που διατήρησε το μηδέν στην άμυνα (αρκετές φάσεις η Μαρσέιγ ωστόσο που είχε και απουσίες). Σημαντικές οι απουσίες των Γιλμάζ και Ρεϊνίλντο που εκτίουν ποινή. Αμφίβολος και ο έτερος φορ Ντέιβιντ που αγωνίστηκε με την εθνική Καναδά πριν 48 ώρες.

Σήμα κατατεθέν τα πολλά γκολ στα τέσσερα φετινά παιχνίδια που διηύθυνε έως τώρα ο Ερίκ Βατελιέ (μεταξύ αυτών και το 3-3 της Λιλ στην έδρα της Μετς με ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 97’!). Συγκεκριμένα, 4/4 over και 3/4 goal/goal και μάλιστα με μεγάλα σκορ (3-3, 2-4, 3-0 και 3-1).

Δυνατή και με επιθετική νοοτροπία εντός «Γκαμπριέλ Μονπιέ» η Κλερμόν. Βρίσκει τα πατήματά της σταδιακά η Λιλ, που όμως έχει απουσίες και ερωτηματικά στην επίθεση. Δεν θα μπλέξουμε με σημεία, θα ποντάρουμε στο πιο μετριοπαθές αμφίτερμα.

Ντέρμπι που βγάζει γκολ

Δεύτερο συνεχόμενο «Χ» για την Λιόν το 1-1 στο ντέρμπι με την Σεντ Ετιέν (προηγήθηκε το εντός 1-1 με Λοριάν). Πολλές ευκαιρίες αμφότερες, δίκαιο αποτέλεσμα. Πασχίζει να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες σε επίθεση και άμυνα ο Πέτερ Μπος. Εντυπωσιακή στην δημιουργία και με συνέπεια στο σκοράρισμα, αλλά και με κενά στην άμυνα, που έχουν στοιχίσει έως τώρα (έχει επιτρέψει συνολικά 120 σουτ στους αντιπάλους της, 2η στην σχετική κατάταξη). Η τάση των «λιονέ» να πιέζουν ψηλά στο γήπεδο και να διατηρούν ψηλά τις γραμμές τους, τους αφήνουν εκτεθειμένους απέναντι σε ομάδες με γρήγορο transition και ταχείς επιθετικούς (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα παιχνίδια με Λοριάν και Τρουά). Κομβική η απουσία του βασικού τερματοφύλακα και αρχηγού Λόπεζ. Παραμένουν εκτός οι φορ Ντεμπελέ, Σλιμανί ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο κορυφαίος Πακετά (έπαιξε για 60′ με την εθνική Βραζιλίας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ωστόσο επιστρέφει από τιμωρία ο Έμερσον.

Σε κακό timing ήρθε η διακοπή και για την Μονακό, η οποία έτρεχε σερί τριών νικών (Σεντ Ετιέν και Μπορντό εντός, Κλερμόν εκτός). Μάλιστα και στα τρία αυτά παιχνίδια σημείωσε τρία τέρματα, με τον ηγετικό φορ Μπεν Γιεντέρ να βρίσκει φόρμα και να πετυχαίνει τα τέσσερα από τα εννέα γκολ. Το πιο πρόσφατο απέναντι στην Μπορντό ήταν και το πρώτο φετινό στο οποίο οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα (επέτρεψαν μόλις τέσσερεις τελικές στους φιλοξενούμενους). Ηχηρή η απουσία του χαφ Τσουαμενί λόγω τιμωρίας, Θα λείψει και ο Ντιόπ, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Γκολοβίν και Σιντιμπέ.

Το πάνω χέρι έχει η Λιόν απέναντι στην Μονακό εντός έδρας (11-7-3 εντός 20ετίας). Πέρυσι για την Ligue 1 η Λιόν επικράτησε μέσα-έξω της Μονακό (4-1 και 2-3) ενώ οι Μονεγάσκοι επιβλήθηκαν με 2-0 για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Μόνο over φέτος για τον διαιτητή Αμορί Ντελερί (5/5 και 4/5 goal/goal). Αξιοσημείωτο ότι μόνο στο ένα από τα πέντε φετινά παιχνίδια του, κέρδισε ο γηπεδούχος.

Ντέρμπι ανάμεσα σε ισοδύναμες (μέσες-άκρες) ομάδες, που έχουν την ποιότητα να προσφέρουν ένα ανοιχτό ματς παρά τις απουσίες τους. Πιο safe επιλογή το αμφίτερμα που μόνο του πληρώνει λίγο, αλλά μπορεί να μπει σε δυάδα με το αντίστοιχο του Κλερμόν – Λιλ.

Προγνωστικά Γαλλίας: Με έφεση στα…σημαιάκια

Άμεση αντίδραση και επιστροφή στις νίκες ψάχνει η Ντιζόν, που μετά τις τρεις σερί νίκες απέναντι σε Μπαστιά, Δουνκέρκη και Καέν, υπέστη απανωτές ήττες κόντρα σε Βαλενσιέν και Χάβρη. Ποιοτική ομάδα οι «κουκουβάγιες», που δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, αλλά με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Εξίσου ποιοτική και η Αμιάν, που έχει αρχίσει να «στρώνει» (θέμα χρόνου ελέω Ινσμπερζέ). Οι φιλοξενούμενοι δεν κερδίζουν εύκολα (μία νίκη φέτος), αλλά χάνουν εξίσου δύσκολα (τέσσερεις σερί ισοπαλίες, μία ήττα στα τελευταία οκτώ).

Συχνό φαινόμενο τα πολλά κόρνερ στα παιχνίδια και των δύο. Συνολικά 35 έχουν καταγραφεί στα τρία τελευταία εντός της Ντιζόν. Στα παιχνίδια της Αμιάν ο μέσος όρος των κόρνερ φτάνει τα 11.

Ντέρμπι στον Βορρά

Τρεις σερί νίκες προ διακοπής η Βαλενσιέν με δύο σπουδαία «διπλά» σε Ντιζόν και Καέν. Ομάδα που δημιουργεί αλλά και δέχεται φάσεις, στοιχείο που οδηγεί συχνά σε ανοιχτά παιχνίδια (τέσσερα σερί over εντός η Βαλενσιέν). Σε καλή κατάσταση και η Δουνκέρκη με δύο σερί νίκες πριν την διακοπή, οι πρώτες φετινές της. Αναμέτρηση με χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι, στον γαλλικό Βορρά.

Αμφότερες καταγράφουν διψήφια νούμερα σε κόρνερ στα παιχνίδια τους φέτος με την Βαλενσιέν να αγγίζει τα 11 ανά αγώνα μέσα-έξω, ενώ τα εκτός έδρας της Δουνκέρκης φτάνουν τα 10.

Όπως και στη Ντιζόν έτσι και εδώ το line στα κόρνερ είναι χαμηλά για δύο ομάδες που επισκέπτονται συχνά τα…σημαιάκια. Θα πάμε λοιπόν σε μια δυάδα με τα κόρνερ αγώνα στα παραπάνω παιχνίδια.

Αλλαγή σκυτάλης στη Νανσί

Υπό άλλες συνθήκες ο βαθμός στο Παρίσι θα θεωρούνταν θετικό αποτέλεσμα. Όταν όμως αγνοείς την νίκη από την αρχή της σεζόν (0-5-6), αυτό δεν αρκεί. Τέλος λοιπόν από τον πάγκο της Νανσί ο Ντάνιελ Στέντελ. Στη θέση του ως υπηρεσιακός ο πρώην παίκτης της αλλά και διεθνής Μπενουά Πεντρεττί. Ασφαλώς δεν περιμένουμε θαύματα αλλά μια πρώτη αντίδραση των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε έναν αποδεδειγμένα ανώτερο αντίπαλο, με έφεση στα εκτός έδρας.

Θα αποφύγουμε τα σημεία και θα επιλέξουμε τα ομαδικά κόρνερ των γηπεδούχων, οι οποίοι εντός έδρας έχουν κερδίσει συνολικά 31 σε πέντε ματς, ενώ η Γκινγκάμπ ως φιλοξενούμενη παραχωρεί τουλάχιστον πέντε ανά παιχνίδι.

Δυάδα απόδοσης 2.76
18:00
Κλερμόν - Λιλ
Goal/goal
1.78
22:00
Λιόν - Μονακό
Goal/goal
1.55
BET: 30 units
Δυάδα απόδοσης 3.93
20:00
Ντιζόν - Αμιάν
Over 8,5 κόρνερ
1.87
20:00
Βαλενσιέν - Δουνκέρκη
Over 8,5 κόρνερ
2.10
BET: 10 units
Μονό
20:00
Νανσί - Γκινγκάμπ
Νανσί Over 4,5 κόρνερ
2.15
BET: 10 units
Fun bet
22:00
Λιόν - Μονακό
Γκολ Αουάρ και Μπεν Γιεντέρ
9.00
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις