Τέσσερις επιστημονικές μέθοδοι για ποντάρισμα

Τέσσερις επιστημονικές μέθοδοι για ποντάρισμα

Το στοίχημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επίστημη.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι στοιχηματικές εταιρείες βασίζονται στην ενδελεχή έρευνα σχετικά με την ψυχολογία, τις στατιστικές και τη συμπεριφορά των παικτών. Από την πλευρά μας, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες νίκης μας. Μάλιστα, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη. Η ομάδα του Koubanezos.gr είναι εδώ για να σας ενημερώσει για τέσσερις επιστημονικές θεωρίες που μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις στο στοίχημα.

Ο κανόνας των μικρών αριθμών

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι άνθρωποι συνηθίζουν να πιστεύουν πως μικρά δείγματα παρατηρήσεων είναι αντιπροσωπευτικά. Αυτό ισχύει κυρίως για τους tipsters. Πολλοί ακολουθούν έναν tipster επειδή δείχνει να έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, με μικρό όμως αριθμό προβλέψεων (πχ. δύο στα τρία). Έτσι ο tipster θα προσελκύσει αναγνώστες με τη λογική πως είναι καλά διαβασμένος και θα συνεχίσει το καλό του σερί. Το δείγμα παρ’ όλα αυτά δεν ήταν μεγάλο και είναι μεγάλη η πιθανότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα και στον επόμενο αριθμό προβλέψεων το ποσοστό επιτυχίας να αποτύχει. Θα πρέπει να βασίζεστε σε μεγάλο αριθμό επιτυχιών για να πειστείτε.

Θεωρία των μεγάλων αριθμών

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ως όταν ένα γεγονός επαναλαμβάνεται πολλές φορές, το αποτέλεσμα τείνει να είναι πιο κοντά στο μέσο όρο. Η στρατηγική αυτή βοηθά τον απλό παίκτη να προστατευτεί από τα “τυφλά” στοιχήματα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική, πριν τοποθετήσετε τα στοιχήματα σας θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την απόδοση της ομάδας που σκοπεύετε να στοιχηματίσετε σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να κρίνετε αν μπορεί να κερδίσει ή όχι.

Προκατάληψη Οικειότητας

Σύμφωνα με μελέτες στην χρηματοοικονομική επιστήμη, οι καταναλωτές συνηθίζουν να αποκτούν μετοχές με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι. Μεταφράζοντας το αυτό στοιχηματικά, οι παίκτες τείνουν να ποντάρουν ομάδες που υποστηρίζουν ή έχουν παρακολουθήσει αρκετά. Τις περισσότερες φορές, όμως, τα στοιχήματα αυτά είναι συναισθηματικά και προκύπτουν χωρίς αντικειμενική ανάλυση. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τέτοιου είδους στοιχήματα, αφού στόχος είναι το κέρδος και όχι η συναισθηματική κάλυψη.

Θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, έξυπνος επενδυτής είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει την αγορά μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, αν η απόδοση της γηπεδούχου ομάδας βρίσκεται στην τιμή 3.00 και ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης τραυματιστεί, τότε αυτομάτως η απόδοση θα μειωθεί στο 2.70. Βάσει της θεωρίας, οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν τότε να ποντάρουν στην γηπεδούχο ομάδα θεωρώντας πως απέκτησε μεγάλο προβάδισμα. Έτσι η τιμή θα πέσει και άλλο. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αξιολογήσετε και να αναλύσετε πάντα τα διαθέσιμα δεδομένα για να κρίνετε μια μεταβολή στην απόδοση, πριν εξετάσετε αν αξίζει να στοιχηματίσετε σε αυτή.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα