Tα πονταρίσματα και οι στρατηγικές

Ποντάρισμα στο στοίχημα.

Στο στοίχημα υπάρχουν οι στρατηγικές όπως σε όλα τα παιχνίδια.

Ποντάρισμα στο στοίχημα

Καλό είναι ο κάθε παίχτης να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για ποντάρισμα στο στοίχημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ακολουθεί και αυστηρά χωρίς κάποιες παραλλαγές. Αναζητούμε , αναλύουμε και ανάλογα το μπάτζετ μας ποντάρουμε.

Τα πιο σύνηθες είδη πονταρίσματος

Back & Lay

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι η πιο ‘’γνωστή’’ στον χώρο του στοιχήματος. Τα  ‘’back’’ πονταρίσματα είναι όταν ο παίχτης επιλέξει το ποντάρισμα του στο αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τα ‘’lay’’ πονταρίσματα είναι όταν στο ίδιο παιχνίδι ο ίδιος παίχτης ποντάρει εναντίον του ίδιου του πονταρίσματος του. Συνήθως αυτό γίνεται κατά την διάρκεια (Live) των  αγώνων. Έτσι με αυτή την στρατηγική ο παίχτης μπορεί να βρει αξία σε περισσότερα από ένα σημεία στον ίδιο αγώνα.

Διπλή Ευκαιρία

Αυτή η στρατηγική κρατάει χρόνια. Εποχές ΠΡΟ-ΠΟ και την επιλέγουν παίχτες που δεν τους αρέσει ή απλά δεν θέλουν να ρισκάρουν. Χοντρικά, αν θα έπρεπε να απαντήσουμε στο ερώτημα «τι είναι η διπλή ευκαιρία στο στοίχημα», θα λέγαμε πως  στην διπλή ευκαιρία μπορεί κανείς να ποντάρει στα δυο από τα τρία σημεία της αναμέτρησης. Με αυτή την μέθοδο οι πιθανότητες του παίχτη αυξάνονται για επιτυχία. Πλέον θα έχει σχεδόν 67% πιθανότητα να πιάσει το ποντάρισμα του. Θέλει σωστή μελέτη σε αποδόσεις που όντως θα αξίζουν. Στόχος μας είναι μακροπρόθεσμα να είμαστε κερδισμένοι. Μέσω της διπλής ευκαιρίας είναι πιο πιθανό το κέρδος μας.

Η «Διπλή Ευκαιρία» στο στοίχημα – Παιχνίδι με combo αλλά και Ημίχρονα/Τελικά | Youbet.gr

Ημίχρονα/Τελικά

Εδώ το ρίσκο αυξάνεται. Διότι ο παίχτης ποντάρει σε δύο αποτελέσματα στον ίδιο αγώνα και θα πληρωθεί μόνο αν πιάσει και τα δύο. Καταλαβαίνεται πως αποτελεί μια στρατηγική με μπόλικο ρίσκο. Όπως σε όλα τα είδη πονταρίσματος έτσι και εδώ οφείλουμε να έχουμε μελετήσει πριν τοποθετήσουμε τα λεφτά μας. Αρχικά πρέπει να έχουμε παρατηρήσει και τις δύο ομάδες που αποτελούν το ζευγάρι του αγώνα. Αν στα προηγούμενα παιχνίδια τους ήταν σταθερές στην απόδοση τους, αν βασίζονται στην άμυνα ή στην επίθεση και αν μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Βεβαίως σημαντικό παράγοντα παίζει και η έδρα και η απόδοση στο ημίχρονο/τελικό. 

Χάντικαπ

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν ακούσει την έννοια «χάντικαπ» αλλά δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει. Ο όρος χάντικαπ είναι ομολογουμένως ένα από τους πιο δυσνόητους ορισμούς στο στοίχημα. Υπάρχει το Ασιατικό χάντικαπ και το Ευρωπαικό χάντικαπ

Ασιατικό Χάντικαπ

Χάντικαπ +2:  Εδώ σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε ποντάρει κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά τότε κερδίζετε. Αν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά, σας επιστρέφεται το ποντάρισμα που τοποθετήσατε.

Χάντικαπ -2:  Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε ποντάρει κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά τότε κερδίζετε όλο το ποσό. Αν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, παίρνετε πίσω το ποντάρισμα σας.

Το ίδιο ισχύει και στα Ευρωπαϊκά Χάντικαπ με την διαφορά ότι δεν υπάρχει VOID(δεν υπάρχει επιστροφή πονταρίσματος) , αλλά η ισοπαλία. Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται με τον αριθμό που υπάρχει μέσα στην παρένθεση δίπλα στην κάθε ομάδα.Οι αγορές συνήθως φτάνουν έως και +/- 4.

Συνήθως τέτοια πονταρίσματα τοποθετούνται σε ομάδες φαβορί που ενδέχεται να κερδίσουν με πολλά γκολ. Οπότε εάν ο «ξερός» άσσος έχει απόδοση 1.25, με ένα χάντικαπ να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά(-2)  σίγουρα αυξάνεται η απόδοση αλλά και το κέρδος μας σε περίπτωση που επαλειφθούμε. Από την άλλη υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κυνηγάμε το αουτσάιντερ και επιλέγουμε το +1 , +2 αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις.

Ηead to Head

Σε αυτή την στρατηγική επιλέγουμε να υποστηρίξουμε μια ομάδα ή έναν αθλητή κόντρα σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο. Η συγκεκριμένη επιλογή βρίσκεται Online και τα τελευταία χρόνια με την σωστή μελέτη επιλέγεται από πολλούς παίχτες του στοιχήματος. Έχεις ποικιλία αγορών εδώ από μια αγορά ημερήσια έως μακροχρόνια , υπάρχει αξία, αφού δεν επιλέγουμε κλασικά σημεία.

Οver/Under

Ίσως η πιο γνωστή και σύνηθες στρατηγική στο στοίχημα που κρατάει χρόνια. Εδώ ο παίχτης επιλέγει είτε το Over είτε το Under ποντάροντας έτσι στα γκολ της αναμέτρησης. Ουσιαστικά οι πιθανότητες είναι 50%. Επίσης θέλει καλή μελέτη και ανάλυση των ομάδων αυτή η στρατηγική. Το πιο συχνό line είναι τα 2,5 γκολ. Τελευταία υπάρχουν πολλές πτυχές με Over/Under ημιχρόνου αλλά και περισσοτέρων γκολ.

Θεωρία Στοιχήματος | Betcosmos

Multibet-MatchCombo-BetBuilder

Σε αυτό το είδος πονταρίσματος ο παίχτης μπορεί να επιλέξει παραπάνω από μια επιλογή στον ίδιο αγώνα. Έτσι αυξάνεται η απόδοση  αλλά και οι πιθανότητες μειώνονται. Όσες περισσότερες επιλογές τόσες λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει ο παίχτης. Ο παίχτης που θα επιλέξει αυτή την στρατηγική επιβάλλεται να έχει παρακολουθήσει σταδιακά τις δύο ομάδες που αγωνίζονται σε οποιοδήποτε άθλημα.

Γκολ στα τελευταία λεπτά (Late)

Η συγκεκριμένη στρατηγική έχει αποκτήσει πολύ κοινό τα τελευταία χρόνια. Όσοι κυρίως ασχολούνται με το live. Εφαρμόζεται συνήθως όταν ο παίχτης βλέπει ζωντανά τον αγώνα στην τηλεόραση , έχει εικόνα της ροής του παιχνιδιού. Αυτό τον βοηθάει στο ποντάρισμα του. Η απόδοση σε αυτή την αγορά είναι αντιστρόφως ανάλογη όσο μειώνεται ο χρόνος αυξάνεται η απόδοση στο να μπει ένα ακόμα γκολ στο παιχνίδι. Απολύτως λογικό. Ο κάθε παίχτης ανάλογα το μπατζετ που διαθέτει επιλέγει την χρονική στιγμή που η απόδοση που θα ποντάρει τον ικανοποιεί. Αξίζει βέβαια στο συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει κάποιο κίνητρο μια από τις δύο ομάδες στο τέλος του παιχνιδιού ώστε οι πιθανότητες ενός ακόμη γκολ να αυξηθούν. Αν συμφέρει στην εκάστοτε ομάδα να ρισκάρει για γκολ στο τέλος τότε θα ρισκάρει και ο παίχτης στο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Σύστημα

Μια παλιά πολύπλοκη στρατηγική στοιχήματος. Πλήθος επιλογών με διαφορετική αξία κάθε φορά. Η βασική επιλογή του συστήματος στο στοίχημα είναι η επιλογή μεγάλων αποδόσεων και το κέρδος ακόμα και αν δεν κάνουμε το απόλυτο στις επιλογές μας. Ανάλογα τις αποδόσεις που θα επιλέξουμε θα κρίνουμε και το σύστημα που θα διαλέξουμε. Μπορεί να είναι 4/5 , 3-4-5 ,4-5-6 , 3-4-5-6 κ.α. Όσο περισσότερα ζητούμενα έχουμε τόσο μεγαλύτερες αποδόσεις επιλέγουμε.

Ακριβές Score & Scorecast

Τελευταίο και πιο ρισκαδόρικο είδος πονταρίσματος. Το να επιλέξεις το ακριβές σκορ σε ένα παιχνίδι όλοι ξέρουμε πως είναι δύσκολο , για αυτό και οι αποδόσεις μεγάλες. Το να επιλέξεις πρώτο σκόρερ στο ματς μαζί με το ακριβές σκορ (Scorecast) αποτελεί το πιο δύσκολο ποντάρισμα. Ασφαλώς και δεν υφίσταται για μεγάλο ποντάρισμα κάτι τέτοιο δίοτι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Είναι για παίχτες που τους αρέσει το ρίσκο και η αδρεναλίνη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις