Από Βαρκελώνη μέχρι… Ρουμανία

Από Βαρκελώνη μέχρι... Ρουμανία

Προγνωστικά μπάσκετ: Δεύτερη μέρα «διαβολοβδομάδας» στην Ευρωλίγκα. Με αυτή αλλά και με το FIBA Europe cup ασχολείται σήμερα ο Παναγιώτης Δογαντζής.

Καλημέρα σε όλους. Συνέχεια στη «διαβολοβδομάδα»της Euroleague και εννοείται θα ασχοληθούμε με τις αναμετρήσεις της. Ακόμη στα προγνωστικά μπάσκετ θα έχουμε και μία επιλογή από το FIBA Europe cup.

Προγνωστικά μπάσκετ: Οραντέα vs Λέγκια Βαρσοβίας

Πρώτη αγωνιστική για τον όγδοο όμιλο του FIBA Europe cup με την ρουμάνικη Οραντέα να υποδέχεται την Λέγκια Βαρσοβίας. Η Οραντέα ηττήθηκε στο πλαίσιο του Ρουμανικού πρωταθλήματος από την Κλουζ με 55-82. Εξαιρετικός και μοναδικός διψήφιος ο πρώην παίκτης της Χίμκι, Γκάρλον Γκριν με 14 πόντους.

Από την άλλη, η Λέγκια είναι στην τρίτη θέση της ΕΒL και έρχεται από δύο σερί νίκες. Κέρδισε την Σταρτ εντός έδρας με 69-60 έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Αμπντούλ-Ραχμάν με 17 πόντους.

Εκτίμηση: Δύσκολη αναμέτρηση αλλά η Οραντέα έπαιξε και πέρσι στη διοργάνωση. Με βάση την εμπειρία της και τον εξαιρετικό Αμερικανό φόργουορντ Γκάρλον Γκριν στα προγνωστικά μπάσκετ θα πάμε με τη νίκη των Ρουμάνων σε πολύ καλή απόδοση.

Ερυθρός Αστέρας vs Ζαλγκίρις

Συνέχεια με Euroleague με την αναμέτρηση του Ερυθρού (1-1) με την Ζαλγκίρις (0-2). Ο Ερυθρός έκανε την έκπληξη και πέτυχε σπουδαίο διπλό απέναντι στη Μακάμπι με 75-63. Η τριάδα Κάλινιτς-Μίτροβιτς-Βόλτερς πέτυχε μαζί 48 πόντους. Στην αναμέτρηση είχε διαφορές σχεδόν σε όλη τη διάρκεια κοντά στους 18 πόντους.

Από την άλλη, η Ζαλγκίρις πλέον έχει νέο προπονητή τον γνωστό μας Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος, αντικατέστησε τον Αυστριακό Μάρτιν Σίλερ. Ηττήθηκε από την Ζενίτ εντός έδρας με 64-70. Πρώτος σκόρερ ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 14 πόντους.

Εκτίμηση: Αν δεν υπήρχε αλλαγή προπονητή τότε θα είχαμε ξεκάθαρο φαβορί τους Σέρβους. Η αλλαγή προπονητή όμως μας οδηγεί στο να απέχουμε από κάποιο σημείο. Εμείς στα προγνωστικά μας θα πάμε στο under 83,5 πόντων της Ζαλγκίρις και στο over 5,5 πόντων του Εντγκάρας Ουλάνοβας καθώς, σχεδόν όλα τα ματς του Ερυθρού καταλήγουν στο under και ο Ουλάνοβας παίζει 30+ λεπτά μ.ο.

Μπαρτσελόνα vs Ολυμπιακός

Τέλος,  δεν θα μπορούσε να λείπει η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα (2-0) με τον Ολυμπιακό (2-0). Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την ελλιπή Μπάγερν με 80-72 μέσα στο Μόναχο. Κορυφαίος στην αναμέτρηση ήταν ο Χίγκινς με 16 πόντους.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός «έπνιξε» την Ρεάλ στο ΣΕΦ με 74-68. Κορυφαίος ο συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους. Κομβικός με μεγάλα καλάθια στο τέλος ο ομογενής Τάιλερ Ντόρσεϊ με 12.

Εκτίμηση: Ο Ολυμπιακός είναι σε καταπληκτική κατάσταση αλλά η έδρα ίσως παίξει τον ρόλο της. Θα απέχουμε από κάποιο σημείο. Στα προγνωστικά θα πάμε με το over 68,5 του Ολυμπιακού και με το over 0,5 τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ. Το παιχνίδι θεωρώ ότι θα είναι κλειστό, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορέσει να σκοράρει 69 πόντους. Όσον αφορά τον Γουόκαπ, ο Αμερικανός θα χρειαστεί να μείνει αρκετά στην αναμέτρηση λόγω της αμυντικής του ικανότητας. Σουτάρει πάντα με εξαιρετικές προϋποθέσεις σχεδόν 3 τρίποντα ανα παιχνίδι. Ένα τρίποντο είναι αρκετό για να περάσουμε την πόρτα του ταμείου.

Μονό
19:00
Οραντέα - Λέγκια Βαρσοβίας
1
2.05
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 2.00
20:00
Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις
Ζαλγκίρις under 83,5 πόντοι
1.23
22:00
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
Ολυμπιακός over 68,5 πόντοι
1.62
BET: 20 units
Δυάδα απόδοσης 3.01
20:00
Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις
Ουλάνοβας over 5,5 πόντοι
1.72
22:00
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
Γουόκαπ over 0,5 τρίποντο
1.75
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις