Ποιο ήταν το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα;

δελτίο

Ηταν Μάρτιος του 1959 όταν οι Έλληνες φίλαθλοι απέκτησαν μια νέα κυριακάτικη συνήθεια, καθώς ήρθε στη ζωή τους το δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ.

Ιστορία από το μακρινό 1959

Ηταν Μάρτιος του 1959 όταν οι Έλληνες φίλαθλοι απέκτησαν μια νέα κυριακάτικη συνήθεια, καθώς ήρθε στη ζωή τους το δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ. Με 12 αγώνες τότε -το 1965 θα γίνουν 13- συνόδεψε επί δεκαετίες τους φιλάθλους, που όταν δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο, σημείωναν την εξέλιξη του σκορ παρακολουθώντας τα ματς από το ραδιόφωνο με ένα άπαιχτο δελτίο στο χέρι.

Το πολυπόθητο 13άρι ήταν όνειρο για αρκετές γενιές φιλάθων και ποδοσφαιρόφιλων. Λίγοι όμως κατάφεραν να κερδίσουν μεγάλα ποσά, καθώς οι εκπλήξεις, δηλαδή τα απρόσμενα αποτελέσματα, δεν έλλειπαν ανά εβδομάδα.

Ποιο ήταν το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα;

 

Οι νοσταλγοί του παλιού καιρού ας θυμηθούμε το πρώτο-πρώτο δελτίο της 1ης Μαρτίου 1959. Περιλάμβανε 14 αγώνες (12+2 αναπληρωματικούς για την περίπτωση διακοπής ή αναβολής – αναπληρωματικοί αγώνες υπήρχαν ως το 1964).

Στον πρώτο αυτό διαγωνισμό συμπληρώθηκαν 213.670 δελτία σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχαν πρακτορεία. Οι νικητές μοιράστηκαν 228.360 δρχ οι 12άρηδες και άλλα τόσα οι 11άρηδες. Προβλεπόταν πως αν δεν υπήρχαν νικητές, τα ποσά θα μοιράζονταν οι 10άρηδες ή και οι 9άρηδες. Η διαλογή έγινε στα πρώτα γραφεία του ΟΠΑΠ, στην οδό Βουλής 14, και καθυστέρησε πολύ, μιας και έγινε από άπειρους συμβασιούχους, που είχαν προσληφθεί για τη δουλειά αυτή.

Βρέθηκε μόνος ένας 12άρης που κέρδισε 228.000 δρχ, ο Νικόλαος Πάσσαρης από την Κυψέλη (οδός Φ. Νέγρη), δικηγόρος και φανατικός ΑΕΚτζής. Υπήρχαν ακόμη 47 εντεκάρηδες, που κέρδισαν από 4.757,50 δρχ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνα τα χρόνια.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά