Η… αραβική Νιούκαστλ έφερε τα πάνω κάτω στις αποδόσεις

Η... αραβική Νιούκαστλ έφερε τα πάνω κάτω στις αποδόσεις

Νιούκαστλ και Άραβες αλλάζουν την Premier League και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι πρώτες αποδόσεις για κούπες και μεταγραφές.

Η αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της Νιούκαστλ είναι πλέον πραγματικότητα. Η Premier League έδωσε το πράσινο φως και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν είναι οι νέοι ιδιοκτήτες, πληρώνοντας στον Μάικ Άσλεϊ το ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται πλέον, για το πλουσιότερο club του πλανήτη, αφού η περιουσία των δύο Αράβων, ανέρχεται στα 320 δισεκατομμύρια λίρες! Οι οπαδοί της Νιούκαστλ, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται…

Οι τιμές για την φετινή λίγκα

Αρχικά, για τη φετινή σεζόν τα πράγματα μάλλον δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν. Στο 6.00 προσφέρεται η 10άδα της Premier League, απόδοση που δείχνει ότι ίσως συμβιβαστεί με την άνετη παραμονή σχεδιάζοντας την επόμενη σεζόν. Υπάρχει φυσικά και το 50.00 της τετράδας, αλλά μάλλον είναι ουτοπικό.

Στο 5.00 προσφέρεται ο υποβιβασμός. Φαντάζεστε το κάζο; Να είσαι ο πιο πλούσιος σύλλογος του πλανήτη και να υποβιβάζεσαι; Θα είχε πλάκα…

Ποια κούπα θα σηκώσει πρώτη;

Το περισσότερο ζουμί όμως, είναι στις μελλοντικές αγορές των στοιχηματικών. Διάφορα σενάρια και που ήδη προσφέρονται για στοιχηματισμό.

Αρχή με την Premier League της σεζόν 2022-23 και την κατάκτησή της από τις «καρακάξες». Στο 50.00 η απόδοση, ασφαλώς μαζεμένη αν κρίνουμε από τα 200άρια που κυκλοφορούσαν πριν την αλλαγή ιδιοκτησίας.

Στα κύπελλα της Αγγλίας, το FA και το League Cup, η απόδοση είναι η ίδια: 15.00. O γρήγορος δρόμος για μια κούπα, μπορεί να είναι και ο πιο εύκολος. Αυτό ακριβώς δείχνει το 15.00.

Το 7.00 του να καταφέρει να μπει η Νιούκαστλ στην τετράδα και στο Champions League μαρτυρά ένα πράγμα: τον φόβο. Το επίπεδο ποιότητας έχει εκτοξευθεί στην Premier League, με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους «μεγάλους» να είναι τεράστιος. Πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Νιούκαστλ απ’ το 2023 κιόλας να σπάσει την τετράδα των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρ’ όλα αυτά, προσφέροντάς της στο 7.00 δείχνουν ότι φοβούνται το χρήμα των Αράβων.

Οι αγορές των μεταγραφών

Υπάρχουν όμως και οι πιο… πικάντικες αγορές. Όπως αυτή των χειμερινών μεταγραφών. Αναμένεται δυνατό παζάρι τον Ιανουάριο, με πολλά μεγάλα ονόματα να κάνουν παρέλαση στα ρεπορτάζ. Μορέλος (9.00), Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Φαν ντε Μπέικ (12.00), Λίνγκαρντ (15.00), Μαρσιάλ (17.00), Ουσμάν Ντεμπελέ, Ράμσεϊ (18.00) είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς που προσφέρονται για να υπογράψουν με την Νιούκαστλ πριν τις 3/2/2022.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν απ’ τους Άραβες θα είναι πολλά. Πάρα πολλά. Θα καταφέρουν όμως να σπάσουν το ρεκόρ ακριβότερης μεταγραφής από αγγλικό σύλλογο μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2022; Στο 7.50 το ενδεχόμενο. Nα σημειωθεί πως η ακριβότερη μεταγραφή, ήταν αυτή του Τζακ Γκρίλις στην Μάντσεστερ Σίτι αντί 117.000.000 ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας, είναι η μετακίνηση Νεϊμάρ απ’ την Μπαρτσελόνα στην Παρί το 2017. Μετακίνηση που κόστισε 222.000.000 ευρώ στους Παριζιάνους. Το ενδεχόμενο να καταρρίψει η Νιούκαστλ αυτό το ρεκόρ, προσφέρεται μόλις στο 18.00, ενδεικτικό των προθέσεων των Αράβων ιδιοκτητών της.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις