Στοίχημα σνούκερ: Χόκινς για τη ρεβάνς

Στοίχημα σνούκερ: Χόκινς για τη ρεβάνς

Ο αξέχαστος τελικός του Northern Ireland Open του 2016, ξαναζωντανεύει σήμερα: ο Μαρκ Κινγκ και ο Μπάρι Χόκινς αναμετρώνται στο πλαίσιο του 2ου γύρου!

Ο υπογράφων θα μπορούσε να μιλά επί ώρες για τον τελικό του Northern Ireland Open του 2016. Και να γράψει χιλιάδες λέξεις, παρότι η διοργάνωση δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικές του καλενταριού του σνούκερ. Ούτε οι δύο φιναλίστ λογίζονταν ως «εμπορικοί».

Ήταν, όμως, τόσο μεγάλη η ένταση, τόσες πολλές οι ανατροπές, αλλά και τόσο σημαντικό το διακύβευμα, που αδύνατο να μη μείνεις καθηλωμένος στην καρέκλα σου. Iδίως κατά τη διάρκεια της ασύλληπτης ποιότητας τακτικής μάχης το 16ο frame, αλλά και στο φινάλε του decider.

Όπως ήταν αδύνατο να μην πλημμυρίσουν τα μάτια σου με δάκρυα, βλέποντας τη λάμψη στα μάτια του θριαμβευτή Μαρκ Κινγκ και ακούγοντας τον συγκινητικό λόγο που εκφώνησε λίγο πριν την απονομή.

Ο Κινγκ είχε νικήσει τότε τον Μπάρι Χόκινς με 9-8, φτάνοντας στον πρώτο τίτλο μιας καριέρας που μέχρι τότε έμοιαζε καταδικασμένη στη μετριότητα. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το ζευγάρι του αλησμόνητου εκείνου τελικού συναντιέται ξανά στο ίδιο τουρνουά. Έχουν αλλάξει ο χώρος (θα αναμετρηθούν στο Waterfront Hall αντί για το Titanic Exhibition Centre) και φυσικά ο γύρος. Δεν είναι ο τελικός, δεν υπάρχει τρόπαιο, το έπαθλο είναι η πρόκριση στους «32».

Γράφουμε στον τίτλο για την ευκαιρία που έχει ο Χόκινς να πάρει ρεβάνς. Σίγουρα, όμως, δεν το βλέπει κι ο ίδιος έτσι. Ακόμα και στον προ πενταετίας τελικό, οι συγκινητικές αντιδράσεις του Κινγκ είχαν απαλύνει τον πόνο της ήττας. Αφήστε που σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει αισθητά.

Στα 42 του πια ο Χόκινς, παλεύει για να κρατηθεί εντός του top 16. Αλλά τα καταφέρνει, έστω κι αν έχει μείνει χωρίς τίτλο απ’ τις αρχές του 2017. Ο Κινγκ, πάλι, έχει κατρακυλήσει στο Νο 55 και η φόρμα του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι προάγγελος κακών. Ενδεχομένως ο 47χρονος άσος από το Ρόμφορντ να μην έχει πολύ μέλλον στο επαγγελματικό Tour.

Τουλάχιστον έχει να θυμάται τη μεγάλη στιγμή του 2016.

Τι κάνουμε με το στοίχημα, όμως; Για να διατηρήσω τον συναισθηματικό τόνο που διαπερνά το κείμενο, σημειώνω το εξής: Θα χαρώ αν νικήσει και σήμερα ο Κινγκ κι ας χάσω το στοίχημα. Διότι η φωνή της λογικής προτείνει νίκη Χόκινς και μάλιστα με χάντικαπ.

Θα συνδυαστεί με το «overάκι» στην αναμέτρηση του Λιανγκ Γουενμπό με τον Λούκα Μπρεσέλ, η οποία λογικά θα είναι αμφίρροπη.

Πίστη στον Μέρφι

Το Northern Ireland Open ξεκίνησε υπέροχα και για τη στοιχηματική μας στήλη. Η επιτυχία στις προτάσεις του Σαββάτου ήταν απόλυτη, καθώς πέρασε τόσο η νίκη του Τζίμι Ρόμπερτσον επί του Τζόου Γιουελόνγκ (2.25) όσο και η δυάδα με το over και το χάντικαπ.

Συνέχεια στους αποκλεισμούς παικτών των top 16, έπειτα από εκείνους του Τζόου και του Άντονι ΜακΓκιλ (3-4 από τον Λι Γουόκερ) δεν δόθηκε χθες. Και σήμερα απομένει ένα ματς της φάσης των «128», που είναι αρκετά πονηρό. Ο Σον Μέρφι αντιμετωπίζει τον Μπάι Λανγκνίνγκ.

Ο 19χρονος Κινέζος που εντυπωσίασε στα προκριματικά του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι ικανός να προξενήσει ζημιές. Όσοι θυμάστε πόσο καλά είχε παίξει στη νίκη του επί του ΜακΜάνους τον Απρίλιο (η οποία έδωσε τέλος στην καριέρα του Σκωτσέζου), καταλαβαίνετε.

Αλλά και ο Μέρφι θέλει νίκες, για να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό φινάλε του στην περσινή χρονιά. Είναι καλύτερος, πολύ πιο ώριμος, παίζει και κοντά στο σπίτι του. Θα ρισκάρω με το υψηλό χάντικαπ στον Άγγλο, αν και το no bet ίσως θα ήταν πιο συνετή επιλογή.

Επίφοβος ο Σέλμπι

Ο Μαρκ Σέλμπι θα υποχωρήσει στο Νο 2 της κατάταξης ό,τι κι αν συμβεί στο Northern Ireland Open (ο Τραμπ θα επανέλθει στην κορυφή).

Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα ενόψει της σημερινής αναμέτρησής του με τον Τσάο Γιουπένγκ, τον «άσωτο υιό» του σνούκερ, ο οποίος επέστρεψε δυναμικά στο επαγγελματικό σιρκουί μετά την έκτιση ποινής 20μηνου αποκλεισμού λόγω στημένων αγώνων.

Ο 30χρονος Κινέζος μπορεί να νικήσει τον Σέλμπι, ειδικά σε best of 7 αγώνα. Και με το ελάχιστο αβάντζο προκύπτει μια αξιοπρεπής απόδοση, η οποία θα παιχτεί μόνη της και με σχετικά χαμηλό ποντάρισμα. Αν δεν φοβάστε, όπως εγώ, μπορείτε να κυνηγήσετε το 3.40 του σκέτου «άσου».

Αργότερα στην ημέρα θα επανέλθουμε με προτάσεις για τα βραδινά παιχνίδια του προγράμματος, ανάμεσα στα οποία είναι κι αυτά του Ρόνι Ο’Σάλιβαν και του Τζον Χίγκινς.

Μονό
15:00
Μέρφι - Μπάι
1 (-2,5)
2.07
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 2.54
15:00
Λιανγκ - Μπρεσέλ
Over 5,5 frames
1.53
16:00
Κινγκ - Χόκινς
2 (-1,5)
1.66
BET: 10 units
Μονό
16:00
Τσάο - Σέλμπι
1 (+1,5)
2.07
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις