Ο Έμερι πρωταθλητής Ευρώπης U-21

Ο Έμερι πρωταθλητής Ευρώπης U-21

Ο 20χρονος Ουαλός κέρδισε ταυτόχρονα και διετή κάρτα για το επαγγελματικό Tour του σνούκερ, η οποία αρχίζει να ισχύει από την επόμενη περίοδο

Με θρίαμβο του Ντίλαν Έμερι ολοκληρώθηκε χθες (Πέμπτη 8/10) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σνούκερ κάτω των 21 ετών της EBSA, στην Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας.

Ο 20χρονος Ουαλός άσος νίκησε με 5-2 στον τελικό τον Βέλγο, Ζιλιέν Λεκλέρκ, ο οποίος για δεύτερη φορά φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό: Τη Δευτέρα είχε ηττηθεί στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος U-18 από τον συμπατριώτη του, Μπεν Μέρτενς.

Ο Έμερι κέρδισε ταυτόχρονα και διετή κάρτα συμμετοχής στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ, με έναρξη ισχύος την περίοδο 2022-23. Ο νεαρός άσος θα γίνει επαγγελματίας για πρώτη φορά, αν και το πεδίο δεν του είναι άγνωστο. Από το 2018 έχει συμμετάσχει σε πολλές επαγγελματικές διοργανώσεις ως επίλεκτος ερασιτέχνης, χάρη στα καλά αποτελέσματά του στο Q-School και άλλες «μικρές» διοργανώσεις.

Από σήμερα άρχισε στον ίδιο χώρο στην Αλμπουφέιρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών της EBSA, το οποίο επίσης έχει ως πρόσθετο έπαθλο μια διετή κάρτα για το επαγγελματικό σιρκουί.

Το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς επικεντρώνεται στον Κύπριο πρωταθλητή, Αντώνη Πούλλο, γνωστό από τη συμμετοχή του στο πλευρό του Μιχάλη Γεωργίου στα (επαγγελματικά) Παγκόσμια Κύπελλα του 2017 και του 2019.

Ο Πούλλος νίκησε στον πρώτο του αγώνα για τον όμιλο του 1ου γύρου τον Αυστριακό, Ζαρόμ Λίντκε, με 3-0 και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες την προσπάθεια για διάκριση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις