Βέλγιο, η νέα ελπίδα του σνούκερ

Βέλγιο, η νέα ελπίδα του σνούκερ

Οι διάδοχοι του Λούκα Μπρεσέλ έλαμψαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 του σνούκερ, αν και είναι γνωστές φάτσες για τους μύστες του σπορ

Σε θρίαμβο του Βελγίου εξελίχθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σνούκερ κάτω των 18 ετών, που διοργάνωσε η EBSA στην Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας.

Και οι δύο φιναλίστ του τελικού της Δευτέρας (4/10) προέρχονταν από τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης: Ο λόγος για τους στενούς φίλους, Μπεν Μέρτενς και Ζιλιέν Λεκλέρκ, οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για το τρόπαιο μέχρι την τελευταία ροζ του decider! Ο Μέρτενς ήταν τελικά αυτός που επικράτησε (4-3).

Ο νέος πρωταθλητής θα κλείσει τα 17 στις 13 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει αίσθηση στα προκριματικά του επαγγελματικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2020, όπου ήταν ένας από τους ερασιτέχνες που είχαν προσκληθεί. Στα 15 του τότε, είχε αποκλείσει με 6-2 τον Τζέιμς Κέιχιλ, ο οποίος ήταν ο παίκτης-έκπληξη της διοργάνωσης του 2019 (αποκλείοντας τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν).

O 18χρονος Λεκλέρκ σημείωσε κι αυτός νίκη στα προκριματικά του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (6-5 επί του Ιρανού Σοχάιλ Βάχεντι) και με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού επιβεβαίωσε ότι το μέλλον του ανήκει.

Οι δύο φιναλίστ μετέχουν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών, το οποίο άρχισε χθες στην ίδια τοποθεσία. Ο νικητής αυτού του τουρνουά θα κερδίσει διετή κάρτα συμμετοχής στο επαγγελματικό Tour.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις