Πεθύμησε το σνούκερ ο Τραμπ

Πεθύμησε το σνούκερ ο Τραμπ

Η συμμετοχή του Τζαντ Τραμπ στο US Open του 9μπαλου pool κέντρισε το ενδιαφέρον και των φίλων του σνούκερ τον Σεπτέμβριο

 Ο Σεπτέμβριος ήταν ουσιαστικά «νεκρός» για τους φίλους του σνούκερ, οι οποίοι βρήκαν αποκούμπι στην απόπειρα του Τζαντ Τραμπ να διευρύνει τους ορίζοντες του παίζοντας… αμερικάνικο!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 συμμετείχε στο US Open του 9μπαλου pool, απέναντι σε κορυφαίους παίκτες του ξεχωριστού αυτού είδους μπιλιάρδου κι έβαλε πολλούς φίλους του σνούκερ σε μια ατέρμονη διαδικασία σύγκρισης. «Είναι πιο καταρτισμένοι τεχνικάα οι “δικοί μας” από εκείνους του pool ή δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις επειδή πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια;».

Απαντήσεις στα ερωτήματα δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Ο Τραμπ, πάντως, φάνηκε να τα προσαρμόζεται καλά στις διαφορετικές απαιτήσεις του 9μπαλου, νικώντας με 9-0, 9-2 και 11-5 τους όχι ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους που του έτυχαν στους τρεις πρώτους γύρους.

Στο πρώτο δύσκολο τεστ, όμως, με αντίπαλο τον Σκωτσέζο Νο 9 στον κόσμο, Τζέισον Σο, βρήκε τον δάσκαλό του. Συνετρίβη με 11-1, παίρνοντας ελάχιστες ευκαιρίες στο τραπέζι και μένοντας ουσιαστικά σε ρόλο θεατή.

Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, ο Τραμπ είχε δεύτερη ευκαιρία στο γκρουπ των ηττημένων, έχασε όμως στις λεπτομέρειες τον πρώτο αγώνα του από τον Τζέισον Θέρον και αποκλείστηκε.

Αν και… ερευνάται ακόμα το κατά πόσον ο Τραμπ ήθελε πράγματι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα νέο πεδίο ή αν απλώς επρόκειτο για ένα διαφημιστικό κόλπο της διοργανώτριας Μatchroom (η οποία ανήκει στους Μπάρι και Έντι Χερν και χρηματοδοτεί και μεγάλο μέρος του Tour του σνούκερ), το πείραμα πέτυχε. Τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου.

Διότι πολλοί σνουκερόφιλοι ανά τον κόσμο έριξαν τα μούτρα τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Τραμπ, αμφιβάλλουμε όμως αν ασχολήθηκαν με το US Open όταν εκείνος αποκλείστηκε!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις