Τα πάντα για το Blackjack

Τα πάντα για το Blackjack

Τι είναι το Blackjack, πως παίζεται και τι πρέπει να ξέρουμε;

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που λατρεύει να παίζει η πλειοψηφία των παικτών και μπορούμε να το βρούμε σε όλα τα Καζίνο, κανονικά ή διαδικτυακά, τότε αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα το Blackjack.

Τι είναι όμως το Blackjack, πως παίζεται και τι πρέπει να ξέρουμε;

Το παιχνίδι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία πριν από περίπου 400 χρόνια με την ονομασία “Vingt–et–Un” που σημαίνει «εικοσιένα».

Το blackjack έχει πολύ εύκολους κανόνες αλλά αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διάδοσή του ήταν πως η νίκη ή η ήττα του παίκτη δεν εξαρτάται μόνο από την τύχη αλλά και από τις αποφάσεις του,  αφού εκείνος επιλέγει πόσα φύλλα θα τραβήξει και σε ποιο άθροισμα θα σταματήσει.

Το εικοσιένα παρέμεινε για πολλά χρόνια αγαπημένη συνήθεια των Γάλλων και όταν τον 19ο αιώνα ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στην Αμερική σύστησαν το παιχνίδι στους κατοίκους της περιοχής.

Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι να κάνουμε 21, με τα φύλλα που θα λάβουμε, και δεύτερον να μην ξεπεράσουμε το 21, καθώς σε τέτοια περίπτωση χάνουμε από τον ντίλερ. Η αξία των φύλλων είναι η εξής:

– Τα φύλλα από το 2 έως το 10 έχουν αξία ίση με τον αριθμό τους.

– Οι φιγούρες (Βαλέδες, Ντάμες και Ρίγες) έχουν αξία 10 πόντων.

– Ο Άσσος μετρά για 1 ή 11, ανάλογα με το πλεονέκτημα που παρέχει στον παίκτη. Μετρά για 11 εκτός από την περίπτωση στην οποία προσδίδει στο χέρι αξία μεγαλύτερη του 21 (“καίγεται το χέρι”), οπότε και μετρά για 1.

Το παιχνίδι ξεκινάει με το ντίλερ να μοιράζει δυο φύλλα, ανοιχτά ή κλειστά αναλόγως την παραλλαγή. Αφού στοιχηματίσουμε, ανοίγουμε τα φύλλα και επιλέγουμε την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στο παιχνίδι μας. Σε περίπτωση που τα φύλλα μας είναι ο Άσσος και το 10, τότε έχουμε κάνει 21 (Blackjack). Σε περίπτωση που ο ντίλερ, και όχι εμείς, κάνει 21, τότε αυτός είναι που κερδίζει το παιχνίδι. Τέλος, εάν προκύψει ισοπαλία μεταξύ του παίκτη και του ντίλερ, τότε έχουμε Push (“σπρώξιμο”, δηλαδή ισοπαλία) και δεν κερδίζει κανένας.

Βασικοί όροι

  • Σκληρό και μαλακό χέρι: Σκληρό χέρι είναι το χέρι το οποίο περιέχει Άσσο, που μπορεί να μετρήσει μόνο για 1, επειδή εάν μετρήσει για 11, τότε θα υπερβεί το 21 (π.χ. Ο συνδυασμός Άσσος-8-10 είναι σκληρό χέρι 19). Αντιθέτως, μαλακό χέρι είναι το χέρι το οποίο περιέχει Άσσο, που μπορεί να μετρήσει για 11, χωρίς όμως το σύνολο να είναι μεγαλύτερο του 21 (π.χ. Ο συνδυασμός Άσσος-5 είναι μαλακό χέρι 16).
  • Τι είναι το Split: Πρόκειται για τον διαχωρισμό ιδίων φύλλων παίζοντας δύο «χέρια». Αν γίνει split στους άσσους λαμβάνετε μια κάρτα και δεν γίνεται Blackjack αλλά 21.
  • Τι είναι το Double: Ένας παίκτης που έχει συνολικό άθροισμα φύλλων μπροστά του από 2 έως 11 επιτρέπεται να διπλασιάσει το στοίχημα του λαμβάνοντας μόνο μια κάρτα.
  • Τι είναι το Insurance: Όταν ένας παίκτης δει ότι το πρώτο φύλλο του ντίλερ είναι άσσος, τότε μπορεί να ζητήσει Insurance (Ασφάλεια), χάνοντας αυτομάτως το μισό του στοίχημα. Με αυτό τον τρόπο σε περίπτωση Blackjack του ντίλερ, του επιστρέφεται το ποντάρισμα.
  • Τι είναι το Stand: Όταν ένας παίκτης σταματάει, κάνει Stand.
  • Τι είναι το Hit: Από την στιγμή που ο ντίλερ αρχίζει να μοιράζει το τρίτο φύλλο και μετά στον παίκτη, τότε σημαίνει ότι κάνει Hit.
  • Τι είναι το Surrender: Όταν παραδίδεται ο παίκτης.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις