Ζευγάρια για γκολ

Ζευγάρια για γκολ

Προγνωστικά Γαλλίας: Έχουν το γκολ

Χορταστικό το στοιχηματικό μενού του Σαββάτου με πλήρες πρόγραμμα Ligue 2 αλλά και δύο αναμετρήσεις από Ligue 1. Σε μια προσπάθεια ορθής διαλογής, τα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας εστιάζουν στα παιχνίδια Μονπελιέ – Στρασβούργο, Αζαξιό – Κεβιγί, Γκρενόμπλ – Πο. Για πάμε…

Ήττα εντός προγράμματος για την Μονπελιέ το 2-0 στο Παρίσι. Καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, είχε τις στιγμές της (και δοκάρι) και σίγουρα άξιζε έστω ένα γκολ. Μέτρια η μέχρι τώρα πορεία της στην Ligue 1, μπορεί να έκανε «λογικές» ήττες (Μαρσέιγ, Λιλ, Παρί) αλλά δεν πήρε και ματς που ήταν στα μέτρα της (Τρουά, Μπορντό). Ο Ολιβιέ Νταλ’ Ολιό έχει δώσει ένα «ρευστό» αγωνιστικό στυλ την Μονπελιέ (όσα πάνε κι όσα έρθουν κοινώς), στοιχείο που χαρακτήριζε και την περσινή Μπρεστ. Αξιοσημείωτο το ότι σε όλα τα φετινά ματς της Μονπελιέ σημειώθηκε τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (2 over και 3 goal/goal από ημίχρονο σε 8 αγώνες). Στα θετικά για τους γηπεδούχους είναι και το γεγονός ότι τα μεγάλα κενά που άφησαν στην επίθεση οι αποχωρήσεις τον Λαμπόρντ και Ντελόρ, φαίνεται να καλύπτονται επάξια από τους νεοφερμένους Ζερμέν, Τζιοακίνι ενώ και ο «παλιός» Μαβιντίντι μοιάζει να έχει κάνει το «step-up». Τον ρόλο του ηγέτη ωστόσο έχει επωμιστεί ο μέσος Σαβανιέ (2 γκολ και 3 ασσίστ).

Παρόμοια πορεία με αυτή της Μονπελιέ πραγματοποιεί και το Στρασβούργο. «Λογικές» ήττες από Παρί, Λιόν και Λιλ στο τελευταίο ενώ επικράτησε των Μπρεστ, Μετς και Λανς. Βελτιωμένο πάντως σε σχέση με την περσινή χρονιά, άλλωστε ο τεχνικός Ζουλιάν Στεφάν είναι αποδεδειγμένα ικανός προπονητής (κύπελλο το ’19 με Ρεν). Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγικό (περίπου 10 τελικές ανά αγώνα), βρίσκει ωστόσο δίχτυα σε όλα τα φετινά (πλην της 1ης αγωνιστικής με Ανζέ), ελέω και της ποιότητας των Αζόρκ (3 γκολ και 4 ασσίστ) και Ντιαλλό (3 γκολ). Θα λείψει λόγω τιμωρίας ο σημαντικός Τόμασον.

Μόλις μία φορά έχει φύγει με το «διπλό» το Στρασβούργο από το «Σταντ ντε λα Μοσόν» (15 Μαΐου του ’14 με 1-2, 4-3-1 συνολικά την τελευταία 20ετία). Στα πιο πρόσφατα, η Μονπελιέ μετρά τέσσερεις συνεχόμενες νίκες μέσα-έξω με αντίπαλο το Στρασβούργο (μάλιστα τα δύο περσινά παιχνίδια εμφάνισαν μεγάλα σκορ, 4-3 και 2-3).  

Αμφότερες προέρχονται από ήττες και ψάχνουν άμεση αντίδραση. Η λογική λέει ότι θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι και το συνδυαστικό goal/goal & Over 2,5 κυκλοφορεί σε δελεαστικές τιμές.

Προγνωστικά Γαλλίας: Το «φρούριο» της Κορσικής

Πρώτη ήττα στη σεζόν για την Αζαξιό στο τοπικό ντέρμπι με την Μπαστιά (2-0). Κακή εμφάνιση (η πρώτη φέτος), δεν κατάφερε να φανεί απειλητική ενώ δέχτηκε δύο τέρματα για δεύτερη φορά φέτος (η πρώτη το 2-2 στην Τουλούζ). Ακόμα κι έτσι η Αζαξιό έχει ξεκινήσει πολύ καλά την φετινή σεζόν (5-4-1 στις 10 πρώτες αγωνιστικές) και μοιάζει φέτος πιο έτοιμη για να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα. Εντός «Φρανσουά-Κοτί» η Αζαξιό «τρέχει» αήττητο σερί από την περσινή σεζόν (τελευταία ήττα από Γκινγκάμπ στις 13 Μαρτίου ’21 με 0-2, έκτοτε 6-3-0). Παράλληλα διατηρεί την δεύτερη καλύτερη άμυνα (μαζί με Σοσό) στην Ligue 2 με έξι γκολ παθητικό, ενώ μεσοεπιθετικά την διαφορά κάνει η ποιότητα και εμπειρία των Κουρτέ, Μπαρέτο και Μουσίτι-Οκό (οι τρεις τους έχουν συμμετοχή στα επτά από τα δώδεκα τέρματα των «ερυθρόλευκων». 

Τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται στην Κεβιγί με τον βαθμό που πήραν στο τελευταίο με την Γκινγκάμπ (2-2, ανώτερη η Γκινγκάμπ). Τρίτο σερί χωρίς νίκη και μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία επτά παιχνίδια (1-2 στη Βαλενσιέν), επιδόσεις πιο κοντά στην πραγματικότητα για την Κεβιγί συγκριτικά με το 2-1-0 των τριών πρώτων αγωνιστικών. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη στήλη, το ρόστερ των «νεοφώτιστων» δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και αυτό θα γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο μέσα στην σεζόν. Χτυπητές οι αδυναμίες στην άμυνα, έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά, εκτός από το εντός 0-0 με την Οσέρ (με παίκτη λιγότερο η Οσέρ από το 57′). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ματς με την Οσέρ και το εντός με την Παρί (0-1), είναι τα μόνα ματς έως τώρα στα οποία δεν σημειώθηκε γκολ στο ημίχρονο. 

Παιχνίδι στα μέτρα της Αζαξιό, η οποία εντός Κορσικής έχει άλλη δυναμική. Δίκαιος αλλά χαμηλός ο άσσος, θα τον συνδυάσουμε με το Over 1,5 για καλύτερη απόδοση.

Προγνωστικά Γαλλίας: Επιδόσεις που «φωτογραφίζουν» γκολ

Αγκαλιά με το «διπλό» στη Ροντέ μέχρι το 94′ βρέθηκε η Γκρενόμπλ, όταν και ισοφαρίστηκε από τον Ουαμού. Δίκαιο πάντως το αποτέλεσμα με την Ροντέ να έχει συνολικά 17 τελικές! και την Γκρενόμπλ να βρίσκει δίχτυα με μόλις ένα σουτ στον στόχο. Όπως και νά ‘χει η ομάδα του Μαουρίτσιο Γιακομπάτσι για πρώτη φορά φέτος παρέμεινε αήττητη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ενώ ήταν και ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός της. Αντίθετα εντός «Σταντ ντεζ Αλπ» η Γκρενόμπλ βγάζει άλλη δυναμική, καθώς μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες (μάλιστα στο τελευταίο επικράτησε με 4-1 της Νανσί αν και αγωνίστηκε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο). Μεσοεπιθετικά αρέσει, ωστόσο πίσω έχει θέμα το οποίο μοιάζει άλυτο (δέχεται 13 τελικές ανά αγώνα ενώ διαθέτει μαζί με την Ντιζόν την χειρότερη άμυνα της Ligue 2 με 16 γκολ).

Ήττα για την Πο στο εντός έδρας απέναντι στην Δουνκέρκη (1-2), ματς στο οποίο σημειώθηκαν τέσσερεις αποβολές με την Πο να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες (και δοκάρι) αλλά να μην καταφέρνει να επιστρέψει από το 0-2 του ημιχρόνου. Η ήττα αυτή έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί έξι αγώνων (3-3-0) που είχε οδηγήσει την Πο προσωρινά στις θέσεις των play off. Όπως και η Γκρενόμπλ έτσι και η Πο παίρνει θετικό βαθμό στο παραγωγικό κομμάτι (Ασσιφουά, Εντέντ, Γκομίς και Λομπρί είναι υπεύθυνοι για τα 8 από τα 12 τέρματα), ωστόσο και αυτή εμφανίζει αμυντικά κενά τα οποία έχουν κοστίσει βαθμούς. Θα λείψουν λόγω τιμωρίας ο βασικός στόπερ Μπατίς και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ντιανεσί.

Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί την τελευταία τριετία με γηπεδούχο την Γκρενόμπλ, αμφότερα έληξαν 1-1. Στο περσινό, σκόρερ ήταν οι Ανάνι και Αρμάν.

Ματς ανάμεσα σε ομάδες που έχουν το γκολ αλλά δυσκολεύονται να κρατήσουν το μηδέν πίσω. Οριακά αποδεκτό το goal/goal, μπορεί να παιχτεί σε δυάδα με το αντίστοιχο του Μονπελιέ – Στρασβούργο.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
18:00
Μονπελιέ - Στρασβούργο
Goal/goal & over 2,5
1.98
BET: 20 units
Σκόρερ
18:00
Μονπελιέ - Στρασβούργο
Γκολ Σαβανιέ
3.60
BET: 5 units
Δυάδα απόδοσης 2.96
18:00
Μονπελιέ - Στρασβούργο
Goal/goal
1.60
20:00
Γκρενόμπλ - Πο
Goal/goal
1.85
BET: 15 units
Μονό
20:00
Αζαξιό - Κεβιγί
1 & over 1,5
2.32
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις