Έχουν αξία τα γκολ στα «αστέρια»

Έχουν αξία τα γκολ στα «αστέρια»

Βραδιά Τρίτης, σημαίνει Champions League και η στήλη του Talisman είναι εδώ με προγνωστικά ποδοσφαίρου από αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων. Αρκετές οι επιλογές που πέρασαν από το μυαλό μου, όμως ξεχώρισα τρεις από αυτές και σας τις παρουσιάζω παρακάτω.

Το Champions League επιστρέφει στο σπίτι της Μίλαν

Από το 2014 και συγκεκριμένα από μια αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «16», οι οπαδοί των «ροσονέρι» έχουν να δουν το σεντόνι να κουνάει στο «Σαν Σίρο». Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν στην Serie A, ούσα αήττητη με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Βέβαια, την πρώτη αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα για τους Ιταλούς μέχρι τώρα στη σεζόν, οι οποίοι ψάχνουν να «ρεφάρουν» αυτή την ήττα απέναντι στην Ατλέτικο, για να θέσουν βάσεις πρόκρισης στους «16».

Από γκέλα προέρχεται η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε στη La Liga. Οι «ροχιμπλάνκος» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Αλαβές με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν (έστω) την ισοφάριση. Έτσι, είδαν το αήττητο σερί 12 αγώνων, από τον περασμένο Απρίλιο, να φτάνει στο τέλος. Στο «μηδέν» κόλλησαν την πρώτη αγωνιστική των ομίλων με την Πόρτο στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και αναμφίβολα δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος στην μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεν διανύει και το καλύτερο φεγγάρι η ισπανική ομάδα και σίγουρα μια ήττα στην αναμέτρηση αυτή θα θέσει σε αρκετά μειονεκτική θέση την ομάδα. Η λογική λέει πως οι Μαδριλένοι θα κοιτάξουν να διαφυλάξουν ανέπαφη την εστία τους πρωτίστως, ωστόσο η Μίλαν δε πρόκειται να χαριστεί. Ο αγώνας κρύβει αρκετή ισοπαλία, αλλά στα μάτια μου και οι δυο ομάδες μπορούν να βρουν από ένα γκολ τουλάχιστον. Σε απόδοση 1.85 εκτιμάται το goal/goal και αποτελεί την επιλογή μου.

Θέλει να δώσει απαντήσεις, η άστατη Παρί

Στην, αναμφίβολα, αναμέτρηση της αγωνιστικής η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι. Οι δυο ομάδες αποτελούν τα φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, για την κατάκτηση της «κούπας με τα μεγάλα αυτιά» και ο αγώνας αυτός ίσως αποτελεί μια πρώτη ευκαιρία για να δούμε αν όντως μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτά τα προγνωστικά ποδοσφαίρου.

Η Παρί έχει κάνει το απόλυτο ξεκίνημα στη Ligue 1, με οκτώ νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ήδη έχει αποκτήσει διαφορά από τους διώκτες της. Ωστόσο, οι δυο από τις τρεις τελευταίες νίκες των Παριζιάνων, έχουν έρθει με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ την πρώτη αγωνιστική των ομίλων παραχώρησαν ισοπαλία στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ. Φαίνεται πως ο Ποτσετίνο δεν έχει βρει τρόπο να πάρει το μέγιστο από τους αστέρες της ομάδας ακόμα.

Από αήττητο εφτά αγώνων προέρχεται η Μάντσεστερ Σίτι, συμπεριλαμβανομένου και του 6-3 απέναντι στη Λειψία στο εναρκτήριο ματς του ομίλου. Οι «πολίτες» αποτελούν την μόνη ομάδα που έχει κερδίσει την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» από τις 28 Απρίλη, σε αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Champions League, ένα αποτέλεσμα που θέλουν να επαναλάβουν. Από το 2017 (!) έχει να ηττηθεί η Σίτι εκτός Αγγλίας (12 νίκες, 3 ισοπαλίες), ένα σερί που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ελπίζει να συνεχιστεί. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός έφτασε τις 221 νίκες στον πάγκο της ομάδας του, ένας αριθμός ρεκόρ στη ιστορία των «πολιτών».

Ίσως το μεγαλύτερο τεστ για τον Ποτσετίνο τη φετινή σεζόν, καθώς μια ήττα εδώ μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον του στο Παρίσι. Ωστόσο, η Σίτι δε πρόκειται να χαριστεί. Αναμένω ένα κλειστό παιχνίδι από την αγγλική πλευρά, όπως άλλωστε όλα τα εκτός έδρας ματς τους μέχρι τώρα στη σεζόν (3 στα 3, 0-1 γκολ). Απόρροια των αποτελεσμάτων αυτών, αλλά και τις οριακές νίκες της Παρί στις καθυστερήσεις, το over 2,5 βρίσκεται σε κάπως υψηλή απόδοση (1.70) για τα δεδομένα της αναμέτρησης, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο για τα προγνωστικά ποδοσφαίρου μου.

Οργιάζει απέναντι σε Πορτογάλους

Ανώμαλη προσγείωση για τη Ντόρτμουντ, η εκτός έδρας ήττα το Σάββατο από τη Γκλάντμπαχ, μετά από ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων. Ιδανική ευκαιρία να αφήσει στο παρελθόν αυτή την εμφάνιση αποτελεί η αναμέτρηση απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, καθώς οι Βεστφαλοί έχουν το απόλυτο νικών κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες εντός έδρας (6/6). Παράλληλα, παραμένουν αήττητοι στα τελευταία εννέα εντός έδρας στο Champions League (6 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας έχουν εκκινήσει αήττητοι την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου, με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, βρισκόμενοι στη δεύτερη θέση στο -4 πίσω από την Μπενφίκα, που έχει το απόλυτο. Ωστόσο, «πρώτη μπουκιά και κόκαλο» ήταν η επιστροφή της Σπόρτινγκ στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς διασυρθήκαν με 5-1 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» από τον Άγιαξ στην πρώτη αγωνιστική. Παραμένει ακόμα εκτός ο μεγάλος σταρ της ομάδας, Πέδρο Γκονσάλβες, κάτι που αποτελεί πλήγμα στις επιθετικές επιλογές του Ρούμπεν Αμορίμ.

Με το μέσο όρο γκολ ανά αγώνα της Ντόρτμουντ τη φετινή σεζόν να είναι πάνω από 4 (39 γκολ σε 9 επίσημα), θεωρώ πως και εδώ θα δούμε αρκετά γκολ, ενώ θα παίξει ρόλο και η έδρα, με τους Γερμανούς να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στο 1.87 βρίσκεται το combo άσου & over 2,5, το οποίο αποτελεί την επιλογή μου στα προγνωστικά ποδοσφαίρου.

Και τώρα πως τα συνδυάζεις όλα αυτά; Μου ήταν αρκετά δύσκολο να αποφασίσω αν θα φτιάξω κάποια δυάδα και θα αφήσω ένα μονό, οπότε αποφάσισα να τα ρίξω και τα τρία σημεία της στήλης μονά, με παραπλήσια πονταρίσματα. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστεί όπως επιθυμεί ο καθένας, αλλά υπενθυμίζω πως μεγαλύτερη πιθανότητα για ταμείο έχουμε όταν παίζουμε μονά ή δυάδες.

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Μονό
22:00
Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης
Goal/goal
1.85
BET: 11 units
Μονό
22:00
Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
1 & over 2,5
1.87
BET: 11 units
Μονό
22:00
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντεστερ Σίτι
Over 2,5
1.70
BET: 13 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις