Προγνωστικά μπάσκετ: ΠΑΟ καλύτερα από πέρυσι

Προγνωστικά μπάσκετ

Αγαπητοί φίλοι επιτέλους την Πέμπτη 30/9 ξεκινά η φετινή Euroleague. Η διοργάνωση που αγαπά όσο καμιά αυτή η στήλη, καθώς πέρυσι μας έστελνε ανελλιπώς στο ταμείο κάθε εβδομάδα. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές θα μπούμε χαλαρά, με μικρά πονταρίσματα και λίγες προτάσεις. Πρέπει να δούμε πρώτα καλά όλες τις ομάδες, ώστε να μάθουμε ποια είναι τα δυνατά τους σημεία και ποιες οι αδυναμίες τους και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε προγνωστικά μπάσκετ.

Προγνωστικά μπάσκετ: Δυνατός ο ΠΑΟ με Πρίφτη

Ένα από τα δύο πράγματα για τα οποία είμαι σίγουρος πάντως, είναι πως ο ΠΑΟ θα είναι πολύ καλύτερος. Αυτό γιατί διάλεξε έναν πολύ καλό και σοβαρό προπονητή. Ο κ. Πρίφτης θυμίζω ότι έφτασε πριν λίγα χρόνια, να διεκδικεί είσοδο στους τελικούς της Basket League, με τον Άρη του μικρού μπάτζετ και των χιλίων προβλημάτων. Έναν ακόμα καλό ψηλό αν είχε τότε στο ρόστερ, θα τα κατάφερνε. Στη συνέχεια έδειξε τη δουλειά του στο Καζάν με την Ούνιξ, όπου παίζοντας ωραίο μπάσκετ, την οδήγησε στην Ευρωλίγκα, μέσω των τελικών του Eurocup.

Εγγύηση λοιπόν ο νέος κόουτς, άλλα καλές και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν. Ο Οκάρο Γουάιτ είναι από τα πιο δυναμικά τεσσάρια στην Ευρώπη. Ο Ντάρυλ Μέικον έχει φοβερό ένστικτο σκόρερ. Μου θυμίζει τον Κέβιν Λάνγκφορντ στα νιάτα του, κι ας μην είναι βέβαια τόσο ποιοτικός. Μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟ στην επίθεση, ανεβαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι είναι επιλεγμένοι ρολίστες, που φαίνεται να συμπληρώνουν ένα οργανωμένο παζλ. Με ηγέτες τους Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, και σέντερ όπως ο Παπαγιάννης κι ο Φλόυντ, που μπορούν να παίξουν over the rim, o «εξάστερος» θα μπορεί να εκτελέσει καλά το pick n’ roll στην επίθεση, άλλα και να το αντιμετωπίσει στην άμυνα.

Υπάρχει ένα θέμα από πέρυσι στη θέση του playmaker, άλλα ο Κέντρικ Πέρι κι ο Μέικον, με τη βοήθεια του Σαντ Ρος, μπορούν να το καμουφλάρουν. Το που θα φτάσει φέτος ο ΠΑΟ, θα εξαρτηθεί από την αμυντική του συμπεριφορά, τις εκτός έδρας επιδόσεις, και τα ποσοστά του στο τρίποντο. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα βρει καλό ρυθμό, και θα διεκδικήσει την είσοδο στα play offs μέχρι τέλους.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 

Σταθερές αξίες στα προγνωστικά μπάσκετ, Μπάγερν και Ζενίτ.

Το δεύτερο για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι ότι η Μπάγερν και η Ζενίτ, θα είναι και φέτος πρωταγωνίστριες. Εγγύηση και σε αυτές τις δύο ομάδες αποτελούν οι προπονητές τους, άλλα και οι καλές κινήσεις το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Τρινκέρι, πέρυσι τρέλανε τα προγνωστικά μπάσκετ, φτάνοντας μια ανάσα από το final 4. Η κακή διαιτησία και η ανεγκεφαλιά του Μπόλντγουιν, της στερήσαν αυτή την μεγάλη διάκριση. Φέτος ο Αμερικανός απομακρύνθηκε, και μπορεί να να λείψει από την επίθεση των Γερμανών, άλλα συνολικά η φυγή του θα είναι για καλό. Οι παίκτες που ήρθαν, όπως ο Ομπστ, είναι δυνατοί και κυρίως σοβαροί. Θεωρώ βέβαιο ότι θα μπει τουλάχιστον στην οχτάδα, και βλέπουμε…

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Έκανε πάλι επιτυχημένες επιλογές το καλοκαίρι, όπως οι δεινοί σκόρερ Τ. Λόιντ και Τ. Μίκι. Μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος η Ζενίτ. Θεωρώ ότι διαθέτει το υλικό μέχρι και για την κατάκτηση της κούπας. Όσο για τον Ολυμπιακό, θα είναι σίγουρα κι αυτός πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι, με πρώτο βιολί τον παικταρά Τ. Ντόρσι. Έχει πολλές δυσλειτουργίες όμως, ειδικά στην άμυνα, οπότε θα περιμένω να δω αν τις λύσει, πριν ασχοληθώ μαζί του σοβαρά στα προγνωστικά μπάσκετ.

Mακροχρόνιο Euroleague
Παναθηναϊκός
Over 6,5 νίκες, μετά την 17η αγωνιστική
1.90
BET: 10 units
Mακροχρόνιο Euroleague
Παναθηναϊκός
Να προκριθεί στα play offs
7.00
BET: 10 units
Mακροχρόνιο Euroleague
Παναθηναϊκός
Πρώτος σκόρερ: Mέικον
7.00
BET: 5 units
Mακροχρόνιο Euroleague
Ολυμπιακός
Πρώτος σκόρερ: Nτόρσι
2.80
BET: 10 units
Mακροχρόνιο Euroleague
Μπάγερν Μονάχου
Να προκριθεί στα play offs
3.20
BET: 25 units
Mακροχρόνιο Euroleague
Ζενίτ
Να προκριθεί στο final 4
5.00
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις