Παρουσίαση του νέου Euroleague Fantasy Challenge

Παρουσίαση του νέου Euroleague Fantasy Challenge

Euroleague Fantasy Challenge στον Κουβανέζο

Μία εβδομάδα απέμεινε.. επιτέλους για την πρεμιέρα της αγαπημένης μας Euroleague. Όπως πάντα, η ομάδα του Koubanezos.gr ακολουθεί πιστά την διοργάνωση στοιχηματικά, αλλά παίζει και Fantasy! Όπως αποκαλύψαμε, το γνωστό σε όλους τους φαν της διοργάνωσης Euroleague Fantasy Challenge επανέρχεται ανανεωμένο, με σημαντικές αλλαγές που καλύπτουν τις «τρύπες» του παρελθόντος και δίνουν νέο ενδιαφέρον στο αγαπημένο παιχνίδι.

Μόλις εγγραφείτε λοιπόν και φτιάξετε την ομάδα σας, μη ξεχάσετε να πάρετε μέρος και στο πρωτάθλημα του koubanezos.gr πολύ απλά αναζητώντας στο μενού των πρωταθλημάτων το όνομα του σάιτ μας (όπως φαίνεται και παρακάτω) ή με τον κωδικό 6DBD8671.

Παρουσίαση του νέου Euroleague Fantasy Challenge

Πάμε τώρα να αναλύσουμε το παιχνίδι όμως, για να μαθαίνουν και οι παλιοί αλλά και οι καινούριοι, καθώς ορισμένες φετινές προσθήκες θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που είχαμε μάθει να παίζουμε!

Δημιουργία ομάδας

Μέχρι πέρσι το όριο των ομάδων ανά λογαριασμό ήταν 15. Φέτος αυτό έχει αλλάξει. Κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και δύο ομάδες για αρχή, με το παιχνίδι να δίνει την ευκαιρία να ανέλθετε στην κορυφή και στα μέσα της σεζόν, με το «Mid-Season League» το οποίο, όπως προδίδει και το όνομα ξεκινάει στα μέσα της σεζόν και θα είναι ένα «εμβόλιμο» πρωτάθλημα. Επομένως συνολικά με τον λογαριασμό σας θα μπορείτε να διαχειριστείτε συνολικά 3 ομάδες.

Επιλογή ρόστερ

Η επιλογή των 8 παικτών (+4 αναπληρωματικών) που «συνηθίσαμε» τα τελευταία τρία χρόνια, επανέρχεται στα παλαιότερα δεδομένα με την επιλογή 5 βασικών και 5 αναπληρωματικών. Το νέο σε αυτό το format θα είναι πως ο πρώτος από τους αναπληρωματικούς θεωρείται ο «6ος» παίκτης. Γενικότερα, οι δέκα παίκτες του ρόστερ θα αποτελούνται από 4 guard, 4 forward και 2 center, κάτι που μετατρέπει τις γενικές θέσεις από πέντε που ήταν σε τρεις. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση των παικτών που καταχωρούνταν ως «διπλοθεσίτες», επομένως θα χρειαστεί ιδιαίτερη έρευνα για την κατανόηση του νέου format.

Μία καινούρια και αρκετά καινοτόμα προσθήκη (στα περισσότερα fantasy ανά άθλημα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο), είναι αυτή του προπονητή. Ο κάθε manager καλείται εκτός από τους 10 μπασκετμπολίστες, να επιλέξει και έναν προπονητή ο οποίος θα δούμε παρακάτω πως θα επηρεάσει το σκορ της ομάδας. Τέλος, νέος είναι και ο περιορισμός της παρουσίας μέχρι και τριών παικτών από την ίδια ομάδα (συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή).

Συστήματα

Άλλη μία εξαιρετική καινοτομία στο φετινό fantasy θα είναι αυτή της επιλογής συστήματος για τη βασική πεντάδα της ομάδας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε εσάς να μην περιοριστείτε στο παραδοσιακό: 2 guard, 2 forward, 1 center αλλά να «ελιχθείτε» ανάλογα για να επιλέξετε τους παίκτες που σας αρέσουν ή αυτούς που έχετε την οικονομική δυνατότητα να πάρετε. Τα πιθανά συστήματα είναι τα εξής: 2G – 2F – 1C, 2G – 1F – 2C, 1G – 2F – 2C, 3G – 1F – 1C, 1G – 3F – 1C όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Παρουσίαση του νέου Euroleague Fantasy Challenge

Βαθμολόγηση

Το γνωστό σε όλους PIR Ranking παραμένει και φέτος ο τρόπος βαθμολόγησης των παικτών. Σε αυτό θα προστίθεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο Euroleague Fantasy Challenge το μπόνους 10% των πόντων σε περίπτωση νίκης της ομάδας του κάθε παίκτη. Ο manager θα επιλέγει και φέτος τον αρχηγό της ομάδας του, ο οποίος θα διπλασιάζει το σκορ του.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, μια νέα προσθήκη θα είναι αυτή του «6ου» παίκτη. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα βασικό παίκτη, αφού η βαθμολογία του θα καταμετράται στο 100% της, ο οποίος όμως θα πιάνει θέση αναπληρωματικού. Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες του πάγκου, το τοπίο αλλάζει ριζικά από τα προηγούμενα χρόνια. Η χρησιμότητα του θα είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος, καθώς θα προσμετράται το 50% των πόντων του κάθε αναπληρωματικού παίκτη.

Η βαθμολόγηση του προπονητή είναι κάτι που πολλοί θα αναρωτιέστε πως προκύπτει, έτσι εμείς είμαστε εδώ για να το αναλύσουμε.. Γενικότερα η επιλογή του προπονητή δεν θα έχει κάποια σχέση με την απόδοση της ομάδας, αλλά καθαρά με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Έτσι οι πόντοι προκύπτουν ως εξής: – για νίκη με 20+ πόντους, ο προπονητής προσφέρει 25 πόντους

– για νίκη με 11-20 πόντους, ο προπονητής προσφέρει 20 πόντους,

– για νίκη με 1-10 πόντους ή νίκη στην παράταση, ο προπονητής προσφέρει 10 πόντους,

– για ήττα με 1-10 πόντους, η ήττα στην παράταση, χάνει 5 πόντους,

– για ήττα με 11-20 πόντους, χάνει 10 πόντους,

– για ήττα με 20+ πόντους, χάνει 20 πόντους

Οι αλλαγές

Όπως ίσχυε πάντα, οι αλλαγές ανά αγωνιστική παραμένουν τρεις (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή).

Η προσθήκη που ενθουσιάζει, όμως, περισσότερο από κάθε άλλη τους φαντασιακούς managers, είναι αυτή των εσωτερικών αλλαγών. Πλέον λοιπόν η κάθε αγωνιστική θα χωρίζεται σε Game Turns, μέσα στις οποίες ο κάθε παίκτης θα μπορεί να κάνει διάφορες εσωτερικές αλλαγές. Πιο απλά, μία κλασική αγωνιστική της Euroleague πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Τότε ο manager θα μπορεί να επιλέξει την ομάδα του για τους αγώνες της Πέμπτης και αν η απόδοση κάποιων από τους παίκτες του δεν τον ικανοποιεί, θα μπορεί να κάνει εσωτερικές αλλαγές μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής. Οι εσωτερικές αυτές αλλαγές μπορεί να είναι μεταξύ βασικών και αναπληρωματικών, αλλά και αλλαγές συστήματος ώστε κάποιος αναπληρωματικός να «χωρέσει» στη βασική πεντάδα. Όπως επίσης, ο manager θα μπορεί να αλλάξει και τον αρχηγό του μεταξύ των δύο ημερών.

Συνοψίζοντας, η νέα μορφή του Euroleague Fantasy Challenge αποτελεί μια νέα προσπάθεια να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον των φίλων της Euroleague (αρκετοί είχαν κουραστεί ή βαρεθεί τα τελευταία χρόνια), καθώς και να ανταγωνιστεί φαντασιακά παιχνίδια άλλων πρωταθλημάτων ή αθλημάτων με μεγαλύτερο fanbase. Το μόνο σίγουρο είναι πως με όλες τις προσθήκες και τις αλλαγές που είδαμε παραπάνω θα πρέπει ο κάθε manager να ασχοληθεί πολύ παραπάνω, τόσο στο κομμάτι της έρευνας για την επιλογή της αρχικής ομάδας, όσο και κάθε εβδομάδα ξεχωριστά παρακολουθώντας στενά τη διοργάνωση. Καλή φαντασιακή σεζόν σε όλους!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις